Ο Μάρκο Σίλβα και άλλα 9 πράγματα που ξεχώρισαν στην 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Το novasports.gr βάζει στο μικροσκόπιο την κίνηση-ματ του προπονητή της Έβερτον και εστιάζει στις πιο σημαντικές στιγμές στα αγγλικά γήπεδα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Την πικρή γεύση της ήττας ένιωσε για πρώτη φορά η Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ, στο ντέρμπι με την Τότεναμ.  Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, προχώρησαν με νίκες και διατήρησαν το αήττητο σερί τους μετά από 13 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι προβληματική. Το «μαγικό» ραβδάκι του Κλαούντιο Ρανιέρι, βοήθησε την Φούλαμ να νικήσει και να βλέπει με αισιοδοξία την παραμονή της στην κατηγορία. Δείτε λοιπόν τα 10 γεγονότα που ξεχώρισαν αυτή την αγωνιστική, στο συναρπαστικό αγγλικό πρωτάθλημα:

1.  ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ
Πριν από το παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας, ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε πει ότι όταν τελειώσει το 2018, η Γιουνάιτεντ θα βρίσκεται στην πρώτη τετράδα. Μετά το ατυχές 0-0, τι έχει να πει ο Πορτογάλος τεχνικός;
Προς το παρόν βρίσκεται στην 7η θέση, απέχοντας 7 βαθμούς από την 4η Τσέλσι. Ποιες ομάδες θα καταφέρει να περάσει με αυτό το κακό αγωνιστικό πρόσωπο; Την Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ, μοιάζει απίθανο, έως αδύνατο. Την Τότεναμ και την Τσέλσι;  Ψάξτε για κάποια άλλη ομάδα.  Η Άρσεναλ δείχνει πολύ μεγάλη σταθερότητα, ακόμη και η Έβερτον βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αυτό το διάστημα. 

2. ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΙΣΟΝ

Ο Τζέιμς Μάντισον,  είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Premier League, αλλά στην  ισοπαλία της Λέστερ  στο Μπράιτον, έκανε μεγάλο λάθος. Έχοντας δεχτεί κίτρινη κάρτα στο 26΄, «τσίμπησε» στην πρόκληση του Ντάφι και είδε κόκκινη κάρτα δύο λεπτά αργότερα!
Ευτυχώς για τον Mάντισον, η Λέστερ κατάφερε να αντισταθεί και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.
Προς ριμήν του βγήκε και ζήτησε συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να φανεί προσεκτικός στο μέλλον, για να μην υποπέσει πάλι σε ένα τέτοιο λάθος.

3. Ο ΣΙΓΚΟΥΡΝΤΣΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Η μετακίνηση του Γκίλφι Σίγκουρντσον στην Έβερτον το 2017, αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Η περυσινή χρονιά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο για τον Ισλανδό. Σε 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 6 τέρματα. Φέτος παίζοντας σε κλασικό ρόλο δεκαριού, η απόδοση του είναι εντυπωσιακή. Ήδη σε 14 ματς έχει σκοράρει 7 φορές, τελευταία το Σάββατο όπου πέτυχε το μοναδικό τέρμα, στη νίκη επί της Κάρντιφ.  
Κάθε εβδομάδα παρουσιάζεται και καλύτερος και η παρουσιά του Μάρκο Σίλβα, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αγωνιστική του άνοδο.

4. ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΙΕΡΙ
Τι έναρξη για τον Κλαούντιο Ρανιέρι  στη Φούλαμ! Οι «κότατζερς» δεν είχαν νίκη στα 8 τελευταία ματς, με 6 ήττες και μόλις 2 ισοπαλίες.  Ήρθε ο Ρανιέρι και η Φούλαμ νίκησε 3-2 την Σαουθάμπτον. Ήταν ένα τεράστιο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες,  αλλά οι γηπεδούχοι επικράτησαν καθώς ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς βρέθηκε σε μεγάλη μέρα σκοράροντας δύο φορές. Ο Ρανιέρι επέστρεψε στην Premier League και η Φούλαμ  άρχισε να «αναπνέει».

5. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ!
Περίπου μία εβδομάδα μετά το γκολ του με την Αγγλία στο φιλικό με τις ΗΠΑ, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, «χτύπησε» και πάλι. Αυτή τη φορά με την Λίβερπουλ. Εκτέλεσε υποδειγματικά ένα φάουλ και νίκησε τον Μπεν Φόστερ. Σίγουρα από τους πιο βελτιωμένους παίκτες φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο 20χρονος μπακ. 

6. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ;
Δεν ήταν και στα καλύτερα της απέναντι στην Γουεστ Χαμ και νίκησε με σκορ 4-0. Το «τρένο» του Γκουαρντιόλα δεν σταματάει πουθενά. Και μάλιστα αυτή την φορά είχε πρωταγωνιστή τον Σανέ, έναν παίκτη που είχε απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά φαίνεται ότι επέστρεψε πια σε καλή φόρμα.  Πέτυχε 2 γκολ και έδειξε ότι θα είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας στην φετινή ανίκητη έως τώρα Σίτι.

7. Ο ΖΟΡΖΙΝΙΟ «ΠΝΙΓΗΚΕ»ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙ
Το ξεκίνημα της Τσέλσι ήταν πολύ καλό, με τον Σάρι να παίρνει στους Λονδρέζους τον Ζορζίνιο που έκανε εξαιρετικές χρονιές στη Νάπολι. Στο Γουέμπλεϊ πάντως στο ντέρμπι Τότεναμ-Τσέλσι, την παράσταση την έκλεψε άλλος.  Ο 22χρονος Ντελε Άλι. Το νέο αστέρι της Αγγλίαςέκανε καταπληκτικό παιχνίδι και αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, σκοράροντας μάλιστα το 1ο γκολ στη μεγάλη νίκη 3-1 της Τότεναμ. 

8. ΟΙ ΣΠΕΡΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά η ουσία είναι ότι παραμένει κοντά στις προπορευόμενες Σίτι και Λίβερπουλ. 
Η ομάδα του Ποτσετίνο μετράει 10 νίκες σε 13 ματς και γι΄αυτήν ακολουθεί νέο ντέρμπι, του Βόρειου Λονδίνου, απέναντι στην Άρσεναλ.  Με την ανίκητη Σίτι να προβάλλει και πάλι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και την Λίβερπουλ να δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα η Τότεναμ θέλει να παραμείνει κοντά και να διεκδικήσει έως το τέλος τις πιθανότητες της.

9. ΟΙ «ΓΚΑΝΕΡΣ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ
Είναι 18 παιχνίδια αήττητη τώρα μετά και τη νίκη της στο Μπόρνμουθ  με σκορ 2-1.
Έχοντας τρεις σερί ισοπαλίες στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα, υπήρχε η αίσθηση, ότι η φούσκα των «γκάνερς» άρχισε να σκάει ελαφρώς.
Όμως η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες, με το νικητήτιο τέρμα να επιτυγχάνεται από τον Ομπαμεγιάνγκ.

10. ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η Χάντερσφιλντ πήρε ένα εντυπωσιακό – και μάλλον μη αναμενόμενο – αποτέλεσμα στο «Μολινό» την Κυριακή.
Ο Ντέιβιντ Βάγκνερ παρέταξε την ομάδα του με  5-3-1-1 και τρεις παίκτες ήταν αυτοί που έκαναν την ζημιά. 
Ο Τζόναθαν Χογκ ήταν εξαιρετικός σε έναν επιθετικό ρόλο, ενώ ο Φίλιπ Μπίλινγκ ήταν και πάλι εντυπωσιακός.
Αλλά ήταν ο Άαρον Μούι αυτός που έβαλε την «σφραγίδα» του με τα δύο γκολ που πέτυχε στη νίκη της ομάδας του με σκορ 2-0. Μία νίκη που έφερε την Χάντερσφιλντ στην 14η θέση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.