Εβδομάδα διπλής… ανάγνωσης!

Υπάρχει ένα επταήμερο στη σεζόν 1991-92, που όλοι οι "ασπρόμαυροι" δεν θέλουν να θυμούνται κι όλοι οι "ερυθρόλευκοι" αναπολούν με χαρά

Η εβδομάδα 20 έως 27 Μαΐου του 1992 ήταν εορταστική για τους “ερυθρόλευκους” και “μαύρη” για τους “ασπρόμαυρους”. Μέσα σε εκείνο το επταήμερο, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν μεταξύ τους τρεις φορές, τις δύο στην Τούμπα και μία στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι δύο αγώνες ήταν για το Κύπελλο και ο ένας για το πρωτάθλημα, με τους “ερυθρόλευκους” να πανηγυρίζουν και στους δύο θεσμούς.
Η αρχή έγινε στις 20 Μαΐου, στην Τούμπα. Ήταν ο πρώτος τελικός Κυπέλλου, στη μία και μοναδική μέχρι τώρα φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε διπλό τελικό. Κανείς δε νίκησε, καθώς το ματς τελείωσε 1-1, όμως, ο Ολυμπιακός είχε τη ρεβάνς στην έδρα του κι αυτό ήταν πλεονέκτημα
Ακολούθησε στις 24 Μαΐου ο αγώνας και πάλι στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Νικητής με σκορ 1-2 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, σπάζοντας μια παράδοση 21 ολόκληρων περιόδων, που δεν μπορούσε να πάρει διπλό στην “ασπρόμαυρη” έδρα. Τα γκολ σε αυτό το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό σημείωσαν οι Σαββίδης (42′) και Βαΐτσης (54′), για να μειώσει ο Λαγωνίδης στο 75′.
Με τον αέρα της ισοπαλίας στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου στην Τούμπα, αλλά και της νίκης στον αγώνα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος που ακολούθησε, ο Ολυμπιακός έφτασε εύκολα και σε δεύτερη στη σειρά νίκη, στον επαναληπτικό τελικό, που έγινε στις 27 Μαΐου, στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με σκορ 2-0, κατακτώντας το τρόπαιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.