Διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη σιιτική συνοικία Ντιράζ

Η αστυνομία του Μπαχρέιν χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια διαδήλωση στη σιιτική συνοικία Ντιράζ, έξω από την πρωτεύουσα Μανάμα, κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη χώρα.

Η αστυνομία του Μπαχρέιν χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει μια διαδήλωση στη σιιτική συνοικία Ντιράζ, έξω από την πρωτεύουσα Μανάμα, κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που θα διεξαχθεί την Κυριακή στη χώρα.

“Οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε έναν κυκλικό κόμβο στο Ντιράζ και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν από εκεί ρίχνοντάς τους δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στην περιοχή βρίσκονται περίπου 150 διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν νωρίτερα σε μια πορεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούσαν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, καταγγέλοντας τη διεξαγωγή του γκραν πρι.

Ακτιβιστές υποστήριξαν εξάλλου ότι έχουν σημειωθεί συγκρούσεις σε πολλές περιοχές του Μπαχρέιν, στις διαδηλώσεις που οργάνωσε η αντιπολίτευση. Σε μια περίπτωση οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανώ που εικόνιζε τους οδηγούς της Φόρμουλα 1 ως αστυνομικούς που δέρνουν διαδηλωτές.

Η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γιατί γειτονεύει με τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από την Μανάμα στην πίστα της Φόρμουλα 1. Τις τελευταίες ημέρες μέλη ορισμένων ομάδων έχουν γίνει μάρτυρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και νεαρών στο δρόμο αυτό.

Πηγή, AΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.