Η μεθοδικότητα ξεπέρασε τον ενθουσιασμό στο Λιντς! (video)

Η Νόριτς πιο αποτελεσματική και προπάντων πιο μεθοδική νίκησε την Λιντς με 1-3 στο Έλαντ Ρόουντ περνώντας στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ. Δύο γκολ πέτυχε ο Βόσνιος Βράνσιτς κι ένα ο Φινλανδός Πούκι ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Μπάμφορντ

Περιμέναμε ένα σπουδαίο ματς στο «Έλαντ Ρόουντ» και στο ντέρμπι πρωτοπόρων της Τσάμπιονσιπ κι αυτό μας έδωσαν κυρίως η Νόριτς – διατηρώντας το εντυπωσιακό σερί θετικών εμφανίσεων μακριά από το γήπεδό της – όσο και η Λιντς, όσο βέβαια της ήταν επιτρεπτό απέναντι στην μεθοδικότητα των αντιπάλων της.

Κι αυτό ήταν το κομβικό σημείο του παιχνιδιού όπου ναι μεν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν νωρίς – νωρίς προβάδισμα με το χτύπημα φάουλ του Βράνσιτς μόλις στο 5ο λεπτό, όμως η κυριαρχία τους φάνηκε στην πορεία μέσα από την υπακοή σε ένα άψογα σχεδιασμένο σύστημα που ξεκινούσε απ’ την προσεγμένη κάλυψη ανασταλτικά φθάνοντας ως τις… φαρμακερές επιθέσεις σε «ανοιχτό» γήπεδο.

Η ομάδα του Μπιέλσα πίεσε αρκετά από το 10ο ως το 35ο λεπτό έχοντας 3-4 καλές τελικές προσπάθειες προς την εστία του Κρουλ. 

Όμως εκεί η Νόριτς «γέμισε» τα άκρα, αποτρέποντας την πίεση από τα πλάγια. Οι γηπεδούχοι έδειξαν μπλοκαρισμένοι και πάνω σε εκείνο το χρονικό σημείο τα «καναρίνια» βρήκαν τους χώρους προκειμένου να ξεδιπλώσουν αντεπιθέσεις ως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με μια από αυτές ο Πούκι έκανε το 0-2 έπειτα στο 35‘ από ελιγμούς του Αργεντινού Μπουέντια και σουτ του Βράνσιτς που απέκρουσε αρχικά ο Κασίγια στέλνοντας τη μπάλα στα πόδια του Φινλανδού προκειμένου αυτός να σημειώσει το 18ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα!

Η Λιντς προσπάθησε στην επανάληψη, με αλλαγή διάταξης σε σχήμα που έμοιαζε με 4-4-2, να ανατρέψει τα ως τότε δεδομένα αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα.

Περισσότερο εγκλωβισμένη έδωσε, ανεβαίνοντας στο γήπεδο, ακόμα περισσότερο χώρο όσο περνούσε η ώρα και στο 77’ ο Βράνσιτς έκανε το 0-3 ολοκληρώνοντας μια καλή αντεπίθεση από την προώθηση του Λιούϊς.

Στο διαδικαστικό της υπόθεσης η Λιντς βρήκε το γκολ της τιμής από την κεφαλιά του Μπάμφορντ, έχοντας μπει το ματς στις καθυστερήσεις κι ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο ίδιος παίκτες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κρουλ.

Η Νόριτς με αυτή τη νίκη έπιασε την Λιντς στην κορυφή έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα – στην παρούσα φάση – λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.