Πανελλαδικό δίκτυο δήμων όπου μεγαλούργησαν αρχαίοι πολιτισμοί


Στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου δήμων όπου αναπτύχθηκαν μεγάλοι αρχαιολογικοί πολιτισμοί προχωρούν από κοινού οι δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου, Αμφίπολης και Μεσσήνης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, οι δήμαρχοι Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, Προσοτσάνης Άγγελος Λύσσελης και Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης ανακοίνωσαν, μετά από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη, την παραπάνω δημιουργία του δικτύου σε εκδήλωση που οργάνωσε στη Δράμα το Πανεπιστήμιο Πειραιά με αντικείμενο το ρόλο του υπουργείου Εξωτερικών στην προώθηση του πολιτισμού ως παράγοντα σύζευξης του Αποδήμου Ελληνισμού με τις ρίζες του, μέσα από καινοτόμες και δημιουργικές διαδικασίες συμμετοχής τους.

Στόχος του δικτύου, όπως τονίζεται, είναι η παραγωγή πολιτισμικών-πολιτιστικών δράσεων που θα προβάλλουν την χώρα διεθνώς και θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο την τουριστική βιομηχανία.

“Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε από κοινού οι δήμοι Οροπεδίου Λασιθίου και Αμφίπολης όπου η αρχαιολογική σκαπάνη πρόσφατα έφερε στο φώς ένα εξαιρετικό ταφικό σύμπλεγμα. Στο πολιτισμικό αυτό δίκτυο θα συμμετέχουν και άλλοι δήμοι με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, στοχεύοντας στην παραγωγή πολιτισμού, στην προβολή, και περαιτέρω ανάδειξη των περιοχών αυτών σε τουριστικό επίπεδο. Η μεγάλη μας κληρονομιά είναι ο πολιτισμός μας τον οποίο αξιοποιούμε αποτελεσματικά προς όφελος και του τουριστικού μας προϊόντος”, δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Τέλος, ο κ. Στεφανάκης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση αναφέρθηκε και στη ταινία-ντοκιμαντέρ “Ένας Θεός γεννιέται”, που σκηνοθέτησε η Ελένη Βλάσση και παρουσιάζει με ντοκουμέντα την διασύνδεση του Μινωικού και Μακεδονικού Πολιτισμού που άφησαν τα “σημάδια” τους στο Δικταίο Άνδρον. Στα γυρίσματα της ταινίας αυτής, όπως ανέφερε, διάρκειας 1 ώρας, συμμετείχαν 70 δημότες του Οροπεδίου Λασιθίου ηλικίας από 6 έως 80 ετών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.