Η Ισινμπάγιεβα αποχωρεί σε δύο χρόνια και θέλει το… ρεκόρ του Μπούμπκα

Η Γελένα Ισινμπάγιεβα στοχεύει σε ένα τρίτο συνεχές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο, ενώ αποκάλυψε ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα της λόγω και των επίπονων προπονήσεων που απαιτούνται για να παραμείνει στην κορυφή.

Η Γελένα Ισινμπάγιεβα στοχεύει σε ένα τρίτο συνεχές χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο, ενώ αποκάλυψε ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα ολοκληρώσει τη σπουδαία καριέρα της λόγω και των επίπονων προπονήσεων που απαιτούνται για να παραμείνει στην κορυφή.

Η 29χρονη επικοντίστρια δήλωσε στη ιστοσελίδα www.laureus.com: «Αποφάσισα να συνεχίσω για δύο ακόμη χρόνια και μετά να αποχωρήσω. Οι προπονήσεις γίνονται δύσκολες… κάθε χρόνο το σώμα γερνά και γίνεται όλο και πιο δύσκολη η προετοιμασία για τους αγώνες. Μου αρέσουν οι αγώνες περισσότερο από τις προπονήσεις»
Τον προηγούμενο μήνα στην Κωνσταντινούπολη η Ρωσίδα αθλήτρια κατέκτησε τον 4ο τίτλο της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ πέτυχε και την πρώτη νίκη της σε μεγάλη διοργάνωση μετά το χρυσό στο Πεκίνο το 2008.

«Στο Λονδίνο βασικός μου αντίπαλος θα είναι ο εαυτός μου, επειδή γνωρίζω πόσο μεγάλα άλματα μπορώ να κάνω και ξέρω ότι αυτό το ύψος είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνουν οι άλλες αθλήτριες», είπε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ανοικτό με 5.06μ και πρόσθεσε. «Ο προπονητής μου λέει, ότι οι δυνατότητές μου είναι για 5.10μ και ψηλότερα. Αφού λοιπόν είναι έτσι και η παρούσα προετοιμασία μου πάει καλά, είμαι ικανή να περάσω τα 5.10μ. Δεν ανησυχώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σίγουρη γι΄ αυτό γιατί μέχρι τώρα όλα πάνε καλά στη ζωή μου».

Βέβαια τα πράγματα για την «Τσαρίνα των Αιθέρων» δεν πάντα ρόδινα και πέρασε αρκετές στεναχώριες στην καριέρα της και ειδικά μετά την αποτυχημένη της εμφάνιση στο παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009 οπότε και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα 11 μηνών για να ξεκουραστεί: «Ήμουν κουρασμένη με τα πάντα. Το σώμα μου και η σκέψη μου είχαν κουραστεί επειδή επί σχεδόν δέκα χρόνια συμμετείχα στις διοργανώσεις του ανοικτού και του κλειστού στίβου. Έτσι αποφάσισα να πάρω ένα διάλειμμα από τους αγώνες, τις προπονήσεις, απ΄ όλα».

Τελικά επέστρεψε πιο δυνατή και τη σεζόν του κλειστού το 2012 παρέμεινε αήττητη και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός από το χρυσό στο Λονδίνο, ένας ακόμη στόχος της είναι να φθάσει τις 30 καταρρίψεις παγκοσμίων ρεκόρ στην καριέρα της και γιατί όχι να ξεπεράσει και το αντίστοιχο ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα με 35 παγκόσμια ρεκόρ.

«Ο Σεργκέι ήταν ένα πρότυπο. Ήταν ένα αστέρι την εποχή που εγώ ξεκινούσα στο άθλημα. Στόχος μου ήταν από την αρχή να κάνω 36 τα παγκόσμια ρεκόρ. Αυτό παραμένει στη σκέψη μου και πλέον αισθάνομαι ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Μιλώντας για την επιστροφή στον παλιό της προπονητή, Εβγκένι Τροφίμοφ μετά την αποχώρησή της από τον Βιτάλι Πετρόφ, τόνισε: «Να δουλέψω και πάλι με τον Εβγκένι ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου, επειδή τον πιστεύω. Μεγάλωσα μαζί του ως επικοντίστρια. Με αγαπά σαν κόρη του. Δεν είναι απλά ο προπονητής μου, αλλά και ένας καλός φίλος, ο δεύτερος πατέρας μου. Τον εμπιστεύομαι 100%».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.