Στη 16άδα του διπλού ο Σγουρόπουλος στο Μινσκ

Με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά ολοκληρώθηκε το βράδυ στο Μινσκ η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21.

Με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά ολοκληρώθηκε το βράδυ στο Μινσκ η πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Ρώσος συμπαίκτης του Βλαντιμίρ Σιντορένκο μπήκαν στον γύρο των «16» του διπλού και αύριο θα κυνηγήσουν υψηλό πλασάρισμα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης με τον Εσθονό Αλεξάντερ Λούσιν έδωσαν αμφίρροπο ματς στον 1ο γύρο και αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες. Επίσης, οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Λευκορωσία έμαθαν τους αντιπάλους τους στο στάδιο 2 του απλού ανδρών. Εκεί παίρνουν μέρος συνολικά 32 αθλητές, όλα τα ματς γίνονται αύριο και οι δύο πρώτοι από το κάθε γκρουπ προχωρούν στην τελική 16άδα και τα νοκ άουτ. Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και ο Αγγελάκης στο 8ο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε έναν γύρο στο αγώνισμα του διπλού. Στους «32» ο Σγουρόπουλος και ο αριστερόχειρας Σιντορένκο επιβεβαίωσαν εύκολα τα προγνωστικά απέναντι στους Ισπανούς Κάρλος Καμπαλέρο/Χοάν Μασίπ και νίκησαν με 3-0 σετ (11-3, 11-9, 11-5). Αυτομάτως δυσκολεύει το έργο τους, καθώς στη 16άδα θα συναντήσουν τους Ρουμάνους Ράρες Σίπος/Αλεξάντρου Μανόλε. Ο αγώνας θα γίνει μεθαύριο Σάββατο στις 10:10 ώρα Ελλάδας.

Ο Αγγελάκης και ο Λούσιν (ο οποίος έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού) αντιμετώπισαν στον 1ο γύρο τους Τόμας Κοτόβσκι και Σάμουελ Καλούζνι από την Πολωνία και τη Σλοβακία αντίστοιχα. Πήραν το 1ο σετ, όμως έχασαν τα δύο επόμενα στην παράταση και τελικά τον αγώνα με 3-1 (11-8, 10-12, 10-12, 5-11).

Στο απλό ανδρών το 2ο στάδιο έχει 8 γκρουπ των 4ων. Επικεφαλής τέθηκαν τα 8 φαβορί, που είχαν αποφύγει το 1ο στάδιο. Μετά την αήττητη πρωτιά τους στους ομίλους της αρχικής φάσης οι δύο αθλητές μας ήταν στην 3η σειρά των seeding.   Ο Σγουρόπουλος βρέθηκε στο 3ο γκρουπ κι έχει απέναντί του τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο (επικεφαλής), τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι και τον Σουηδό Μάλτε Μέρεγκαρντ. Ο αγώνας με τον Λεβένκο ορίστηκε στο τραπέζι 1 και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv

Ο Αγγελάκης είναι στο 8ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος (επικεφαλής), τον Δανό Άντερς Λιντ και τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόβσκι.

Το πρόγραμμα των αγώνων των πρωταθλητών μας στο στάδιο 2 (σε ώρες Ελλάδας):
Παρασκευή 10:10: Σγουρόπουλος-Λεβένκο
Παρασκευή 11:00: Αγγελάκης-Σίπος
Παρασκευή 14:30: Σγουρόπουλος-Μέρεγκαρντ
Παρασκευή 15:20: Αγγελάκης-Μπαντόβσκι
Παρασκευή 17:50: Σγουρόπουλος-Ρόσι
Παρασκευή 18:40: Αγγελάκης-Λιντ

* Με τον τίτλο «ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά» η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος είχε βασικό θέμα τις επιτυχίες του Έλληνα αμυντικού στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας της (ettu.org) για το στάδιο 1 του απλού Φιλοξένησε και δήλωση του Αγγελάκη αναφορικά με τον αγώνα του εναντίον του Σέντερλουντ: «Ήμουν αποφασισμένος να πολεμήσω μέχρι το τέλος, ακόμα κι αν χάσω. Έχασα πράγματι ένα σετ κάνοντας πολλά λάθη (σ.σ. το 4ο). Έχασα τέσσερις επιστροφές, αλλά μετά από αυτό επικεντρώθηκα στο παιχνίδι μου, έκανα το καλύτερο δυνατό και τελείωσα νικηφόρα τον αγώνα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.