Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Παπούλια – Λ. Παπαδήμου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για τη διάρκεια του βίου της κυβέρνησης, με τη ΝΔ να επιμένει σε εκλογές και τον ΛΑΟΣ να ζητεί παράταση.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για τη διάρκεια του βίου της κυβέρνησης, με τη ΝΔ να επιμένει σε εκλογές και τον ΛΑΟΣ να ζητεί παράταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι βρίσκεται στη διάθεση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ενώ συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου μετά τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

Αύριο Παρασκευή ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, χωρίς, ωστόσο, να έχει διευκρινιστεί η ατζέντα της συνάντησης.

Μιλώντας, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ανέφερε μόνο ότι η χώρα έχει προβλήματα και θα αυτά τα προβλήματα είναι λογικό να απασχολήσουν τη συνάντηση.

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του βίου της κυβέρνησης, σημείωσε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων (PSI) και μετά να γίνουν εκλογές.

«Aυτοί που παίζουν παιχνίδια με τις εκλογές και την παράταση της κυβέρνησης, είτε φοβούνται τη νωπή λαϊκή εντολή, είτε θέλουν να μεταφέρουν τα εσωτερικά τους προβλήματα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές, μόλις η κυβέρνηση αυτή ολοκληρώσει το έργο της, δεν έχει αλλάξει».

Τη θέση του ΛΑΟΣ για επιμήκυνση του βίου της κυβέρνησης και ανασχηματισμό επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

«Η θέση του ΛΑΟΣ είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση του βίου της κυβερνήσεως, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα και να παραχθεί ένα συγκεκριμένο έργο, αλλά και να αποτιμηθεί στο σύνολό του το έργο και να μην κρίνεται αποσπασματικά από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει ζήτημα για το εύρος των αποφάσεων που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση. «Η εντολή που έχουν δώσει οι πολιτικοί αρχηγοί είναι εντολή ενός συγκεκριμένου πράγματος, είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, η οποία έχει συγκεκριμένη αποστολή και περιορίζεται σε αυτή. Αν είναι έτσι, τότε σε ποια λογική θα αρχίσει να παίρνει το άλφα ή το βήτα διαρθρωτικό μέτρο, πως θα το κάνει αυτό; Έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να συνεχίσει συνολικά;», διερωτήθηκε.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.