Ξανά κυρίαρχη στις κορασίδες η Παπαδημητρίου, ο Γιαννούτσος πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος στο απλό παίδων και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό κορασίδων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2018-2019.

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος στο απλό παίδων και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό κορασίδων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2018-2019. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που οργανώθηκε πετυχημένα για ένα τριήμερο, στο δημοτικό γυμναστήριο της Φλώρινας, ο αθλητής του Γ.Α.Ο. Πειραιά κατάφερε στα 15 του χρόνια να κατακτήσει κι αυτό το τρόπαιο στο απλό ύστερα από τον τίτλο του 2016 στους παμπαίδες. Πήρε δε, ό,τι δεν μπόρεσε πέρσι στα Χανιά, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό. Η αθλήτρια από τη Σαλαμίνα, που αγωνίστηκε φέτος στις Σάρισες Φλώρινας, πέτυχε το απόλυτο με τρεις τίτλους στα ισάριθμα χρόνια της σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Το σημερινό χρυσό μετάλλιο μάλιστα, το πρόσθεσε στην αντίστοιχη επιτυχία, που είχε πριν λίγο καιρό, στο απλό νεανίδων. Επιπλέον, πήρε την πρωτιά στο διπλό κορασίδων με τη συμπαίκτριά της στις Σάρισες Χρυσή Φωτιάδου. Στο διπλό παίδων αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας οι Νικηφόρος Μύρος/Κίμωνας Μήτκας από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης.

Ο Γιαννούτσος και η ντόπια Φωτιάδου είχαν επίσης συμμετοχή σε δύο τελικούς. Το αγωνιστικό πρόγραμμα έκλεισε με συναρπαστικά παιχνίδια, άλλωστε η διοργάνωση είναι στα κριτήρια για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων. Στα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού μέρους και το γεγονός ότι και στα αγόρια και στα κορίτσια βρέθηκαν στις θέσεις των μεταλλίων τα 4 πρώτα φαβορί.

Στο απλό παίδων ο Γιαννούτσος άρχισε ως 1ο φαβορί και κατάφερε να φτάσει δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό (πέρσι κάμφθηκε από τον Ιάκωβο Αϊβατίδη). Εκεί αντιμετώπισε τον 14χρονο Αλέξανδρο Μαδέση, ο οποίος ήταν 2ο φαβορί. Σε μία ακόμα από τις… δεκάδες αναμετρήσεις τους οι δύο πρωταθλητές χάρισαν θέαμα και σασπένς ώσπου μετά από εντυπωσιακές διακυμάνσεις ο Γιαννούτσος επικράτησε με 3-2 σετ (8-11, 11-9, 11-8, 4-11, 11-8).

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο νέος πρωταθλητής επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ όταν νίκησε τον Ηρακλή Κερασίδη και τον Γιάννη Πιστόλα με 3-0 σετ. Στη 16άδα είχε bye, στην 8άδα απέκλεισε τον Νικηφόρο Μύρο με 3-1 σετ και στην 4άδα τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ επίσης με 3-1.

Ο Μαδέσης πρώτευσε στο 2ο γκρουπ νικώντας με 3-1 σετ τον Σωτήρη Σαπάκο και με 3-0 τον Αλέξη Αλεξόπουλο. Μπήκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά, εκεί κατέβαλλε τον Γιώργο Κατσαπρακάκη με 3-0 σετ και μετά τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-1.

Τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό και στο απλό κορασίδων. Η Παπαδημητρίου απέδωσε καλύτερα από τη συνομήλική της Χρυσή Φωτιάδου και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-7, 11-6). Ίδιο ήταν το ζευγάρι του τελικού, ίδια και η κατάληξη πριν από έναν χρόνο στην Κρήτη. Το 3 στα 3 από την Παπαδημητρίου οδηγεί και σε ενδιαφέροντα στατιστικά. Η 15χρονη πρωταθλήτρια ισοφάρισε κατ’ αρχάς, αυτή την κορυφαία επίδοση στην ηλικιακή κατηγορία.  

Πρώτη είχε κατακτήσει τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια η Αγγελική Λογοθέτου στο χρονικό διάστημα από το 1969 μέχρι το 1971. Το ίδιο έκανε και η Φωτεινή Γαλανού (1973-1975) κι αργότερα η Κατερίνα Σπανού (1977-1979). Η Παπαδημητρίου φέτος αναδείχτηκε νικήτρια και στο απλό νεανίδων, το ίδιο ακριβώς είχε πετύχει και η Σπανού το 1979 ως κορασίδα για τελευταία σεζόν, αλλά είναι ευκαιρία να πούμε ότι εδώ το απόλυτο ρεκόρ το έχει η Γαλανού. Η θρυλική πρωταθλήτρια τις χρονιές που κατακτούσε τις συνεχόμενες πρωτιές στο απλό κορασίδων έπαιρνε ταυτόχρονα τους αντίστοιχους τίτλους και στο απλό νεανίδων!!! Επίσης, η τελευταία που είχε στην ίδια χρονιά τον τίτλο σε κορασίδες και νεάνιδες ήταν η Φιλαρέτη Εξάρχου το 2001.

Για την πορεία των φιναλίστ προς τον τελικό να σημειώσουμε ότι η Παπαδημητρίου βρέθηκε αρχικά στην κορυφή του 1ου γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ τη Φωτεινή Δημητριάδη και τη Ζωή Αγγελίδου. Μπήκε στα προημιτελικά χωρίς αγώνα, εκεί νίκησε με 3-0 σετ τη Δήμητρα Πετσίβα κι αμέσως μετά απέκλεισε στα ημιτελικά με 3-0 και την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη.

Η Φωτιάδου κατέκτησε την 1η θέση στο 2ο γκρουπ όταν έκαμψε με 3-1 σετ τη Μαρία Ανελίζε Βαμβακάκη και με 3-0 τη Στέλλα Τζαρίδου. Από τη βάση του ταμπλό προχώρησε χωρίς αγώνα στην 8άδα, εκεί έκαμψε τη Μαρία Δημητρίου με 3-0 σετ και στην 4άδα τη Λεμονιά Γκαϊντατζή επίσης με 3-0. Η τελευταία, που θυμίζουμε ότι είναι ακόμα παγκορασίδα έδωσε συναρπαστικό προημιτελικό με την (αμυντικού στυλ) Ευγενία Καραθανάση, ο οποίος κρίθηκε στα πέντε σετ.

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΑΜΠ ΤΗΣ I.T.T.F.

Αμέσως μετά τους αγώνες της Φλώρινας περιμένει την Παπαδημητρίου δυνατό προπονητικό καμπ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η αριστερόχειρας διεθνής αναχωρεί το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη για την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όπου από αύριο και μέχρι τις 13 Μαΐου θα γίνει το second training camp high performance για επίλεκτους αθλητές Under 15 και Under 18. Ο πρώην Ιταλός πρωταθλητής Μάσιμο Κονσταντίνι, που είναι υπεύθυνος της I.T.T.F. στο κομμάτι της ανάπτυξης, είχε δει την Παπαδημητρίου στο μεσογειακό τουρνουά μικρών ηλικιών, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περίπτωσή της και λίγο διάστημα μετά την κάλεσε στο καμπ. Έχοντας στο πλευρό της και σε αυτό το ταξίδι την προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε η 15άχρονη πρωταθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί με κορυφαίες αθλήτριες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σκηνή.

Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά δρώμενα στη Φλώρινα, ο Φάρος Αλεξανδρούπολης κατάφερε μετά το ομαδικό να πανηγυρίσει πρωτιά και στο διπλό παίδων. Ο Νικηφόρος Μύρος και ο Κίμωνας Μήτκας έπαιξαν πολύ καλό συνδυαστικό παιχνίδι και στον τελικό νίκησαν τους Σωκράτη Γιαννούτσο/Αλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-4). Στα ημιτελικά οι πρωταθλητές ξεπέρασαν πολύ δύσκολα με 3-2 το 2ο φαβορί, τους Μαδέση/Φέλτσερ.

Στο διπλό κορασίδων οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Χρυσή Φωτιάδου επιβεβαίωσαν απόλυτα τα προγνωστικά. Στον τελικό νίκησαν το νούμερο 2 του ταμπλό, τις Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Λεμονιά Γκαϊντατζή με 3-0 σετ (11-6, 11-8, 11-8). Η Παπαδημητρίου είχε αναδειχτεί νικήτρια του αγωνίσματος και τις δύο προηγούμενες χρονιές, πριν από δύο βδομάδες πήρε το χρυσό και στις νεάνιδες, ενώ η Φωτιάδου κατέκτησε φέτος το τρόπαιο στις Νέες γυναίκες, ενώ έπαιξε και στον τελικό των νεανίδων. Η Μεραμβελλιωτάκη και η Γκαϊντατζή είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τις Βασιλεία Χάλαρη/Φωτεινή Δημητριάδη.

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

-. Αλεσσάντο Φέλτσερ (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

-. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Νικηφόρος Μύρος/Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Γιώργος Κατσαπρακάκης/Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

-. Αλέξανδρος Μαδέσης/Αλεσσάντρο Φέλτσερ (Π.Κ.Δ. Ταύρου/Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Χρυσή Φωτιάδου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Ο. Νέου Φαλήρου/Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ευγενία Καραθανάση/Ιωάννα Μαδέση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

-. Βασιλεία Χάλαρη/Φωτεινή Δημητριάδη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου/Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.