Σαν σήμερα «έφυγε» ο δημιουργός του Πύργου του Άιφελ

Πριν από 89 χρόνια, στις 27 Δεκεμβρίου 1923, έφυγε από τη ζωή ο μηχανικός και επιχειρηματίας Γκιστάβ Άιφελ, που σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο σήμα-κατατεθέν του Παρισιού. Ο Γκιστάβ Άιφελ γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1832 στη Ντιζόν της Γαλλίας.  Αρχικά, αν και με γαλλική υπηκοότητα, είχε το γερμανικό επώνυμο Bönickhausen, αλλά το 1879 το...

Πριν από 89 χρόνια, στις 27 Δεκεμβρίου 1923, έφυγε από τη ζωή ο μηχανικός και επιχειρηματίας Γκιστάβ Άιφελ, που σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο σήμα-κατατεθέν του Παρισιού.

Ο Γκιστάβ Άιφελ γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1832 στη Ντιζόν της Γαλλίας.  Αρχικά, αν και με γαλλική υπηκοότητα, είχε το γερμανικό επώνυμο Bönickhausen, αλλά το 1879 το τροποποίησε σε Άιφελ, υιοθετώντας ουσιαστικά το παρατσούκλι που είχε αποκτήσει ένας πρόγονός του όταν, στις αρχές του 18ου αιώνα, είχε μεταναστεύσει στη Γαλλία από τη γερμανική περιοχή Eifel.

Τα πρώτα βήματα

Κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων, τη μεγαλύτερη επιρροή δέχτηκε από δύο θείους του χημικούς, τον Jean-Baptiste Mollerat και τον Michel Perret, οι οποίοι του μετέδωσαν πολλές γνώσεις σε πολλούς τομείς: από τη χημεία και τη μηχανολογία έως τη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Ο Άιφελ ήταν εξαιρετικά έξυπνος, αλλά όχι ιδιαίτερα μελετηρός. Θεωρούσε τις ώρες που περνούσε στο σχολείο άνευ ουσίας.

Αρχικά, ο Άιφελ εκδήλωσε ενδιαφέρον όχι για τη μηχανική, αλλά για την ιστορία και τη λογοτεχνία. Ωστόσο, στη συνέχεια, παρακολούθησε μαθήματα στο Sainte Barbe College του Παρισιού, προκειμένου να προετοιμαστεί για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην πιο αξιόλογη πανεπιστημιακή σχολή μηχανολογίας της πόλης. Τελικά, κατάφερε να σπουδάσει χημεία στην Ecole Centale des Arts et Manufactures  της γαλλικής πρωτεύουσας, μια από τις καλύτερες σχολές μηχανολογίας στην Ευρώπη.  Μετά την αποφοίτησή του, βρήκε την πρώτη του δουλειά σε μια εταιρεία κατασκευής γεφυρών σιδηροδρόμων, όπου ξεχώρισε για την αποδοτικότητά του και ανήλθε πολύ γρήγορα σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.