Μαθήματα ιστορίας από την Ίντερ

Η Ίντερ καταδίκασε τους οπαδούς της που φέρθηκαν με τον χείριστο τρόπο στον Καλιντού Κουλομπαλί, στο πρόσφατο ντέρμπι της Ίντερ με τη Νάπολι.

Η  Ίντερ καταδίκασε τους οπαδούς της που φέρθηκαν με τον χείριστο τρόπο στον Καλιντού Κουλομπαλί, στο πρόσφατο ντέρμπι της Ίντερ με τη Νάπολι. Η ρατσιστική επίθεση στον Σενεγαλέζο άσο δεν έμεινε ασχολίαστη λοιπόν ούτε από την ίδια την ομάδα που έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και παρέδωσε σύντομα μαθήματα ιστορίας για το τι αντιπροσωπεύει ο σύλλογος, έτσι για να μαθαίνουν και οι οπαδοί ποια ομάδα υποστηρίζουν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με ανάρτηση της η διοίκηση «από το 1908, η Ίντερ έχει εκπροσωπήσει την  καινοτομία και την προοδευτικότητα».

Οι «νερατζούρι» ιδρύθηκαν στην πραγματικότητα μετά από μία διάσπαση με την Μίλαν, που ήθελε να έχει μόνο Ιταλούς και Ελβετούς παίκτες.
Αυτή είναι η προέλευση του πλήρους ονόματός της, του Internazionale, με το ιδρυτικό της έγγραφο να χαρακτηρίζει τη  νέα ομάδα που δημιουργήθηκε ως «αδέρφια όλου του κόσμου».

Για την ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί η Ίντερ  τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής λίγκα με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. 
Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει τις περισσότερες φορές στη χώρα μας, οι διοικούντες της Ίντερ δεν «χάιδεψαν» τα αυτιά των κακών οπαδών, αντίθετα τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα, ότι με τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στον σύλλογο. 

Χαρακτηριστικά το κείμενο της Ίντερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Ως απάντηση στα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ίντερ απέναντι στη Νάπολι το βράδυ της Τετάρτης και την επακόλουθη απόφαση του αθλητικού δικαστηρίου, η ομάδα θα ήθελε ναθυμίσει ότι από τις 9 Μαρτίου 1908 η Ίντερ έχει εκπροσωπήσει την ολοκλήρωση, και την προοδευτικότητα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν ορίσει την ιστορία του Μιλάνου – μια πόλη που σημαίνει πολυσυλλεκτικότητα και σεβασμό.

Μαζί με την πόλη μας, αγωνιζόμαστε πάντα για να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς διακρίσεις. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε αυτές τις αξίες όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε και πάντα αποτελούσαν πηγή υπερηφάνειας για τον σύλλογο.

Η Ίντερ είναι παρούσα σε 29 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Καμπότζη μέχρι την Κολομβία και συνεργάζεται με χιλιάδες παιδιά που εμπλέκονται στο έργο «Inter Campus». Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί το δικαίωμα να παίζουν και να αθλούνται όσοι συχνά βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση – η σημασία αυτών των δραστηριοτήτων αναγνωρίστηκε επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη.


Από εκείνη την νύχτα πριν από 110 χρόνια, όταν οι ιδρυτές μας, μας έβαλαν στο ταξίδι μας, πάντα είπαμε όχι σε κάθε μορφή διάκρισης.

Γι ‘αυτόν τον λόγο νιώθουμε σήμερα υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι ο καθένας που δεν καταλαβαίνει ή δεν αποδέχεται την ιστορία μας – την ιστορία του Συλλόγου – δεν είναι ένας από μας»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.