Η προϊστορία των Μπακς και Ράπτορς στους τελικούς περιφέρειας

«Ταξίδι στο παρελθόν» για το πως κατέληξαν οι σειρές των «ελαφιών» και των «δεινόσαυρων» σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Με μεγάλη προσμονή περιμένουν την έναρξη των μεγαλύτερων παιχνιδιών, οι ανά τον κόσμο φίλαθλοι του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ και στα οποία ξεχωρίζουν οι… άντρες από τα…παιδιά. Η αρχή έγινε από τον προηγούμενο μήνα με την έναρξη των πλέι οφ και την κορύφωση της με τους τελικούς, να πλησιάζει συνεχώς.
Το… ορεκτικό πριν το… κυρίως πιάτο συνεχίζεται να σερβίρεται, με τις ομάδες πλέον να βρίσκονται στους τελικούς των περιφερειών. Στη Δύση, η αρχή έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/05), με τους Ουόριορς να επικρατούν των Μπλέιζερς 116-94, για το 1-0.
Πλέον η προσοχή μεταφέρεται στην Ανατολή, εκεί όπου το Μιλγουόκι θα υποδεχτεί το Τορόντο τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/05, 03:30). Φυσικά αυτή η σειρά έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θέλει να οδηγήσει τους Μπακς στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά, ύστερα από τη σεζόν 1973-74, στην ένατη συνολικά προσπάθειά τους.
Η προϊστορία και η τελευταία φορά
Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει φτάσει οκτώ φορές ως τώρα στους τελικούς της περιφέρειάς της, με το ρεκόρ να είναι στο 2-6.  Τα «ελάφια» έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα μόλις μία φορά, στις αρχές τις δεκαετίας του ’70.
Τελευταία συμμετοχή στους τελικούς περιφέρειας ήταν πριν 18 χρόνια, όταν και με τον Ρέι Άλεν οδηγό, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» των Σίξερς και του Άλεν Άιβερσον, μένοντας εκτός με 4-3.
Οι τρεις προσπάθειες τη δεκαετία του 1980
Πριν από την κόντρα τους με τη Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι έφτασε σε αντίστοιχο σημείο τρεις φορές στα ’80ς. Εκεί, τις σεζόν 1983-84 και 1985-86 έμειναν εκτός της διεκδίκησης του πολυπόθητου δακτυλιδιού, από την τρομερή ομάδα των Σέλτικς και του Λάρι Μπέρντ.
Φυσικά εκείνη η δεκαετία άρχισε με έναν ακόμη αποκλεισμό, από τους Σίξερς των Τζούλιους Έρβινγκ και Μόζες Μαλόουν, οι οποίοι κτατέκτησαν και το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα στα πλέι οφ.

Οι δύο μοναδικές προκρίσεις των Μπακς
Τα «χρυσά» χρόνια των «ελαφιών» πάντως, ήταν τα πρώτα τους στου ΝΒΑ, όταν και στα πρώτα τους έξι χρόνια στη λίγκα έφτασαν τέσσερις φορές στους τελικούς της περιφέρειας.
Η αρχή έγινε τη δεύτερη σεζόν τους, το 1970, όταν και αποκλείστηκαν από τη Νέα Υόρκη με 4-1.
Η επόμενη χρονιά ήταν και η μοναδική φορά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, με τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ να οδηγούν τους Μπακς στην μεγαλύτερη στιγμή της 50χρονης ιστορίας τους.
Για να φτάσουν σε εκείνο το σημείο χρειάστηκε να περάσουν από τους τελικούς της περιφέρειας κόντρα στους Λέικερς με 4-1, πριν επιβληθούν και των Μπούλετς, με 4-0.
Το 1972 βρέθηκαν ξανά απέναντι στο Λος Άντζελες, με τους «λιμνάνθρωπους» να παίρνουν την εκδίκησή τους και να επικρατούν με 4-3 στη σειρά.
Δύο χρόνια μετά, το 1974, μπόρεσαν να περάσουν από τον «σκόπελο» των τελικών της περιφέρειάς τους με 4-0 απέναντι στους Σικάγο Μπουλς, πριν ηττηθούν από τους Σέλτικς με 4-3 στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο δεύτερο πρωτάθλημά τους.
Η μία φορά των «δεινόσαυρων»
Όσον αφορά τους Τορόντο Ράπτορς, στην 23χρονη ιστορία τους έχουν καταφέρει να βρεθούν στους τελικούς της περιφέρειας τους μόλις μία φορά, με τη δεύτερη να είναι η φετινή.
Το 2016 όταν και… έσπασε το ρόδι, δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος σταμάτησε την πορεία των «δεινόσαυρων», οδηγώντας το Κλίβελαντ με 4-2 στους τελικούς του ΝΒΑ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.