Με τρόπαιο – δώρο του ΠΑΟΚ η φιέστα τίτλου της ΑΕΚ στην Τούμπα (video)

Δείτε το βίντεο, τις φωτό και διαβάστε για το περιστατικό που σημάδεψε τη φιέστα της Ένωσης μέσα στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα του 1992.

Πριν από σχεδόν 26 χρόνια, στις 7 Ιουνίου 1992, η ΑΕΚ έκανε φιέστα τίτλου μέσα στην Τούμπα. Μια αγωνιστική πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ η Ένωση επικρατούσε του Απόλλωνα και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Κόρινθο, η διαφορά μεταξύ “κιτρινόμαυρων” και “ερυθρόλευκων” αυξανόταν στους τρεις βαθμούς. Η κάθε νίκη έδινε δύο βαθμούς κι έτσι η ΑΕΚ πανηγύριζε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου.

Η φιέστα θα γινόταν την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πάνω από έξι χιλιάδες φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και μετά το 2-2 στο ντέρμπι των Δικεφάλων πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς το δεύτερο επαγγελματικό πρωτάθλημα της ομάδας. Τα τηλεοπτικά πλάνα με τους “κιτρινόμαυρους” να κρατούν στα χέρια τους το τρόπαιο και να κάνουν γύρο θριάμβου στην Τούμπα υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο διαδίκτυο, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι εκείνη τη μέρα, το τρόπαιο που κρατούσαν στα χέρια τους οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα

Πως βρέθηκε όμως ξαφνικά στα χέρια τους ένα τρόπαιο; Η κούπα που βλέπετε στις φωτογραφίες και κοσμεί ακόμα και σήμερα την τροπαιοθήκη της ΑΕΚ ήταν δώρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την Ένωση, τιμής ένεκεν για την κατάκτηση του τίτλου. Ναι καλά διαβάσατε. Ο ΠΑΟΚ τίμησε την ΑΕΚ και της έδωσε κούπα μέσα στην Τούμπα. Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτό, το συγκεκριμένο τρόπαιο γράφει:

“Ο ΠΑΟΚ ΠΑΕ στην πρωταθλήτρια Ελλάδος 1991-92 ομάδα της ΑΕΚ. Θεσ/κη 7 Ιουνίου 1992”. Για την ιστορία να σημειωθεί ότι η απονομή στους πρωταθλητές της σεζόν 1991-92 έγινε στο πρώτο ματς της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.