Απλουστεύονται οι διαδικασίες για τις 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, ενώ στο μεταξύ βελτιώνεται ο μηχανισμός για τη διευκόλυνση των οφειλετών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της  Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, ενώ στο μεταξύ βελτιώνεται ο μηχανισμός για τη διευκόλυνση των οφειλετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ειδική γραμματεία, η συλλογή των στοιχείων οφειλών που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ, από τέως φορείς κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ταμείο νομικών, ιατρών κ.λπ.), διενεργείται από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και αυτές, εντός 28 ημερολογιακών ημερών, θα αποστέλλουν αυτόματα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, απαλλάσσοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ταλαιπωρία συλλογής των στοιχείων.

Στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ, www.keyd.gov.gr, στη θεματική ομάδα «νέα» θα αναρτώνται οι αιτήσεις και αποφάσεις επικύρωσης συμβάσεων αναδιάρθρωσης οφειλών, όπως προκύπτουν από τη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Ήδη αναρτήθηκε η πρώτη σχετική αίτηση.

Την εβδομάδα που προηγήθηκε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και προστασίας των οφειλετών (120 δόσεις ελευθέρων επαγγελματιών, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, Νόμος Κατσέλη – Σταθάκη, λοιπά εργαλεία αντιμετώπισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων).

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.