The King’s Bird: Review

Κατακτήστε τους αιθέρες.Το The King’s Bird είναι ένα Action/Platformer απ’ την ομάδα της Serenity...

Κατακτήστε τους αιθέρες.

Το The King’s Bird είναι ένα Action/Platformer απ’ την ομάδα της Serenity Forge. Οι περιπέτειές σας με την χαρακτήρα που χειρίζεστε αρχίζουν στα στενά μίας μαγευτικής δύο διαστάσεων πόλεως, με γονείς να κάθονται με τα παιδιά τους, πλανόδιους έμπορους πίσω απ’ τους πάγκους τους και κάποιους ανήσυχους κυρίους που κοιτάνε τριγύρω. Η γυναικεία φιγούρα έρχεται σε ρήξη με μία άλλη ανδρική φιγούρα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε κατά γράμμα τι λένε διότι απλά η σύγκρουσή τους γίνεται μέσω μουσικών νοτών, χωρίς κάποιο κείμενο.

Καθώς προχωράτε αρχικά εντός της πόλης θα βρείτε τοιχογραφίες με οδηγίες, σχετικές με τον χειρισμό και μερικές φορές την ιστορία. Θα πάρετε εκεί ένα χαριτωμένο κασκόλ και μαζί με αυτό την ικανότητα της πτήσης, καθώς και της πιο σταθερής αναρρίχησης. Γενικότερα όσον αφορά τον χειρισμό, το The King’s Bird δεν είναι δύσκολο αφού το συνηθίσεις. Με πληκτρολόγιο που το δοκιμάσαμε εμείς μπορεί να ιδρώσετε λίγο, αλλά με χειριστήριο νομίζουμε θα ήταν πιο εύκολο. Καθώς εξερευνάτε τον χάρτη θα δείτε πως μπορείτε να κάνετε διάφορα κόλπα και έχετε αρκετές διαφορετικές κινήσεις για να διασχίσετε ή να υπερκεράσετε τα διάφορα εμπόδια. Υπάρχουν δηλαδή διάφοροι συνδυασμοί κουμπιών για κάθε περίπτωση. Κλασικότερες είναι η ολίσθηση και οι αναπηδήσεις από τοίχο σε τοίχο. Το σαγηνευτικό στην αρχή του παιχνιδιού είναι πως αρχίζετε απ’ το έδαφος, όπου βρίσκονται τα σπίτια, και σταδιακά ανεβαίνετε επίπεδα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή.

Παραπάνω αναφέραμε τη δυσκολία και θα θέλαμε να σας πούμε πως αυτή δεν είναι τόσο έντονη, αλλά πανταχού παρόν. Δηλαδή τα μικρά αλματάκια από τοίχο σε τοίχο δεν είναι τόσο δύσκολα, αλλά έχουν ένα ποσοστό δυσκολίας που βρίσκεται παντού. Και έτσι αντί να ακολουθηθεί η τακτική των περισσότερων τίτλων όπου κάποια σημεία είναι δύσκολα και κάποια εύκολα, το The King’s Bird φροντίζει να μοιράσει ίσα τη δυσκολία.

Ο χάρτης του χωρίζεται σε πέντε κομμάτια ή σε πέντε κόσμους αν προτιμάτε. Τα πέντε βασίλεια λοιπόν πέρα του αρχικού κόσμου που μετράει για ένα βασίλειο: Forest, Lake, Sky και Fallen. Καθένα απ’ τα μέρη αυτά έχει κάποιες πόρτες που οδηγούν σε μικρότερες περιοχές. Τι πρέπει ουσιαστικά να κάνετε; Απλά προχωρήστε και κινηθείτε προς τη σωστή κατεύθυνση με σκοπό να φτάσετε στην έξοδο του level.

Η γραφική προσέγγιση του The King’s Bird είναι καθαρά μινιμαλιστική και έχει την δική του ομορφιά που το κάνει ξεχωριστό ανάμεσα σε παρόμοιους τίτλους. Η προσεκτικά επιλεγμένη χρωματική -βαθιά- παλέτα και οι εκλεπτυσμένοι φωτισμοί προσδίδουν μία μοναδικότητα στην δημιουργία της Serenity Forge. Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη κυκλοφορία θα κατακτήσει μια περίοπτη θέση στη συλλογή, αλλά και στην καρδιά σας.

Διάσπαρτα στον χάρτη υπάρχουν τα spirit birds, τα οποία πλημμυρίζουν κάθε περιοχή. Αν συλλέξετε αρκετά θα έχετε ένα όμορφο θέαμα με τα birds να σας ακολουθούν από πίσω σας. Εάν μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ήδη αντιληπτό, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο μόνος αντίπαλός σας είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Υπάρχουν βέβαια και διάφορα φυσικά εμπόδια, όπως αγκάθια, τα οποία και θα πρέπει να αποφύγετε. Τα σημεία όπου ο παίκτης σας μπορεί να σταθεί και να πάρει μία ανάσα απ’ τους δύσκολους συνδυασμούς parkour, ευτυχώς βρίσκονται πολύ συχνά.

Το soundtrack είναι με μια λέξη εκπληκτικό. Κομμένο και ραμμένο ακριβώς όπως αρμόζει σε κάθε περίσταση. Μελαγχολικές νότες στις δυσάρεστες πτυχές του παιχνιδιού και χαρούμενες μελωδίες όταν γίνεται κάτι ευχάριστο. Επιπροσθέτως, η μουσική υπόκρουση δεν “υπερπηδά” το gameplay, αλλά το συνοδεύει μελωδικά.

Αν και το The King’s Bird είναι κάπως πιο επιεικές απέναντι σας στα πρώτα levels, από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και απερισκεψίες. Ένα λάθος jump και όλα μπορεί να πάνε στράφι. Εάν λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχει μόνο μία έξοδος για να προχωρήσετε παρακάτω, είναι δεδομένο ότι θα ιδρώσετε, θα “λυγίσετε”, θα πέσετε και θα πεθάνετε πολλές φορές μέχρι να βγάλετε εις πέρας την εκάστοτε αποστολή.

Κάτι που πρέπει επίσης να ειπωθεί και να τονιστεί στα υπέρ του The King’s Bird είναι το Assist Mode. Όσα άτομα λοιπόν ζητάνε μία πιο εύκολη εμπειρία ή έχουν κολλήσει σε κάποιο εμπόδιο μπορούν να ενεργοποιήσουν το Assist Mode, το οποίο με τη σειρά του αλλάζει κάποιες παραμέτρους του παιχνιδιού προς όφελός σας. Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να “τσουλάτε περισσότερο”, να μην δέχεστε ζημιά από τους αγκαθωτούς θάμνους ή ακόμη και να μεταφερθείτε στο επόμενο σημείο, χωρίς να κάνετε τίποτα. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν μπορούν να χαρούν το The King’s Bird όσοι θέλουν απλά να απολαύσουν την ιστορία του ή όσοι ανήκουν στους αρχάριους των Platformers.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Graffiti Games.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.