«Αυτοκτόνησε» η Τσέλσι, γλίτωσε η Γιουνάιτεντ

Με μια θεαματική αντεπίθεση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-3 την Τσέλσι, που είχε προηγηθεί με 3-0. Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έληξε ισόπαλο, αλλά με «χαμένες» και τις δύο ομάδες. Κυρίως, βέβαια, τους «μπλε», που έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την τρίτη θέση.

Με μια θεαματική αντεπίθεση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-3 την Τσέλσι, που είχε προηγηθεί με 3-0. Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έληξε ισόπαλο, αλλά με «χαμένες» και τις δύο ομάδες. Κυρίως, βέβαια, τους «μπλε», που έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά τους από την τρίτη θέση.
 
Η Γιουνάιτεντ από την άλλη, μπορεί να νιώθει μια ικανοποίηση για το γεγονός ότι μάζεψε μια διαφορά τριών τερμάτων, αλλά έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο συμπολίτισσα, Σίτι κι αυτό σίγουρα δεν την ευχαριστεί. Η ανατροπή για τους πρωταθλητές ξεκίνησε με δύο πέναλτι, μετά τα οποία συμπλήρωσαν τέσσερα σερί τέρματα από την άσπρη βούλα, απ’ όπου σκόραραν και στο 2-0 μεσοβδόμαδα από τη Στόουκ.
 
Ο Ντε Χέα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ μετά τις 31 Δεκεμβρίου κι ενώ είχε μια εξαιρετική εμφάνιση, προδόθηκε από τους αμυντικούς του, που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Έβανς με αυτογκόλ στο 36′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος έδειξαν να «κλειδώνουν» τη νίκη.
 
Στο 46′ ο Μάτα με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Τόρες διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε», ενώ αυτογκόλ ήταν ουσιαστικά και το τρίτο τέρμα της ομάδας του Βίλας Μπόας. Αυτό σημειώθηκε στο 50′ μετά από κεφαλιά του Λουίζ και παρεμβολή του Φέρντιναντ, που άλλαξε πορεία στην μπάλα.
 
Η Γιουνάιτεντ έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο, αλλά δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Με τον -χωρίς υπονοούμενα- αγαπημένο της τρόπο σκοραρίσματος τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή το πέναλτι, κατάφερε μέχρι το 69′ να μειώσει σε 3-2 και να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Και τα δύο πέναλτι, που κέρδισαν οι Εβρά και Γουέλμπεκ εκτέλεσε εύστοχα ο Ρούνεϊ στο 58′ και το 69′.
 
Το εντυπωσιακό come back των πρωταθλητών ολοκληρώθηκε στο 84′ με κεφαλιά του Ερνάντες μετά από σέντρα του Γκιγκς. Η Τσέλσι είχε χάσει ένα δικό της παιχνίδι και όσο κι αν προσπάθησε να επανακτήσει το προβάδισμα, δεν το κατάφερε ποτέ. Ο Ντε Χέα είπε με εκπληκτικές αποκρούσεις «όχι» στα σουτ των Μάτα και Κέιχιλ στο 92′ και το 95′ αντίστοιχα και η Γιουνάιτεντ έφυγε απ’ το «Στάμφορντ Μπριτζ» με έναν βαθμό που έμοιαζε χαμένος.
 
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Κέιχιλ, Μποσίνγκβα, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Μαλουντά, Εσιέν, Μεϊρέλες, Τόρες, Στάριτζ (70′ Ρομέου), Μάτα
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ (64′ Σκόουλς), Κάρικ, Βαλέντσια, Γιανγκ (53′ Ερνάντες), Γκιγκς, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (85′ Παρκ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.