Βραβείο Ηνωμένων Εθνών στην BMW i


Η BMW i τιμήθηκε με το βραβείο “Momentum for Change” από τα Ηνωμένα Έθνη (UN). Η BMW i βρίσκεται στο προσκήνιο των παγκόσμιων πιλοτικών εξελίξεων διαμορφώνοντας το μέλλον της ατομικής μετακίνησης με επαναστατικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και με την παγκόσμια παρουσία και εμπλοκή της στην επέκταση της δημόσιας υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Οι διάδρομοι φόρτισης Express (μία πρωτοβουλία των BMW i και ChargePoint που αναβαθμίζει την πρόσβαση στην ταχεία φόρτιση DC) τιμήθηκαν με το βραβείο των Ηνωμένων Εθνών “Momentum for Change”.

Η βράβευση αφορά τις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου οι οδηγοί EV να έχουν πρόσβαση σε ταχυφορτιστές σε πυκνοκατοικημένες και κυκλοφοριακά φορτωμένες περιοχές στην Ανατολική και Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Το project αποτελεί ορόσημο για μία πανεθνική, ανεξαρτήτως μάρκας, τυποποιημένη υποδομή φόρτισης, παίζοντας κρίσιμο ρόλο στην καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ. Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP 21 (Conference of the Parties) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Μέχρι τα τέλη του 2015, σχεδόν 100 σταθμοί ταχείας φόρτισης θα έχουν εγκατασταθεί κατά μήκος της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ μεταξύ Portland, Los Angeles, San Francisco και San Diego και κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής μεταξύ Washington D. C. και Boston. Οι σταθμοί φόρτισης εγκαθίστανται σε μέγιστη απόσταση 50 μίλια ο ένας από τον άλλον, συνήθως σε χώρους ξεκούρασης (rest areas) και κοντά σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και εγκαταστάσεις αναψυχής. Κάθε σταθμός προσφέρει φόρτιση 50 kW και 24 kW αντίστοιχα. Στην περίπτωση των 50 kW ο στάνταρ κύκλος φόρτισης π.χ. για το BMW i3 χρειάζεται μόνον 20 λεπτά. Καθοριστικό στοιχείο ήταν ότι όλοι οι σταθμοί φόρτισης πληρούν το παγκόσμιο Πρότυπο CCS και είναι συμβατοί για μία μεγάλη γκάμα EV, ώστε να μην χρησιμοποιούνται μόνο από μοντέλα μιας συγκεκριμένης μάρκας.

Εκτός από την πρωτοβουλία στη Δυτική και Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, που βραβεύτηκε, η BMW i υποστηρίζει επίσης μία μεγάλη ποικιλία projects υποδομής φόρτισης σε όλο τον κόσμο, αυτή τη στιγμή με έμφαση σε Β. Αμερική, Ευρώπη, Ν. Αφρική, Κίνα και Ιαπωνία. 

Συνολικά, πάνω από 30 projects σε περισσότερες από 25 χώρες και σε συνεργασία με πάνω από 50 εταίρους για πάνω από 3.000 DC και πάνω από 1.300 AC σημεία φόρτισης έχουν εγκαινιαστεί. Στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η BMW i ηγείται μεγάλου αριθμού πιλοτικών projects στα οποία εμπλέκεται, ενώ η BMW i Ventures είναι από τις κορυφαίες εταιρίες σε στρατηγικές επενδύσεις στην υποδομή φόρτισης, όπως π.χ. ChargePoint και Chargemaster, που είναι προσανατολισμένες στην ηλεκτροκίνηση. 

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η συμμετοχή σε ποικίλα TEN-T (Trans European Network – Transport) projects με προγραμματισμένα 429 σημεία ταχείας φόρτισης σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες εντάσσονται στην εμπλοκή της BMW i.

Στη Γερμανία, η BMW i είναι από τους εμπνευστές και διαχειριστές της πρωτοβουλίας SLAM (δίκτυο ταχείας φόρτισης για οδικούς άξονες και μητροπολιτικές περιοχές), που στοχεύει στην κατασκευή 600 σταθμών ταχείας φόρτισης. Οι σταθμοί φόρτισης από το προηγούμενο ερευνητικό πρόγραμμα με της συμμετοχή της BMW i από το 2012, “Ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο A9” μεταξύ Μονάχου και Βερολίνου έχουν τεθεί σε λειτουργία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.