Απλήρωτα… στραγάλια, «τρελές» σφυρίχτρες!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις διαιτησίες στις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και το απόηχο των αναμετρήσεων.

Το δικό τους “μήνυμα” σε Superleague και ΕΠΟ φαίνεται πως έστειλαν το Σαββατοκύριακο οι διαιτητές του πρωταθλήματος, κάνοντας διαιτησίες για “σεμινάριο”.

Όχι βέβαια αλά Κύρου Βασσάρα, που είναι και ο υπεύθυνος ανάπτυξης της διαιτησίας στην ομοσπονδία, αλλά για προβληματισμό! Μιλάμε για ότι χειρότερο έχουμε δει μέσα στο 2015. Και αυτό ήρθε με το κλείσιμο του α΄ γύρου και την 15η αγωνιστική.

Οι ρέφερι σφύριξαν 6 πέναλτι συνολικά, για τα οποία υπάρχουν κάποιες ενστάσεις. Και δεν ομιλώ φυσικά για ενστάσεις ανάλογα με τα… χρωματιστά γυαλιά που μπορεί να φοράει ο καθένας αμφισβητώντας το πέναλτι που μπορεί να έχει κερδίσει ο βασικός αντίπαλος της ομάδας του.

Για τις περιπτώσεις οφ-σάιντ ούτε κουβέντα να γίνεται. Εκεί τα πράγματα έχουν ξεφύγει προ πολλού. Δεν υπάρχει λόγος να στέκεται κανείς στην τελευταία αγωνιστική. Τα λάθη από τα… πλάγια είναι μια κατηγορία μόνα τους!

Επανέρχομαι λοιπόν, στο «μήνυμα» των διαιτητών. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν στα γήπεδα για να διευθύνουν τους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τα πλέη-οφ του καλοκαιριού!

Μπορεί να θεωρούνται από τους πλέον καλοπληρωμένους Έλληνες εργαζόμενους με τα 1.500 ευρώ που λαμβάνουν ως αποζημίωση ανά παιχνίδι, αλλά…

Αλλά τους οφείλονται όλα τα χρήματα του α΄ γύρου και κάποια λίγα από πέρυσι.

Την ίδια στιγμή που ο Σαρρής είχε φέρει τον Χιου Ντάλας για αρχιδιαιτητή με 200.000 ευρώ το χρόνο. Ευτυχώς ο Γκιρτζίκης του τα έκοψε στα 65.000 ευρώ ετησίως, αφού έτσι κι αλλιώς παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του διά αλληλογραφίας!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Σωμαρακάκης λαμβάνει 5.000 ευρώ το μήνα ή 60.000 το χρόνο. Όπως και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας κ. Βασσάρας, ο οποίος όμως έχει και πόστο στην ΦΙΦΑ, την ΟΥΕΦΑ και είναι και αρχιδιαιτητής στη Ρουμανία.

Και καλά κάνει ο Κύρος, αφού και ως διαιτητής ήταν από τους κορυφαίους στο είδος του και τώρα το εξαργυρώνει στα διεθνή forum.

Οι εν ενεργεία διαιτητές όμως παίζουν έναν ολόκληρο γύρο χωρίς να έχουν πληρωθεί σέντσι!

Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θα έπρεπε αυτό να τους επηρεάζει στα καθήκοντά τους και ιδιαίτερα στην κρίση τους, αλλά και ποιος εργαζόμενος δεν επηρεάζεται αν δουλεύει απλήρωτος;

Επειδή λοιπόν, πάμε σε διακοπή λόγω των εορτών, καλό θα είναι να βρεθεί μια λύση ενόψει της έναρξης του β΄ γύρου τον Ιανουάριο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην υπάρχει… πάτημα για αντίστοιχα σφυρίγματα προσεχώς.

Εκτός κι αν η Λίγκα με την ΕΠΟ έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά διαισθανόμενες ότι “αυτή η στάνη αυτό το γάλα βγάζει” και στους διαιτητές! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.