Gensokyo Defenders Review

Άμυνα με κάθε κόστος!Tα Touhou Project games, τα οποία έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία...

Άμυνα με κάθε κόστος!

Tα Touhou Project games, τα οποία έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία και σιγά σιγά αρχίζουν να έρχονται στην Δύση, έχουν μεγάλη ιστορία πειραματισμού με νέα genres. Μπορεί τα main games να είναι κυρίως shoot ‘em ups, αλλά τα spin-offs έχουν πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά είδη gameplay, αν και όχι με μεγάλη επιτυχία. Το Gensokyo Defenders, τιμώντας αυτή την παράδοση, είναι ένα tower defense game και με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από όσο αρχικά περιμέναμε.

To gameplay χωρίζεται σε levels, στα οποία πρέπει να προστατεύσετε τη βάση σας ενάντια σε πολλαπλά κύματα εχθρικών ορδών. Σε κάθε κύμα υπάρχουν πρακτικά δυο φάσεις: η προετοιμασία στην οποία τοποθετείτε παγίδες σε κατάλληλα σημεία μέχρι να ξεμείνετε από χρυσό για να αγοράσετε άλλες, και η μάχη στην οποία καλείστε να πάρετε λίγο πιο ενεργό ρόλο. Εκεί το Gensokyo Defenders αρχίζει να θυμίζει πολύ περισσότερο twin stick shooter καθώς με κινείτε και περιστρέφετε τον χαρακτήρα σας με τους δυο μοχλούς, ενώ αυτός πυροβολεί ασταμάτητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την φάση μπορείτε θεωρητικά να τοποθετήσετε παγίδες, αλλά λόγω του χαοτικού χαρακτήρα της μάχης είναι σχετικά απίθανο να βρείτε την ευκαιρία.

Οι δυο αυτές φάσεις δουλεύουν αρμονικά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα τίτλο που αποδεικνύεται πολύ πιο εθιστικός από όσο θα περίμενε κανείς με μια πρώτη ματιά. Αυτό οφείλεται και στα δευτερεύοντα στοιχεία, όπως τα δυο ξόρκια που έχει στη διάθεσή του κάθε χαρακτήρας, αλλά και το special move που λέγεται Last Word και το οποίο απαιτεί να γεμίσετε μια μπάρα για να το χρησιμοποιήσετε. Μάλιστα κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά ξόρκια, τα οποία επικεντρώνονται είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, ανάλογα με τον ρόλο του συγκεκριμένου χαρακτήρα.

Το γεγονός ότι μετά από κάθε εχθρικό κύμα ξαναγεμίζει η υγεία και το Mana σας κρατάει το επίπεδο δυσκολίας σχετικά χαμηλά, ενώ αν πεθάνετε δεν χάνετε τίποτα πέρα από λίγα δευτερόλεπτα στα οποία οι εχθροί είναι ελεύθεροι να πλησιάσουν την βάση σας. Παρ’ όλα αυτά επειδή η απόδοσή σας σε κάθε level βαθμολογείται, θα θέλετε αμέσως να ξαναπροσπαθήσετε για να πετύχετε το άριστα, δηλαδή τα τρία αστέρια.

Επιπλέον υπάρχει και online mode, στο οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν άλλο παίκτη για να καθαρίσετε ένα level. Δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε, καθώς δεν υπήρχε ψυχή ζώσα σε κανέναν από τους τέσσερις servers (Europe, US, Japan, Asia). Είναι πραγματικά κρίμα γιατί το συνεργατικό παιχνίδι μας φαίνεται αρκετά διασκεδαστικό, αλλά η έλλειψη τοπικού multiplayer και η νέκρα στους servers μάλλον το αποκλείει ως δυνατότητα.

Παρ’ όλα αυτά, το Gensokyo Defenders δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειο. Το story mode χάνει ειρωνικά… στο στόρι, καθώς παλεύει να εξηγήσει πως ξαφνικά οι γνωστοί χαρακτήρες βρίσκονται σε ένα tower defense game. H εξήγηση των War Games που παίζουν οι fairies όχι μόνο είναι εξ ορισμού κακή, αλλά δεν αναπτύσσεται και ποτέ σε κανένα βαθμό. Δυστυχώς, το αγαπημένο μας στοιχείο στην αφήγηση ήταν η δυνατότητα να προσπεράσουμε τους διαλόγους. Πέρα από αυτό, η εξαιρετικά άσχημη και “σκέτη” UI και η ελλιπής μετάδοση σημαντικών πληροφοριών στον παίκτη κλέβουν σημαντικά από το gameplay, απαιτώντας πολλές φορές μια trial and error προσέγγιση για την κατανόηση πραγμάτων που θα έπρεπε να εξηγούνται με σαφή τρόπο, όπως οι κινήσεις και οι δυνατότητες διαφορετικών τύπων εχθρών.

Τα γραφικά, αν και δεν είναι αυτό που θα λέγαμε άσχημα, μοιάζουν παρωχημένα και άχρωμα, παρά την σχετικά πλούσια χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται. Πολλές φορές μάλιστα δυσχεραίνουν ενεργά το gameplay, μην κάνοντας ιδιαίτερα ευδιάκριτα τα εχθρικά πυρά. Ο ακουστικός τομέας είναι τόσο αδιάφορος, που την στιγμή που γράφεται αυτό το review, δύο ώρες μετά το τελευταίο μας session με το Gensokyo Defenders, αδυνατούμε να θυμηθούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια για αυτόν, θετική ή αρνητική.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Unties.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.