Κράτησε το «φρούριο» (video)

Ο Παναιτωλικός με γκολ του Πάουλο πήρε την τρίτη σερί νίκη του εντός έδρας, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε με δέκα από το 53' λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου.

Ο Παναιτωλικός με γκολ του Πάουλο πήρε την τρίτη σερί νίκη του εντός έδρας, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα που έπαιζε με δέκα από το 53′ λόγω αποβολής του Αποστολόπουλου.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μία από τις λίγες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο ματς και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί αποτυχίες. Το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη από την άλλη πλευρά, έχασε μετά από τέσσερις αγωνιστικές, καθώς αποδείχτηκε άστοχη στην τελική προσπάθεια.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, δεξί μπακ ο Γιαννιώτης, αριστερό ο Μαρινάκης, σέντερ μπακ οι Χαντάκιας και Μιχάι. Αμυντικά χαφ οι Πάουλο και Μπράβο, στα άκρα οι Ντίας και Ρόσα, ο Μάζουρεκ πίσω από τον Μοράρ.

ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, δεξί μπακ ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Αποστολόπουλος, σέντερ μπακ οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ. Στο κέντρο σε ρόμβο ο Γαρουφαλιάς μπροστά από την άμυνα, δεξιά ο Μανθάτης, αριστερά ο Βιδάλ, ο Χαλκιαδάκης πίσω από Κόντε και Γιάκο.

Μια στιγμή ήταν αρκετή

Αρκετά καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους γηπεδούχους να λειτουργούν καλά αμυντικά και να εκμεταλλεύονται την μοναδική «κλασική» στιγμή που δημιούργησαν για να προηγηθούν στο σκορ.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιέζοντας και στο έκτο λεπτό θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μανθάτης έκανε την σέντρα και ο Χαλκιαδάκης με κεφαλιά έστειλε την  μπάλα άουτ σε μία γρήγορη αντεπίθεση.

Ο Παναιτωλικός όμως ισορρόπησε στο δεκάλεπτο και στην πρώτη του φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν την μπάλα στο κέντρο, Μάζουρεκ και Ντίας έκαναν το «ένα – δύο» με τον δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά και να γυρίζει την κατάλληλη στιγμή για τον Πάουλο, που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με τη μία από κοντά.

Ο ΠΑΣ χρειάστηκε λίγα λεπτά για να συνέλθει και απείλησε στο 27ο λεπτό, όταν ο Κόντε βρέθηκε με χώρο έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα με ωραίο δεξί σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησε μία κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 35′ που πέρασε άουτ, ενώ ο Παναιτωλικός απείλησε μετά το γκολ μόνο στο 39′ με βολέ του Ρόσα στο όριο της περιοχής μετά από απομάκρυνση αμυνόμενων, που όμως δεν απείλησε τον Βελλίδη.

Τελευταία αξιόλογη φάση του α’ μέρους, ένα γυριστό σουτ του Κόντε μέσα στην περιοχή, που βρήκε σε παίκτη του Παναιτωλικού και κατέληξε στα χέρια του Κυριακίδη.

Τα δυσκόλεψε ο Αποστολόπουλος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να πιέζει για την ισοφάριση, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τους φιλοξενούμενους στο 53′, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Αποστολόπουλος έκανε κίνηση να χτυπήσει με το χέρι τον Μπράβο σε μία διεκδίκηση στην πλάγια γραμμή και είδε την απ’ ευθείας κόκκινη.

Παρ’ ολα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την επόμενη ευκαιρία, όταν στο 61′ ο νεοεισελθών (στην θέση του Μανθάτη) Νικολιάς έκανε σέντρα από δεξιά και ο Κόντε έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Οι γηπεδούχοι, κρατούσαν μεν το σκορ αλλά όχι χωρίς δυσκολίες, καθώς έχασαν λόγω τραυματισμών τους Μάζουρεκ, Ντίας και Μοράρ που αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά από Ιταμπέλ, Κλέσιο και Βακράκο αντίστοιχα!

Ο Γιάννης Πετράκης έριξε με την σειρά του στην μάχη τους Λίλα και Χέλκβιστ, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή στο 78′, όταν ο Μπουκουβάλας με ωραία σέντρα από αριστερά τον βρήκε ανενόχλητο στην περιοχή, αλλά αυτός προτίμησε να «σιγουρέψει» την μπάλα δίπλα του για τον Κόντε, ο οποίος αστόχησε από κοντά!

Οι ατυχίες συνεχίστηκαν για τον Παναιτωλικό στις καθυστερήσεις, με τον Ιταμπέλ να τραυματίζεται και να μένει εκτός ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές τους. Έτσι, ο ΠΑΣ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική ισορροπία και έτσι στο 90+2′ ο Λίλα με πολύ μακρινό σουτ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Κυριακίδη που όμως κατάφερε να αποκρούσει, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-0
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 26η Αγωνιστική, Γήπεδο Παναιτωλικού
Γκολ:
14′ Πάουλο
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Καραβασίλης (Καβάλας), Σάββας (Σερρών)
Κίτρινες: Μοράρ, Ιταμπέλ – Γαρουφαλιάς, Χαλκιαδάκης
Κόκκινες: 53′ Αποστολόπουλος
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας, 4-2-3-1): Κυριακίδης – Γιαννιώτης, Χαντάκιας, Μιχάι, Μαρινάκης – Πάουλο, Μπράβο – Ντίας (71′ Κλέσιο), Μάζουρεκ (63′ Ιταμπέλ), Ρόσα – Μοράρ (74′ Βακράκος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης, 4-4-2): Βελλίδης – Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος – Γαρουφαλιάς (62′ Λίλα), Μανθάτης (57′ Νικολιάς), Βιδάλ, Χαλκιαδάκης – Γιάκος (72′ Χέλκβιστ), Κόντε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.