Προς τέταρτη θητεία ο Πούτιν

Μια περίπου εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές στις 18 Μαρτίου μια τέταρτη θητεία του Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν άνετο προβάδισμα στον ρώσο πρόεδρο με ποσοστά που ξεπερνούν το 70%.

Μια περίπου εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές στις 18 Μαρτίου μια τέταρτη θητεία του Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν άνετο προβάδισμα στον ρώσο πρόεδρο με ποσοστά που ξεπερνούν το 70%.

Η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στο ζενίθ, εκτιμά ο κοινωνιολόγος Λέφ Γκουντκόφ από το έγκυρο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων «Κέντρο Λεβάντα»: «Η μεγάλη αποδοχή της πολιτικής του βασίζεται στην απουσία εναλλακτικών προτάσεων, αλλά και στην καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, όπως για παράδειγμα ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι ο εγγυητής της ευημερίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του 2002 και του 2012».

Την μεθεπόμενη Κυριακή ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνολικά οκτώ αντιπάλους. Ανάμεσά τους ο ακροδεξιός λαϊκιστής Βλαντίμιρ Σιρινόφσκι, ο φιλελεύθερος Γκριγκόρι Γιαβλίσνκι, αλλά και νέα πρόσωπα όπως ο Πάβελ Γκρουντίνιν από το κομμουνιστικό κόμμα και η τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σόμπσακ, κόρη του πρώην δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σούμπτσακ.

Ο μόνος πολιτικός που θα μπορούσε, θεωρητικά, να σταθεί εμπόδιο σε μια ακόμα θητεία του ρώσου προέδρου είναι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος όμως λόγω αμφιλεγόμενης καταδίκης του για ένα οικονομικό έγκλημα δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές. Ο Ναβάλνι έχει καλέσει τους Ρώσους να απέχουν από τις κάλπες. Ουδείς γνωρίζει ωστόσο αν σχεδιάζει κινητοποιήσεις μετά την αναμενόμενη νίκη Πούτιν στις επικείμενες εκλογές. Στο μικρόφωνο της DW ο Αλεξέι Ναβάλντι δήλωνε πρόσφατα: «Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εξεγερθούν κατά της τυραννίας. Οι κινητοποιήσεις μας στη Ρωσία είναι ειρηνικές. Η Πολιτεία ωστόσο αποστέλλει πάντοτε στις διαδηλώσεις πάνοπλους αστυνομικούς».

Πηγή: DW


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.