Στη… λούμπα από τον Λούμπος!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την συμπεριφορά του Λούμπος Μίχελ κατά τα πρόσφατα γεγονότα της Τούμπας.

Το έγραψα στο προηγούμενο σημείωμα και επιμένω. Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Για όλα. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει ότι αγαπάει κι επιθυμεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Έτσι κι ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, που μίλησε σε αθλητικό μέσο της πατρίδας του της Σλοβακίας, τρεις μέρες μετά τα γεγονότα.

Προσωπικά θεωρώ τον Μίχελ ως κακό σύμβουλο του Ιβάν Σαββίδη. Κι αφήνω έξω τις επιλογές σε παίκτες και προπονητές στη διάρκεια της έως τώρα θητείας του.

Και στέκομαι σε συμπεριφορές. Μόνο στη σεζόν που διανύουμε έχει γραφτεί σε εκθέσεις διαιτητών και παρατηρητών 5-6 φορές και κλήθηκε να απολογηθεί.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι συνέβη, έγινε κυρίως με δική του προτροπή προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο οποίος είναι φυσικά ενήλικας και θα μπορούσε να τον αγνοήσει.

Είπε λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο πρώην διεθνής διαιτητής που έχει σφυρίξει και σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων σε μέσο της πατρίδας του:

«Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ήμουν στην σουίτα, όπου έχουμε τηλεόραση, βλέπω όλη την φάση. Με το που άρχισε όλη η φασαρία (σ.σ. με την ακύρωση του γκολ ως οφσάιντ) κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Είπα στον διαιτητή ότι είδα όλη την φάση στην τηλεόραση και πως δεν υπάρχει οφσάιντ. Του είπα πως αν αλλάξει την απόφασή του, πιθανόν να τελειώσει η καριέρα του. Δεν το είπα για να αμυνθώ. Ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση. Βρέθηκα κι εγώ σε παρόμοια δύσκολη θέση στο EURO, όταν άλλαξα την κόκκινη κάρτα σε παίκτη της Ρωσίας στο παιχνίδι του προημιτελικού με την Ολλανδία και ήξερα ότι την επόμενη μέρα θα πάω σπίτι μου, αφού ήμουν στο τέλος της τέλος της καριέρας μου. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει την πρώτη απόφασή του».

Δεν χρειάζονται μετάφραση τα λόγια του Μίχελ. Αυτός έπεισε τον Ιβάν Σαββίδη ότι έπρεπε να κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να την… πέσει ο πρώτος στον Κομίνη για να πάρει πίσω το οφσάιντ. Κι εκεί έχασε τον έλεγχο!

Διότι ενώ ο Ιβάν ήταν έξαλλος και ζητούσε με χαρακτηριστικές κινήσεις από τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο, το δάχτυλο του Βιεϊρίνια που κουνιόταν επιδεικτικά μπροστά του (όπως και του Βαρέλα) του έβαλαν φρένο και ο ιδιοκτήτης της ομάδας σταμάτησε να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ασυγκράτητος όμως ήταν ο Λούμπος Μίχελ. Προσπέρασε τον Βιεϊρίνια, ο οποίος δεν κατάφερε να τον σταματήσει όπως τον Σαββίδη και έπεσε πάνω στον Κομίνη. Του ψιθύρισε κάτι… γαλλικά στο αυτί, του έκανε τις χαρακτηριστικές κινήσεις «τελείωσες» με τα χέρια του και μετά ακολούθησαν και τα λοιπά γεγονότα.

Και η ένταση αυτών των γεγονότων έστειλε τον… ξαναμμένο Ιβάν Σαββίδη πίσω στα αποδυτήρια, όπου έβγαλε το μπουφάν του κι επέστρεψε στο γήπεδο χωρίς αυτό για να βγει στο φως η επίμαχη φωτογραφία με το όπλο που έκανε το γύρω του πλανήτη και μάλλον φαίνεται πως καταδικάζει τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ.

Αν όμως, ο Μίχελ είχε πατήσει φρένο με τις προτροπές του Βιεϊρίνια και δεν προσπαθούσε να αποδείξει στον Σαββίδη πόσο καλός υπάλληλος είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει έναν διαιτητή (όντας κι εκείνος διαιτητής στο παρελθόν) είναι πολύ πιθανό το ματς να συνεχιζόταν χωρίς τα παρελκόμενα που ακολούθησαν, ανεξάρτητα από την ακύρωση ή την κατακύρωση του γκολ.

Διότι και στα επόμενα 5, 6 ή 7 λεπτά που θα ακολουθούσαν ως τη λήξη, τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν.

Κάτι που γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους οι ποδοσφαιριστές. Γι αυτό κι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στον Σαββίδη και σχεδόν τον σταμάτησε την πρώτη φορά, αλλά απέτυχε να το κάνει και με τον Λούμπος Μίχελ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.