Οι πιο υπερπουλημένες ταινίες του 2018

Τσάμπα hype;Η βιομηχανία του σινεμά έχει ένα αναπόσπαστο κομμάτι που ονομάζεται προώθηση κι αν και...

Τσάμπα hype;

Η βιομηχανία του σινεμά έχει ένα αναπόσπαστο κομμάτι που ονομάζεται προώθηση κι αν και τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και αποφέρει όσα χρειάζεται για το στοίχημα των παραγωγών, ωστόσο υπάρχουν φορές που υπερεκτιμάται το υλικό με αποτέλεσμα οι προσδοκίες να φουσκώνουν άδικα και να μένει ένα αίσθημα παρόμοιο με αυτό της απογοήτευσης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τις ταινίες που υποσχέθηκαν πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσαν να δώσουν τελικά:

The Happytime Murders

Ο Brian Henson, κληρονόμος μιας μεγάλης καλλιτεχνικής περιουσίας απ’ τον αείμνηστο πατέρα του, περιμέναμε να μας δώσει ένα νουάρ φιλμ με muppets κι αντ’ αυτού, παρά τις διαθέσεις του cast, πήραμε μια ταινία με ανέμπνευστες ατάκες και χωρίς καθόλου γέλιο.

Robin Hood

Οι επιθυμίες μας να δούμε έναν νέο, αξιοπρεπή Ρομπέν των Δασών στο σινεμά του 2018 έπεσαν στον γκρεμό μιας και η νέα περιπέτεια του Otto Bathurst ήταν τελικά μια περιπέτεια χωρίς εντυπωσιακή δράση και παραπάνω από αρκετά κλισέ.

A Wrinkle in Time

Πανέμορφες αφίσες, πανέμορφα trailer και ένα αξιοσημείωτο cast μας έκαναν να ενθουσιαστούμε για το μαγικό “A Wrinkle in Time”, που τελική δεν πρόσφερε τίποτα νέο ή ιδιαίτερο εκτός της ομορφιάς του. Ποιος είπε ότι η Disney τα καταφέρνει πάντα;

Annihilation

Ο σκηνοθέτης του “Ex-Machina” που πριν λίγα χρόνια μας έδωσε ένα δραματικό sci-fi ανωτέρου επιπέδου -και που σημειωτέον είχε μπει σε πολλές τοπ λίστες μας το 2014-, μας στενοχώρησε ελαφρώς με ένα εντυπωσιακό sci-fi, που ναι μεν ήταν φιλόδοξο και με ενδιαφέρουσα ιστορία, η αφήγηση όμως κάπου σαν να “μπούκωσε” με αποτέλεσμα να θέλει να χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα και να παραδίδεται εν τέλει ένα φιλμ λίγο χαοτικό. Ίσως και να φταίνε τα high hopes που έχουμε από τον Alex Garland.

Blockers

Ίσως φταίει που έχουμε πολύ καιρό να δούμε καλή κωμωδία στο σινεμά και το συγκεκριμένο φιλμ να πληρώνει τα σπασμένο, αλλά το “Blockers” όσο και να θέλαμε να γελάσουμε, δεν μας βοηθούσε καθόλου.

Slender Man

Εντάξει, όχι ότι είχαμε τις πιο υψηλές προσδοκίες για το “Slender Man”, αλλά έστω το στοιχειώδες φιλμ τρόμου που βάζουμε για να περάσει η ώρα, να γελάσουμε με κανά jump scare -που στην περίπτωσή μας γίνεται πανεύκολα-, αλλά δεν…

Ocean’s 8

Όχι, το “Ocean’s 8” δεν ήταν κακό. Απλά δεν ήταν και πολύ καλό. Κι ενώ περιμέναμε πάρα πολλά με ένα τόσο εντυπωσιακό cast, είχαμε όλη την καλή διάθεση για ένα ακόμα heist φιλμ αλά Ocean’s, μόνο που το συγκεκριμένο είχε μια άβολη αίσθηση “try hard”, χωρίς κανέναν λόγο.

Pacific Rim 2

Μπορεί να απολαύσαμε τις μάχες των τεραστίων mechs του Pacific Rim 2 και λίγο στις αρχές του να μας έπεισε, αλλά ούτε το νέο cast ούτε η πιο “νεανική” ιστορία του μας βοήθησαν να το απολαύσουμε όπως μας είχαν υποσχεθεί και hype-αρει τα trailers του.

Suspiria Remake

Οκ, ναι, δεν περιμέναμε και πάρα πολλά από ένα remake του “Suspiria” από τον Luca Guadagnino, γιατί πολύ απλά το πρωτότυπο φιλμ τρόμου του 1977 από τον Dario Argento δεν είχε κανέναν λόγο να γίνει remake εξαρχής. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε κάτι τόσο ανούσιο όπως η νέα αυτή ταινία. Ευτυχώς που είχε καλό soundtrack και μια ωραία αρρωστημένη σκηνή χορού.




Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.