Πλιάγκας: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα»

Ο Δημήτρης Πλιάγκας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης της ΑΕΛ με την Αναγέννηση Γιαννιτσών καθώς μερίδα του κόσμου τον κατηγόρησε για ασέβεια προς την ομάδα θεωρώντας ότι πέταξε τη φανέλα της στον πάγκο.

Ο Δημήτρης Πλιάγκας βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης της ΑΕΛ με την Αναγέννηση Γιαννιτσών καθώς μερίδα του κόσμου τον κατηγόρησε για ασέβεια προς την ομάδα θεωρώντας ότι πέταξε τη φανέλα της στον πάγκο.

Ο ίδιος, πάντως, με συνέντευξη που παραχώρησε στο SportLarissa κατέστησε σαφές πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Επίσης, μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πλιάγκα:

– Μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης και κατά την έξοδο σου από το γήπεδο είχες μια λεκτική διαμάχη με μερίδα φιλάθλων. Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά μπορείς να μας πεις εσύ από την πλευρά σου τι συνέβη;

– Είχε τελειώσει το ματς και καθόμουν στην έξοδο του γηπέδου και συζητούσα με κάποιους φίλους. Ξαφνικά δέχθηκα επίθεση από κάποιους οπαδούς οι οποίοι έλεγαν ότι δεν σέβομαι την ομάδα, ότι πέταξα τη φανέλα κι ότι είπα στον προπονητή ότι δε θέλω να παίξω όταν μου ζήτησε να περάσω στο ματς στο 85′. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, γιατί πρώτα απ όλα στο θέμα της φανέλας δε τη φοράμε όταν κάνουμε “ζέσταμα” κι όσο για τον προπονητή δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχω μιλήσει και με τον ίδιο. Το κακό είναι ότι κέρδισε η ομάδα κι είναι 4-5 άτομα, τα οποία, δυστυχώς, μπορεί να έχουν κάποια προσωπικά με μένα ή με τον καθένα και προσπαθούν να δημιουργήσουν κακό κλίμα.

– Εισπράττεις κάτι γενικότερο προς το πρόσωπο σου από την πλευρά των φιλάθλων; Πιστεύεις πως έχεις στοχοποιηθεί;

– Το να σχολιάζει ο κάθε φίλαθλος για την απόδοση του παίκτη είναι φυσιολογικό. Το να με σχολιάσει κάποιος για κάτι τέτοιο δεν έχω πρόβλημα, γιατί όλοι κρινόμαστε στο γήπεδο. Μπορεί να κάνω λάθος και είναι φυσιολογικό να με κρίνουν. Αλλά με ενοχλεί πολύ να με κρίνουν
για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει όπως αυτό που μου καταλόγισαν χτες με τη φανέλα.

– Στα δυο τελευταία παιχνίδια η εικόνα σας είναι διαφορετική. Πού οφείλεται αυτό;

– Στην έλευση του Μιχάλη Ζιώγα… γιατί έχει παίξει σε αυτή την ομάδα και κάθε μέρα μας μιλάει για στιγμές που έζησε αυτός με την ΑΕΛ και μας βοηθάει αυτό. Όντως έχουμε πιο πολύ πάθος, πιο πολλά τρεξίματα και πιο πολύ πίστη για το αποτέλεσμα πλέον.

– Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με στόχο την άνοδο και ξαφνικά εδώ και λίγο καιρό μιλάμε για παραμονή κι αντί για Α’ Εθνική μιλάμε για Γ’ Εθνική. Τι έχει φταίξει;

– Δυστυχώς έτσι είναι. Όταν κάποιες στιγμές ξεκινάς σαν μεγάλο φαβορί δεν ξέρω… μπορεί να είναι η πίεση, το άγχος του φαβορί. Πιστεύω πως έπαιξαν ρόλο και οι αλλαγές τον Ιανουάριο… Απλά για μας το μεγαλύτερο λάθος ήταν το κακό μας ξεκίνημα, που στα τρια εντός έδρας ματς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Εκεί πιστεύω κρίθηκαν όλα, γιατί μετά μας πήρε η “κάτω βόλτα”.

– Πιστεύεις πως οι πολλές αλλαγές προπονητών έπαιξαν ρόλο σε αυτό;

– Εντάξει είναι κι αυτό, αλλά πιστεύω πως ήταν η πιο κουραστική χρονιά για τον καθένα μας. Γιατί ξεκινήσαμε μια προετοιμασία 2-3 μηνών, δε ξέραμε σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξουμε και ξαφνικά μας λένε “θα παίξετε στη Β'”… Εκεί ήταν η πιο μεγάλη κούραση. Το θέμα προπονητών εντάξει…
στην Ελλάδα ζούμε! Ξέρουμε πως με τα άτυχα αποτελέσματα φεύγουν… ζούμε με αυτό το πράγμα.

– Από εδώ και πέρα; Ποια είναι η επόμενη μέρα της ΑΕΛ;

– Αυτή η ομάδα επειδή είναι μια ομάδα με ιστορία, αν καταφέρει και κρατήσει αυτό το κλίμα που βλέπουμε στα τελευταία δυο παιχνίδια πιστεύω ότι έχει μέλλον. Γιατί αν το δείτε είναι η μοναδική ομάδα που έχει τους περισσότερους Έλληνες και πιστεύω ότι έχει πραγματικά μέλλον γιατί έχει και ένα κόσμο που αγαπάει πραγματικά την ομάδα, αρκεί να είναι μαζί όπως είναι και τόσα χρόνια.

– Σίγουρα η ιστορία, ο κόσμος, η δυναμική παίζουν το δικό τους ρόλο. Με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν και τα βιώνετε καθημερινά εσύ και οι συμπαίκτες σου, πιστεύεις ότι υπάρχει μέλλον;

– Το οικονομικό πρόβλημα υπάρχει σε όλη τη χώρα, δεν είναι μόνο στην ΑΕΛ. Απλά πιστεύω ότι επειδή οι πιο πολλοί που μείναμε από πέρυσι και μαζί με αυτούς που ήρθαν είχαμε στόχο να ανεβάσουμε την ομάδα πιστεύω πως αν μας ζητήσει η ομάδα να μείνουμε, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, δε θα κοιτάξουμε το οικονομικό.

– Πως εισπράξατε στα αποδυτήρια τις προσφυγές συμπαικτών σας;

– Αυτό είναι θέμα επιλογών. Για μένα προσωπικά όταν θες να κάνεις μια προσφυγή και να διεκδικήσεις τα λεφτά σου πρέπει να την κάνεις την κατάλληλη στιγμή. Η στιγμή που έγιναν δυστυχώς αυτές οι προσφυγές δεν ήταν η κατάλληλη. Η ομάδα πολεμούσε να σωθεί, γιατί ήταν σε άσχημη κατάσταση, τα οικονομικά μας δεν ήταν καλά… εγώ θα προτιμούσα οποιοσδήποτε αν ήθελε να κάνει προσφυγή να περίμενε να τελειώσει η χρονιά, να σωθεί η ομάδα, να κάτσει να συζητήσει με τον πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό το τι γίνεται κι από εκεί και πέρα να αποφασίσει τι να κάνει.

– Αυτή τη στιγμή οι παίκτες νιώθετε πως η διοίκηση είναι κοντά σας;

– Πιστεύω είναι ναι. Αν χρειαστούμε κάτι για κάποιο πρόβλημα είναι δίπλα μας, ναι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.