Καταδίκη για τους αδελφούς Μάμιτς

Αρης Γεωργίου
06/06/2018 • 18:42
Καταδίκη για Μάμιτς.
  • shares
Δικαστήριο του Όσιγιεκ καταδίκασε τους αδελφούς Μάμιτς και άλλα στελέχη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή σε σχέση με παραχωρήσεις παικτών της κροατικής ομάδας.

Το πρώην στέλεχος της Ντιναμό Ζντράβκο Μάμιτς (που θεωρείται ο πιο δυνατός «παίκτης» στο ποδόσφαιρο της Κροατίας), καταδικάστηκε σε 6.5 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 15 εκατ. ευρώ και φοροδιαφυγή ύψους 1.6 εκατ. ευρώ από τις παραχωρήσεις παικτών όπως οι Λούκα Μόντριτς και Ντέγιαν Λόβρεν.

Ο αδελφός του Ζόραν Μάμιτς, πρώην τεχνικός της Ντιναμό, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και 11 μηνών, το πρώην στέλεχος του συλλόγου Νταμίρ Βρμπάνοβιτς σε φυλάκιση τριών ετών και ο εφοριακός Μίλαν Πέρναρ σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και δύο μηνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ σε μπελάδες μπαίνει και ο Μόντριτς, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η κατάθεση που έδωσε υπέρ του Μάμιτς ήταν ψευδής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζντράβκο Μάμιτς δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία καθώς την προηγούμενη μέρα κατέφυγε στην Βοσνία (έχει διπλή υπηκοότητα), τονίζοντας ότι δεν προσπαθεί να διαφύγει αλλά και πώς θα καταθέσει έφεση. Πάντως, αν η υπόθεση τελεσιδικήσει εις βάρος των καταδικασθέντων, μπορούν να εκτίσουν τις ποινές τους στην Βοσνία, αν το Ζάγκρεμπ υποβάλλει σχετικό αίτημα στην γειτονική χώρα.


Γράψτε το σχόλιο σας...
13/11/2018 • 08:09

Με όρεξη για θέαμα το ματς στο Μπλάκπουλ (video)

Στα σημερινά ματς του Αγγλικού Λιγκ Τρόφι περιμένουμε αρκετές εκπλήξεις, μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Πιο αμφίρροπες κι αναμενόμενα παραγωγικές οι αναμετρήσεις ομάδων της ίδιας κατηγορίας

06/11/2018 • 16:34