«Πολυξένη»: Η βραβευμένη συμπαραγωγή της Nova έρχεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema

Η ταινία «Πολυξένη», η οποία έχει διαγράψει ήδη μία λαμπρή φεστιβαλική πορεία, ενώ αποτελεί και την πρόταση της Ελλάδας για την τελική πεντάδα υποψηφιοτήτων ξενόγλωσσης ταινίας στην 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2019, κάνει πρεμιέρα σε Ά τηλεοπτική προβολή και αποκλειστικά, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD!

Η ταινία «Πολυξένη», η οποία έχει διαγράψει ήδη μία λαμπρή φεστιβαλική πορεία, ενώ αποτελεί και την πρόταση της Ελλάδας για την τελική πεντάδα υποψηφιοτήτων ξενόγλωσσης ταινίας στην 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ 2019, κάνει πρεμιέρα σε Ά τηλεοπτική προβολή και αποκλειστικά, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 22:00, από το Novacinema1HD! 

Η «Πολυξένη» έχει τιμηθεί με το Βραβείο Νεότητας Καλύτερης Ταινίας στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Grand Prix στο Tetouan International Mediterranean Film Festival στο Μαρόκο και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας αλλά και Α΄ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Los Angeles. Επίσης, απέσπασε συνολικά 4 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη Κάτια Γκουλιώνη, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Λυδία Φωτοπούλου, Φωτογραφίας και Πρωτότυπης Μουσικής, ενώ έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, του Δουβλίνου και στο Film Expo της Νέας Υόρκης. 

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού που μεγαλώνει στο ορφανοτροφείο της Καβάλας ώσπου, το 1955, να το υιοθετήσει το ζεύγος Σεριάδη, επιφανείς και εύποροι Κωνσταντινουπολίτες χωρίς παιδιά. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και διασφαλίζουν την αφοσίωσή της. Έτσι η 12χρονη ΠΟΛΥΞΕΝΗ, αποχωρίζεται τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο της Καβάλας και ξεκινά μια νέα ζωή, με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ενηλικιώνεται, ερωτεύεται έναν νεαρό άσημο Τούρκο της γειτονιάς της και λαχταρά τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την περιουσία που κληρονομεί.

Η «Πολυξένη» πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο, Ερρίκο Λίτση, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρο Μυλωνά, Χριστίνα Σανλίογλου, Χαρά Αδαμίδου, Νίκο Καραθάνο, Μελέτη Γεωργιάδη, Αργύρη Πανταζάρα, Γιάννη Στάνκογλου και Αλέκο Πάγκαλο.
Μέσα από τις 140 και πλέον συμπαραγωγές της, η Nova συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο και τους έλληνες δημιουργούς για περισσότερα από 20 χρόνια. 

Περισσότερα για το τηλεοπτικό περιεχόμενο των καναλιών Novacinema
Ενημερωθείτε για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα: www.novaguide.gr/TVGuide 
Τι δεν πρέπει να χάσετε: www.novaguide.gr/Afieromata 
Δείτε τις Προτάσεις της τηλεόρασης: www.novaguide.gr/Protaseis 
Κάνετε Follow τα Social Media της Nova σε www.nova.gr/Youtube και www.nova.gr/Facebook για να βλέπετε trailers και αποκλειστικό περιεχόμενο από τις Α’ προβολές των καναλιών #Novacinema HD.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.