Η… Κυρία και ο Κριστιάνο

Το πρώτο μισό της σεζόν στο Καμπιονάτο κύλησε αναμενόμενα... Γιουβέντους και Ρονάλντο είναι τα πρώτα θέματα στη συζήτηση περί κατορθωμάτων και στόχων! Ομάδες διαφόρων ταχυτήτων, ευχάριστες εκπλήξεις και πολεμιστές χωρίς... όπλα.

Η Γιουβέντους ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της χρονιάς με ρεκόρ συγκομιδής πάντως σε πρώτο μισό πρωταθλήματος με 53 βαθμούς, αήττητη και με απώλειες μόνο από δύο ισοπαλίες. Το σημαντικότερο γι’ αυτή, είναι πως πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την αμφισβήτηση των πρωτείων από τους διώκτες της. Είναι απόλυτα ισορροπημένη, έχει βαθμός στο ρόστερ προκειμένου να παραμένει ποιοτική με όποιες απώλειες και κυρίως διαθέτει αυτοπεποίθηση για να κερδίζει ακόμα και στις κακές αγωνιστικά ημέρες της.

Η Νάπολι ακολουθεί σε απόσταση 9 βαθμών. Μπορεί να μην είναι απαγορευτική, όμως μοιάζει απίθανο να καταφέρει να απειλήσει στο τέλος. Με εξαιρετικό ρόστερ από το κέντρο και μπροστά η ομάδα του Αντσελότι, αλλά και χωρίς ανάλογη ποιότητα στα μετόπισθεν. Βασικό της μειονέκτημα όμως σε σχέση με τη Γιουβέντους είναι πως δεν διαθέτει βάθος στο ρόστερ για να αντέξει σε βάθος χρόνου στον ρυθμό της “γηραιάς κυρίας”.

Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν και Ρόμα μετρούν ήδη αρκετές απώλειες και έχουν χάσει έδαφος. Παραμένουν πάντως οι ομάδες της δεύτερης ταχύτητας και οι βασικοί υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν το ιταλικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Σαμπτόρια, Αταλάντα, Τορίνο και Φιορεντίνα, είναι ομάδες που έχουν παρουσιάσει εξαιρετική στοιχεία μέχρι τώρα στη σεζόν, βρίσκονται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και… χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης αναμένοντας στραβοπατήματα των ομάδων δεύτερης ταχύτητας που προαναφέραμε. 
Σαμπτόρια και Τορίνο μοιάζουν περισσότερο ισορροπημένες. Η Αταλάντα συμπεριφέρεται καλύτερα στο επιθετικό κομμάτι, ενώ η Τορίνο στο αμυντικό αναζητώντας αποτελεσματικότητα για να κάνει τη διαφορά.

Στην τελευταία ταχύτητα υπάρχουν ομάδες με μικρότερες και μεγαλύτερες αδυναμίες. 
Η ουραγός Κιέβο έχει σφυγμό μετά τη νίκη της επί της προ-τελευταίας Φροζινόνε το Σάββατο. Η Μπολόνια είναι ασταθής, όπως και η Έμπολι ενώ δε διαθέτουν ιδιαίτερη ποιότητα στο ρόστερ τους. Ένα σκαλί πιο πάνω είναι η Σπαλ με την Ουντινέζε. Έχουν καλύτερους παίκτες, όμως δυσκολεύονται πολύ στην άμυνα. Με διορθώσεις εκεί δε θα έχουν προβλήματα. Τζένοα, Κάλιαρι, Πάρμα και Σασουόλο φαίνεται πως θα έχουν μια ήρεμη χρονιά χωρίς κινδύνους, αλλά και χωρίς όνειρα για κάτι σημαντικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.