Ευκαιρία του Στραματσόνι η σεζόν 2016-17

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το κύπελλο, ουσιαστικά έθεσε τους πράσινους εκτός στόχων τη φετινή σεζόν από Φεβρουάριο μήνα. Διότι ο στόχος της δεύτερης θέσης στα play off θεωρείται δευτερεύων όταν ξεκινά μια χρονιά για το τριφύλλι.

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το κύπελλο, ουσιαστικά έθεσε τους πράσινους εκτός στόχων τη φετινή σεζόν από Φεβρουάριο μήνα. Διότι ο στόχος της δεύτερης θέσης στα play off θεωρείται δευτερεύων όταν ξεκινά μια χρονιά για το τριφύλλι. 

Αυτό λοιπόν αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αντρέα Στραματσόνι να δουλέψει την ομάδα από τώρα ενόψει της νέας σεζόν, ώστε να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό κομμένο και ραμμένο στα δικά του θέλω. Στην περίπτωση αυτή βέβαια, αποτυχίες τύπου Καμπάλα, Ατρόμητου και σκαμπανεβασμάτων από Κυριακή σε Κυριακή θα συντελεί αποτυχία από Σεπτέμβριο μήνα.

Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στον Ιταλό τεχνικό να δουλέψει από τώρα με το υπάρχον υλικό για τρεις μήνες, να αποφασίσει με ποιους θέλει να πορευτεί στο μέλλον, να αποχωρήσουν όσοι θεωρεί ότι δεν του κάνουν και ως προπονητής-μάνατζερ να επιλέξει τους τρεις top class παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ. Φυσικά στην έναρξη της προετοιμασίας τον Ιούνιο θα ήταν ευχής έργον να είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Φεβρουάριο με Μάιο πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει την ομάδα στα πρότυπα της νέας σεζόν. Να κατασταλλάξει στο ποιοι θα είναι οι βασικοί του εξτρέμ που θα πλαισιώνουν τον Μπεργκ ανάμεσα στους Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμο, Κλωναρίδη, Καλτσά, Μαμούτε. Να εντάξει ομαλά στην ομάδα τον Λέτο και να πάρει το μέγιστο από αυτόν.

Να δει τί χρειάζεται και τί δεν χρειάζεται για τον χώρο της μεσαίας γραμμής και τα χαφ, από την στιγμή που κάποιοι από τους εξτρέμ μπορούν να παίξουν και στον άξονα της μεσαίας γραμμής (βλ. Βιγιαφάνιες) αλλάζοντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. 

Να δει τί θα γίνει με την περίπτωση του αριστερού μπακ και φυσικά να προκρίνει δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με την προϋπόθεση όλοι να είναι υγιείς. 

Από εκεί και πέρα ο ίδιος θα αποφασίσει για τις τρεις top class μεταγραφές που έχει προαναγγείλει και φυσικά για τις όποιες ακόμα προσθήκες ελπιδοφόρων παικτών γίνουν ώστε να συμπληρωθεί ένα ρόστερ που θα χτυπάει όλους τους στόχους από την αρχή.

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε συνδυασμό με την απαραίτητη ηρεμία που θα φέρει μια καλή πορεία από εδώ και στο εξής μέχρι και την επίτευξη του δευτερεύοντος στόχου της ομάδας. Διότι στην Ελλάδα ζούμε και στον τόπο μας η υπομονή καμιά φορά δεν είναι αρετή. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορεί να κριθεί απόλυτα ένας προπονητής αν δεν δουλέψει την ομάδα στην προετοιμασία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.