Το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο final-4 της Euroleague έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που επικράτησε 13-10 της Ουραλότσκα Ζλάτουστ στον Πειραιά, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο final-4 της Euroleague έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, που επικράτησε 13-10 της Ουραλότσκα Ζλάτουστ στον Πειραιά, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, αν και δυσκολεύτηκαν σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, εξασφάλισαν τελικά μία αξιόλογη διαφορά, την οποία θα κληθούν να υπερασπιστούν στη ρεβάνς της 27ης Φεβρουαρίου, στη Ρωσία.

Οι «ερυθρόλευκες» πήραν σχεδόν από το ξεκίνημα το προβάδισμα (με εξαίρεση το 1-0 της Ουραλότσκα), με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να κάνει σπουδαία δουλειά στα 2μ., πετυχαίνοντας τρία γκολ και κερδίζοντας δύο πέναλτι. Όμως και οι Ρωσίδες έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και έμειναν κοντά στο σκορ ως τη λήξη του ημιχρόνου (7-6), ενώ κατάφεραν να αντιδράσουν και στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όταν με δύο γκολ της Έμολο κι ένα της Ασημάκη η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ξέφυγε 10-6.

Η Ουραλότσκα πλησίασε σε 10-8 και 11-9, ενώ στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου έχασε πέναλτι, με τη Γκορμπούνοβα να «σημαδεύει» το δοκάρι της Χρυσής Διαμαντοπούλου. Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα ανέλαβε δράση η Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η οποία με ένα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +4, πριν διαμορφώσει η Καρίμοβα με πέναλτι το τελικό 13-10.

Τα οκτάλεπτα:
3-2, 4-4, 4-3, 2-1

Ολυμπιακός: Μπιανκόνι 4, Ασημάκη 3, Έμολο 3, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μανωλιουδάκη.

Ουραλότσκα: Καρίμοβα 3, Γκορμπούνοβα 2, Ζαρίποβα, Νεζνάμοβα, Ζαπλάτινα, Κολμάκοβα, Μπέρσνεβα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.