«Μία ομάδα μπορεί να παίζει στη Euroleague χωρίς να αγωνίζεται στο εθνικό της πρωτάθλημα»

Θετικός στο ενδεχόμενο μια ομάδα να αγωνίζεται στη Eurοleague, χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου.

Ξεκάθαρος σχετικά με το αν μια ομάδα μπορεί να αγωνίζεται στη Eurοleague, χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της εμφανίστηκε σε συνέντευξή του χθες βράδυ στην εκπομπή «Larguero» της Cadena Ser, ο διευθύνων σύμβουλος της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου.

Με αφορμή τη σκέψη της Ρεάλ Μαδρίτης για αποχώρηση από την ACB, εξαιτίας της διαιτησίας στον τελικό Κυπέλλου με την Μπαρτσελόνα και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να κάνει ανάλογες σκέψεις μετά την αποχώρησή του στο ημίχρονο του ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκο, ο Μπερτομέου ξεκαθάρισε ότι “Δεν είναι ότι η Euroleague ενδιαφέρεται ή όχι για το που βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μέτοχος και ιδιοκτήτης της διοργάνωσης. Η Euroleague βασίζεται στην απόφαση όλων των συνιστωσών της. Εάν υπάρχει μια απλή πλειοψηφία σε μια ψηφοφορία των ένδεκα ιδιοκτητών, η πρόταση θα προχωρήσει. Έχουμε τη δυνατότητα να μπορεί μια ομάδα να παίζει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό χωρίς να το κάνει σε εθνικό επίπεδο” και πρόσθεσε “Με ανησυχεί λίγο, ένας σύλλογος μετά από μια αμφιλεγόμενη διαιτησία, να αφήσει την διοργάνωση, δεδομένου ότι έχουμε μια άλλη λειτουργία. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο έργο. Θέλω επίσης να πω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, όπως και το μπάσκετ τους. Αλλά η Euroleague είναι μια εταιρεία, όχι μια ομοσπονδία. Ο τρόπος εργασίας μας είναι διαφορετικός, είναι επιχειρηματικός.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.