Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου προκρίθηκε το ελληνικό ντουέτο

Η ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση θα είναι παρούσα για ακόμη μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το ντουέτο των Δέσποινας Σολωμού και Ευαγγελίας Πλατανιώτη (αναπληρωματική η Ευαγγελία Κουτίδη) «σφράγισε» την Παρασκευή το εισιτήριο μέσω του προολυμπιακού αγώνα, που έγινε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η ελληνική συγχρονισμένη κολύμβηση θα είναι παρούσα για ακόμη μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το ντουέτο των Δέσποινας Σολωμού και Ευαγγελίας Πλατανιώτη (αναπληρωματική η Ευαγγελία Κουτίδη) «σφράγισε» την Παρασκευή το εισιτήριο μέσω του προολυμπιακού αγώνα, που έγινε στη βρετανική πρωτεύουσα. Το ελληνικό δίδυμο κράτησε και μετά το ελεύθερο πρόγραμμα την έκτη θέση που κατείχε μετά το τεχνικό (έγινε την Τετάρτη) κι έτσι εξασφάλισε το εισιτήριο για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Οι πρωταθλήτριές μας βαθμολογήθηκαν στο ελεύθερο πρόγραμμα με 89.650 και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με συνολικά 178.250 βαθμούς.
Στις πρώτες πέντε θέσεις βρέθηκαν αντίστοιχα η Ρωσία (195.590), η Ισπανία (193.110), η Ουκρανία (184.890), η Ιαπωνία (184.320) και η Ιταλία (181.470), ενώ πίσω από την Ελλάδα έμειναν χώρες με μεγάλη παράδοση στη συγχρονισμένη κολύμβηση, όπως οι ΗΠΑ (7η θέση με 176.800) και η Γαλλία (8η με 175.730).

Η ικανοποίηση από όλη την ομάδα ήταν διάχυτη, με την Δέσποινα Σολωμού να δηλώνει: «Κάναμε μία εξαιρετική εμφάνιση. Είμαστε ενθουσιασμένες από το αποτέλεσμα και την βαθμολογία. Νιώθουμε απίστευτη ικανοποίηση, αφού δικαιώθηκαν οι προσπάθειες τόσων ετών».

Από την πλευρά της, η προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα τόνισε: «Υπάρχει ικανοποίηση, όχι μόνο για τη θέση, αλλά και για την βαθμολογία. Οι 89.650 βαθμοί που συγκεντρώσαμε, είναι μια μεγάλη επιτυχία και ένα σημαντικό επίτευγμα για την συγχρονισμένη κολύμβηση της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, είπε: «Η κατάκτηση της 6ης θέσης είναι μια πολύ σπουδαία επιτυχία, αφού ταυτοχρόνως καταφέραμε και αφήσαμε πίσω μας παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Γαλλία και οι ΗΠΑ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στηρίξουμε τα κορίτσια μας. Συγχαρητήρια σε αυτές και σε όλη την ομάδα της συγχρονισμένης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.