FIBA: “Καμία αλλαγή τουλάχιστον μέχρι το 2021”

Συνάντηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ είχαν FIBA και Ευρώλιγκα, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ενημερώνει σχετικά.

Συνάντηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό μπάσκετ είχαν FIBA και Ευρώλιγκα, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ενημερώνει σχετικά. 

Η Ευρωλίγκα κατέθεσε τρεις προτάσεις σχετικά με καλύτερη διεξαγωγή των αγωνιστικών υποχρεώσενων συλλόγων και εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν, με τη FIBA να ενημερώνει πως θα τις μελετήσει, τονίζοντας πάντως πως καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2021. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το πως κύλησε μέχρι τώρα η διαδικασία των “παραθύρων”…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

“H FIBA επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με την Euroleague την Πέμπτη και έλαβε τρεις παραλλαγές του λεγόμενου «διεθνούς καλενταριού», με την πρώτη από αυτές να είναι στην ουσία μια επανάληψη αυτής της ECA τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και οι τρεις εκδοχές της πρότασης αποσκοπούν στο να υποβιβάσουν τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων ανά τον κόσμο σε μια περίοδο έξι εβδομάδων μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως οι εθνικές ομάδες δεν θα έχουν τακτική και μόνιμη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που είναι υψίστης σημασίας για την παγκόσμια ανάπτυξη του μπάσκετ.

Επιπρόσθετα, η ECA εξαρτά την οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με το καλεντάρι, με αποδοχή εκ μέρους της FIBA κάποιων νέων σημείων, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την οργάνωση των εθνικών ομοσπονδιών και των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η FIBA θα διαβουλευτεί με τα μέλη της οικογένειας της FIBA (ομοσπονδίες, λίγκες, συλλόγους, παίκτες) σχετικά με τις προτάσεις της ECA που θα τα επηρεάσουν και θα ενεργήσει αναλόγως.
Παρά την προσπάθεια για μποϊκοτάζ από την ECA, το πρώτο και το δεύτερο παράθυρο των προκριματικών του World Cup 2019 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο, σπάζοντας ρεκόρ προσέλευσης στα παιχνίδια.

Η FIBA προσβλέπει στο τρίτο παράθυρο των προκριματικών του World Cup 2019, το οποίο θα διεξαχθεί Ιούνιο και Ιούλιο.

Ως κυρίαρχο όργανο του μπάσκετ, η FIBA είναι πάντα έτοιμη να μελετήσει και να λάβει υπόψιν προτάσεις που θα σέβονται τις εθνικές ομάδες και τα εθνικά πρωταθλήματα για τον κύκλο μετά το 2021″.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.