Δημητριάδης: «Είδα το όπλο, σοκαριστικό για τους ποδοσφαιριστές»

Η κατάθεση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη για τα γεγονότα του ντέρμπι της Τούμπας.

Η κατάθεση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη για τα γεγονότα του ντέρμπι της Τούμπας.

Αναλυτικά:

Για τις ενέργειες του διαιτητή μετά το γκολ: «Ο διαιτητής δείχνει σέντρα, ότι είναι γκολ δηλαδή. Στη συνέχεια υπάρχει με την ενδοεπικοινωνία με τον β’ βοηθό. Υπάρχει από την πλευρά μας μια διαμαρτυρία για οφσάιντ. Του λέει ο Ποντίκης να πάει κοντά του, στην πλάγια γραμμή, περίπου 2-3 λεπτά. Μετά, σήκωσε το χέρι ο διαιτητής και έδειξε οφσάιντ. Υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής φώναξε στο κέντρο του γηπέδου τους Σιμόες και Βιεϊρίνια και τους ενημέρωσε ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Ο διαιτητής ενημέρωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και σήκωσε το χέρι. Δυο φορές επισήμανε ότι είναι οφσάιντ».

Για την είσοδο Σαββίδη:
«Ο Σαββίδης  μπήκε στο γήπεδο με συνοδεία 6-8 ατόμων και κάνει μια κίνηση, ζητώντας από τους παίκτες της ομάδας του να φύγουν. Δεν ήταν διαπιστευμένος στο φύλλο αγώνα ο κ. Σαββίδης. Έκανε χειρονομία έντονα να σηκωθεί η ομάδα του και να φύγει. Μετά έφτασε στα 2-3 μέτρα από τον διαιτητή. Κάτι του είπε, αλλά δεν κατάλαβα τι. Ήταν εκνευρισμένος και δεν έγινε κίνηση από κάποιον να τον σταματήσει. Ο  Βιεϊρίνια μόνο, του έκανε κίνηση με το χέρι να μην ζητήσει από την ομάδα να φύγει. Έφυγε από τον διαιτητή μετά γύρισε προς τα πίσω για να φύγει και στη συνέχεια  κατευθύνθηκε στον πάγκο της ομάδας μας. Εγώ ήμουν στο ενδιάμεσο. Ήταν μαινόμενος και είχε επιθετικές διαθέσεις. Στον πάγκο μας πήγε να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει για το ακυρωθέν γκολ πιθανότατα».

Για το όπλο:
«Το όπλο το είδα όταν γύρισε πίσω, την δεύτερη φορά δηλαδή. Φώναζε, δεν κατάλαβα αν έβριζε. Ήταν σε μια έκρυθμη κατάσταση. Προσέγγισε τον πάγκο μας μια φορά, έφυγε και επέστρεψε πάλι στον πάγκο μας. Μετά πήγε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Την πρώτη φορά φορούσε το μπουφάν και την δεύτερη δεν το φορούσε. Ήρθε σε μένα και με απώθησε βίαια. Εγώ το μόνο που του είπα. ‘Γιατί σε μένα; Είναι οφσάιντ…’. Μου είπε κάτι, αλλά δεν κατάλαβα”. Όταν γύρισε να φύγει, φάνηκε το όπλο. Δεν έκανε κίνηση να το βγάλει. Ήταν σε θήκη. Δεν το έβγαλε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έβγαλε το μπουφάν την δεύτερη φορά; Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Προσπαθώ να σκεφτώ για ποιο λόγο βγήκε χωρίς μπουφάν την δεύτερη φορά; Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική για όλους μας και ειδικά για τους ποδοσφαιριστές. Στον αγωνιστικό χώρο απαγορεύονται τα όπλα ακόμα και από αστυνομικούς. Μου προξένησε σοκ, φόβο και ανησυχία. Φοβήθηκα. Όταν ήρθε σε μένα, με απώθησε βίαια, μου είπε κάτι, αλλά δεν το κατάλαβα. Μας χώρισαν οι άνθρωποι που ήταν πίσω του, τον τράβηξαν. Η αποστολή τρομοκρατήθηκε από την στιγμή που είδαμε το όπλο και την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Και τις δυο φορές, συνολικά πέντε λεπτά έμεινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τη συνοδεία του».

Για τον Μίχελ:
«Ο Λούμπος Μίχελ, την πρώτη φορά που μπήκε ο  Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε στον διαιτητή και κάτι του είπε. ‘Σήμερα εσύ τελείωσες’ στα αγγλικά γράφει το φύλλο αγώνα. Είδα ότι κάτι του είπε στο αυτί και του έδειξε με το χέρι που δείχνουν ότι τελείωσες. Η επίθεση στον ρεπόρτερ της NOVA, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου».

Για την διακοπή:
«Αφού αποχώρησε ο κ. Σαββίδης, ο κ. Κομίνης ζήτησε από τους βοηθούς του να πάνε στα αποδυτήρια. Είχαμε προσωρινή διακοπή. Εμείς μαζέψαμε όλα τα μέλη της ομάδας για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και ύστερα από πέντε λεπτά φύγαμε και εμείς για τα αποδυτήρια».

Για το κλίμα στην εξέδρα:
«Δημιουργήθηκε μια ένταση στην κερκίδα εξαιτίας του ακυρωθέντος γκολ. Υπήρχε ένας αναβρασμός για τη φάση, όχι κάτι παραπάνω. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι παραπάνω».

Για τον Σαββίδη:
«Όταν με απώθησε, δεν είδα κίνηση του Ιβάν Σαββίδη για να βγάλει το όπλο».

Για τα αποδυτήρια:
«Μετά μπήκαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια υπήρχε από τους παίκτες μας μια αναστάτωση. Μιλάγανε για το όπλο, το είχαν δει. Τους τηλεφωνούσαν δικά τους πρόσωπα, από τις οικογένειές τους, για να τους ρωτήσουν αν ήταν καλά. Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Μηνάς Λυσάνδρου και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εγώ δεν ήμουν μέσα. Η τελευταία ενημέρωση από τον διαιτητή ήταν ότι ματς θα κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν μας κάλεσε για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μας είπε ότι διακόπτω τον αγώνα για όλα αυτά που έγιναν».

Για τον λόγο που φοβήθηκαν οι παίκτες:
«Είναι σοκαριστικό να υπάρχει όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Δεν προπηλακίστηκε, ούτε χτύπησε κάποιος παίκτης. Όμως όλο αυτό που έγινε και όταν οι πάντες είδαν το όπλο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έκαναν τους παίκτες να φοβηθούν να βγουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Αν θέλαμε να φύγουμε από το γήπεδο, θα φεύγαμε μετά την εισβολή, όχι μετά τον διαιτητή».

Για το πόσες φορές έχει δει όπλο σε γήπεδο:
«Πρώτη φορά βλέπω όπλο».

Για το αν έβγαλε τυχαία το μπουφάν ο Ιβάν Σαββίδης:
«Σίγουρα όχι γιατί ζεσταινόταν. Το έβγαλε για να φανεί το όπλο; Δεν ξέρω τι να πω».

Για το αν τρόμαξε από την βίαιη απώθηση
: «Βέβαια, φοβήθηκα».

Για το αν επενέβη η αστυνομία:
«Όχι».

Για το αν ξαναβγήκε στο γήπεδο ο διαιτητής μετά τη διακοπή
: «Όχι, δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο. Ο διαιτητής από την στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια, δεν βγήκε από το δωματιάκι του».

Για το πότε είδε το όπλο και πώς αντέδρασε:
«Μόλις γύρισε, είδα το όπλο. Η αντίδραση μου ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο, γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για να μην πανικοβάλλω τους παίκτες μου».

Για το αν είδε μετά τον Σαββίδη ξανά:
«Όχι».

Για το γεγονός ότι οι άφησε τους παίκτες να μιλούν στα κινητά τους:
«Το κινητό πλέον έχει γίνει προέκταση των χεριών. Τι να απαγορεύσω; Ήταν δύο ώρες μέσα στα αποδυτήρια».

Για τον λόγο που τρόμαξε
: «Το σοκ ήταν η εισβολή, οι άνθρωποι που ήταν μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και το όπλο του. Όταν μπαίνει μέσα με συνοδεία ατόμων και έρχεται προς τα πάνω σου και σε απωθεί, δεν είναι απειλή;».

Για τον Μίχελ και τι είπε στον διαιτητή:
«Είδα ότι του είπε κάτι στο αυτί και είδα ότι έκανε μια ενέργεια. Μπορεί να του είπε ότι τελείωσες σήμερα από τη διαιτησία ή γενικά, δεν ξέρω του τι είπε».

Για το πότε ενημερώθηκε ότι μέτρησε το γκολ:
«Ήρθε ο κ. Λυσάνδρου μετά από δυο ώρες και μας είπε ότι το γκολ μέτρησε και ότι διακόπτει το ματς. Όταν φύγαμε μας είπε δύο φορές ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Μετά μας ενημέρωσε ο κύριος Λυσάνδρου που ήταν στα αποδυτήρια ότι το γκολ θα μετρήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω αν βγήκε μετά από τα αποδυτήρια. Εμάς δεν μας είπαν να βγούμε. Δεν ξέρω αν βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ»

Για το αν υπήρξε πρόβλημα με τους συνοδούς:
«Οι συνοδοί δεν είδα να χτυπούν. Αυτοί που ήρθαν πίσω από εμένα, δεν με πείραξαν. Ένας που ήταν από πίσω, προσπάθησε να κρατήσει τον Σαββίδη. Οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνοδούς και από το όπλο».

Για το αν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών:
«Ήμουν ακριβώς απ’ έξω». 

Για το αν είπε κάτι για την οικογένεια Κομίνη:
«Όχι».

Για το αν ρώτησε τον Κομίνη αν θα ξαναμπεί:
«Όχι».

Για το αν ακούστηκε σφύριγμα για να ξαναμπούν μέσα:
«Όχι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.