Στην πτέρυγα της 17Ν, στον Κορυδαλλό, ο Γιάννος Παπαντωνίου

Πέρασε το βράδυ στο μεταγωγών και το μεσημέρι οδηγήθηκε στις φυλακές με κλούβα της αστυνομίας.

Στις γυναικείες φυλακών Κορυδαλλού κρατούνται, πλέον, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα να προφυλακιστούν για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το ζεύγος Παπαντωνίου μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να κρατηθούν προσωρινά πέρασε το βράδυ στο μεταγωγών και το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό με κλούβα της αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Σταυρούλα Κουράκου κρατείται στην πτέρυγα των γυναικών και μοιράζεται το κελί της με άλλες κρατούμενες. Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οδηγήθηκε στην πτέρυγα όπου κρατούνταν οι καταδικασμένοι για την τρομοκρατική οργάνωση της 17Ν και θα είναι μόνος στο κελί.

Το σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου
Το ενδεχόμενο να διαφύγει στο εξωτερικό του ζεύγος Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου ήταν ένας από τους λόγους που, σύμφωνα με πληροφορίες, οδήγησε ανακριτές και εισαγγελέα να αποφασίσουν την προσωρινή τους κράτηση για την υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρονται να συνδέονται με  την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννος Παπαντωνίου: Το εξωτερικό, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, η πρώτη σύζυγος και η φυλακή

Οι μαραθώνιες απολογίες του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, στις οποίες ισχυρίστηκαν ότι δεν διέπραξαν καμία αξιόποινη πράξη, δεν κατάφεραν να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι χθες βράδυ τους «έδειξαν» το δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του ζεύγους Παπαντωνίου υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ και της συζύγου του. Οι δυο κατηγορούμενοι θεωρήθηκαν  ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί. Επιπλέον, ανακριτές και εισαγγελέας έκριναν πως είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, δηλαδή στην περίπτωση που παρέμεναν ελεύθεροι είναι πιθανό να συνέχιζαν να ενεργούν με σκοπό να «ξεπλύνουν» βρόμικο χρήμα, έτσι όπως τους αποδίδεται στην κατηγορία. Τέλος, ένας από τους λόγους που βάρυνε στην απόφαση της δικαιοσύνης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν στη συνέχεια την αμφισβήτησαν.

Πηγή:
Νews.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.