Ισοφάρισε ο ΝΟΒ, 1-1 τον Ολυμπιακό

Νέο ενδιαφέρον στους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών έδωσε η Βουλιαγμένη, καθώς επικράτησε 4-3 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στο δεύτερο αγώνα της σειράς, ισοφαρίζοντας τις νίκες σε 1-1.

Νέο ενδιαφέρον στους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών έδωσε η Βουλιαγμένη, καθώς επικράτησε 4-3 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στο δεύτερο αγώνα της σειράς, ισοφαρίζοντας τις νίκες σε 1-1. 

Χαρακτηριστικό του πόσο κλειστό και νευρικό ήταν το ματς, είναι το γεγονός ότι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στα μέσα της τρίτης περιόδου (!), με γκολ της Ελληνιάδη, ενώ ο ΝΟΒ πήρε τη νίκη χωρίς να σκοράρει ούτε μία φορά σε παίκτρια παραπάνω και έχοντας χάσει και ένα πέναλτι (1/2 είχαν οι «ερυθρόλευκες, με την Τζόνσον να κάνει καθοριστική απόκρουση στην εκτέλεση της Ελευθερίας Πλευρίτου στο τελευταίο οκτάλεπτο)!

Η σειρά των τελικών των πλέι-οφ επιστρέφει στον Πειραιά, το Σάββατο 11/5 (17:00), ενώ είναι πλέον σίγουρο ότι θα γίνει ακόμη ένα παιχνίδι στο Λαιμό, τη Δευτέρα 13/5. Αν χρειαστεί πέμπτος τελικός για να κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή, αυτός θα γίνει την επόμενη Πέμπτη (16/5).

Το… μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 3-3, ήθελε τη Βουλιαγμένη να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει. Η γηπεδούχος ομάδα είχε γενικά καλύτερες επιλογές στην επίθεση, αλλά δεν αξιοποίησε τις αποβολές που κέρδισε, ενώ και η Σταματοπούλου έκανε μερικές σπουδαίες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι της Χαραλαμπίδη στο δεύτερο οκτάλεπτο (με το σκορ στο 3-2). Οι «ερυθρόλευκες», παρότι σπατάλησαν άσκοπα αρκετές επιθέσεις, βρήκαν δύο γκολ με πέναλτι και σε παίκτρια παραπάνω, ενώ η Ασημάκη σκόραρε από θέση φουνταριστού για να διαμορφώσει το 3-3 του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο, η Ελληνιάδη με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα έδωσε εκ νέου στο ΝΟΒ το προβάδισμα, το οποίο κράτησε ως το τέλος του οκταλέπτου, καθώς η Μπάκλινγκ είχε δοκάρι σε παίκτρια παραπάνω λίγο πριν τη λήξη. Από κει κι έπειτα οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι πρωταγωνίστριες, με τη Σταματοπούλου να συνεχίζει την εξαιρετική της εμφάνιση, αλλά και την Ασλεϊ Τζόνσον να πιάνει πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου (2΄38΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και να λέει όχι σε κοντινό σουτ της Μυριοκεφαλιτάκη στον παραπάνω (1΄49΄΄). Ο Ολυμπιακός κέρδισε ακόμη μία αποβολή, αλλά δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει, και οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου «ροκάνισαν» το χρόνο και πανηγύρισαν τη νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 1-2, 1-0

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη 2, Κοκκινάκη, Ξενάκη, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Παν. Νίνου, Γιαννοπούλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Παπαναστασίου, Φουντωτού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.