“Το πρώτο μου μετάλλιο ήταν χάλκινο στο παγκόσμιο εφήβων της Βαρκελώνης”

Ο Σον Μπαρμπέρ μετά τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου πέρυσι τον Αύγουστο, έχει αναδειχθεί στο νέο μεγάλο όνομα του επί κοντώ.

Ο Σον Μπαρμπέρ μετά τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου πέρυσι τον Αύγουστο, έχει αναδειχθεί στο νέο μεγάλο όνομα του επί κοντώ. 

Ο Καναδός άλτης που έχει γράψει το όνομά του δίπλα σε αυτό με τους αθλητές οι οποίοι έχουν υπερβεί το φράγμα των 6.00 μέτρων, «μίλησε» στην ιστοσελίδα της IAAF για τις προσωπικές του στιγμές στο άθλημα και όχι μόνο.

Όπως είπε ο πρώτος αγώνας επί κοντώ που συμμετείχε ήταν σε μια εκδήλωση εμπορικής έκθεσης: «Ο πατέρας μου αμέσως μετά μου έδωσε 20 δολάρια να παίξω παιχνίδια στην έκθεση και τα ξόδεψα μέσα σε δέκα λεπτά».

Για τον πρώτο προπονητή του και πόσο τον επηρέασε στην καριέρα του είπε: «Πρώτος προπονητής μου ήταν ο κόουτς Μπέιλι, όπως τον αποκαλούσαμε στην ομάδα ποδοσφαίρου. Ήταν προπονητής για πολλά χρόνια στο τοπικό Πανεπιστήμιο και ένας από τους πιο σκληρούς που έχω βιώσει. Έμαθα πολλά από αυτόν τον άνθρωπο».

Όσο για το πρώτο μετάλλιο σε διεθνές επίπεδο: «Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο το 2012 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Βαρκελώνης και το θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα στο εξωτερικό. Ήμουν ενθουσιασμένος γιατί δεν περίμενα να ανεβώ στο βάθρο των νικητών. Για να τα καταφέρω εκείνη την ημέρα έκανα δύο φορές ατομικό ρεκόρ».

Για τον πρώτο τραυματισμό του στον αθλητισμό είπε: «Μου συνέβη παίζοντας ποδόσφαιρο στο γυμνάσιο, όταν δέχθηκα ένα τάκλινγκ και χτύπησα στον αστράγαλο. Άρχισα να κλαίω πριν ακουμπήσω και πάλι στο γήπεδο. Ήμουν αποφασισμένος να αγωνιστώ με την ομάδα μου στο τουρνουά την επόμενη ημέρα, όμως αναγκάστηκα σχεδόν αμέσως να αποχωρήσω από τον πόνο».

Η πρώτη του συνέντευξη σε ΜΜΕ: «Ήταν στα σχολικά χρόνια του Λυκείου, μετά την συμμετοχή μου στο επί κοντώ στη διοργάνωση του εθνικού πρωταθλήματος. Θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αρθρώσω τις σωστές λέξεις, αμέσως μετά τη συνέντευξη όμως ένοιωσα πολύ καλύτερα».
 
Είπε επίσης ότι πρώτος παιδικός φίλος ήταν ο αδελφός του στον οποίο υπολόγιζε πάντα, ενώ το πρώτο ρούχο που αγόρασε ήταν ένα δερμάτινο μπουφάν που δεν έβγαζε από πάνω του, με χρήματα που εξοικονόμησε πουλώντας φρούτα σε μια τοπική αγορά αγροτικών προϊόντων, ενώ το πρώτο παιγνίδι του ήταν ξυλοκατασκευές και η πρώτη του μαγειρική δημιουργία ζυμαρικά . Πρώτο αυτοκίνητο που απέκτησε ήταν μια Volvo 850 του 1995μ και το πρώτο κατοικίδιο μια αδέσποτη γάτα που υιοθέτησε η οικογένειά του και την ονόμασαν Wild Thing.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.