Ο φοιτητής κύριος Καραμάνος

Ο Τάσος Καραμάνος συνδυάζει σπουδές και μπάλα αποδεικνύοντας πως αν θέλει κανείς όλα τα μπορεί. Μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr και στον Αποστόλη Λάμπο εξηγεί το πώς τα καταφέρνει.

Ο Τάσος Καραμάνος συνδυάζει σπουδές και μπάλα αποδεικνύοντας πως αν θέλει κανείς όλα τα μπορεί. Μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr και στον Αποστόλη Λάμπο εξηγεί το πώς τα καταφέρνει.

Ο νεαρός επιθετικός του Ατρόμητου αποτελεί μέρος της ιστορικής φετινής χρονιάς του συλλόγου και το απολαμβάνει δεόντως. Ωστόσο καταφέρνει να περνάει και μια βόλτα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο συνδυάζοντας σπουδές και πρωταθλητισμό χωρίς να του λείπει τίποτα.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εξηγεί με μεγάλη ωριμότητα το πόσο σημαντικές είναι οι σπουδές για όλους και ιδιαίτερα για τους αθλητές. Μιλά για την φετινή πορεία της ομάδας και φυσικά για τον τελικό του κυπέλλου, ενώ όταν ακούσει τη λέξη όρια, τη διαγράφει με συνοπτικές διαδικασίες.

Μότο του είναι πως όλα τα πετυχαίνεις με θέληση, πίστη και υπομονή αρκεί να αγαπάς αυτό που κάνεις. Εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο και μπράβο του. Διαβάστε λοιπόν την συνέντευξη του Τάσου Καραμάνου και… μορφωθείτε μαζί του:

Θα θέλαμε να μας μιλήσεις για τη σχολή που σπουδάζεις. Ποιο είναι το αντικείμενο της;

«Η σχολή που σπουδάζω είναι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο τμήμα δημόσιας διοίκησης. Το αντικείμενο της είναι η δημόσια διοίκηση για στελέχη δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα με κατεύθυνση αυτή που ενδιαφέρει εμένα, τα οικονομικά.»

Ήταν η πρώτη σου επιλογή; Ή από τις πρώτες;

«Ήταν από τις βασικές μου επιλογές μαζί με την Γυμναστική Ακαδημία. Απλά λόγω του ποδοσφαίρου ήθελα να ακολουθήσω και κάτι διαφορετικό ώστε να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες και να κινηθώ σε ένα διαφορετικό πλαίσιο από το αθλητικό.»

Τι πιστεύεις ότι σου προσφέρουν οι σπουδές;

«Κατ’ αρχήν σου προσφέρουν ένα από τα βασικά προτερήματα, την μόρφωση. Η ενασχόληση με τα γράμματα γενικώς σε κάνει πιο επικοινωνιακό άνθρωπο και σε εντάσσει στην κοινωνία πιο ομαλά. Έπειτα σου προσφέρουν και ένα πτυχίο που στις μέρες μας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την εύρεση εργασίας. Θεωρώ λοιπόν τις σπουδές πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός ανθρώπου.»

Σκέφτεσαι το πτυχίο σαν ένα χαρτί για την μελλοντική αποκατάσταση ή για να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και κατ’ επέκταση το επαγγελματικό σου μέλλον;

«Κακά τα ψέματα, το επαγγελματικό μου μέλλον το σκέφτομαι κυρίως στο ποδόσφαιρο. Με αυτό ήθελα να ασχοληθώ και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάνω. Ωστόσο θεωρώ ότι επειδή στη ζωή όλα κινούνται σε ένα λεπτό νήμα και οι εξελίξεις δεν γνωρίζεις πως μπορεί να έρθουν, είναι απαραίτητο να έχεις το πτυχίο σου ως όπλο για την μελλοντική σου απασχόληση και αποκαταστάση.»

Με δεδομένο ότι η καριέρα του ποδοσφαιριστή τελειώνει νωρίς σχετικά, θεωρείς απαραίτητο όπλο την μόρφωση ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για ακαδημαϊκή;

«Θεωρώ απαραίτητη τη μόρφωση για όλους τους ανθρώπους, κυρίως όμως για τους αθλητές. Η καριέρα ενός αθλητή και τα χρόνια δυστυχώς περνούν γρήγορα. Οπότε στη συνέχεια θα πρέπει ή να απασχοληθεί στο χώρο αυτό σε κάποιο πόστο ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Οπότε το πτυχίο σε κάποια ειδίκευση είναι ότι καλύτερο για τη μελλοντική του ζωή.»

Αλήθεια πως προλαβαίνεις και τα συνδυάζεις;

«Η αλήθεια είναι ότι αφοσιώνομαι πιο πολύ στο ποδόσφαιρο. Είμαι τυχερός που η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική και έτσι μπορώ να επιλέγω μέρες για να πάω στη σχολή. Επειδή όμως σε αυτό το επίπεδο ο χρόνος είναι ελάχιστος, επικεντρώνομαι κυρίως στις εξεταστικές. Εκεί δίνω μεγαλύτερο βάρος.»

Ισχύει ότι η ζωή του ποδοσφαιριστή χρειάζεται θυσίες, ωστόσο εσύ αποδεικνύεις ότι αν πραγματικά θέλεις όλα γίνονται. Αλήθεια, εσύ τι θυσιάζεις;

«Πραγματικά έτσι είναι. Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, όλα θα συνωμοτήσουν για να γίνει πραγματικότητα. Αρκεί να έχεις θέληση, πίστη και υπομονή. Να αγαπάς αυτό που κάνεις γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα. Εγώ επειδή αγαπώ αυτό που κάνω από μικρός έχω θυσιάσει πολλά. Καλοκαιρινές διακοπές, βόλτες με φίλους, πράγματα πολύ σημαντικά για ένα παιδί της ηλικίας μου. Όμως όταν είμαι καλά στο ποδόσφαιρο, είμαι χαρούμενος γενικά και φτάνει η στιγμή που λες από μέσα σου ότι άξιζε ότι θυσίασες για να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.»

Σου λείπει κάτι ή είσαι μέσα σ’ όλα όπως συνηθίζουμε να λέμε;

«Είμαι από τους ανθρώπους που βολεύονται και με τα λίγα. Δεν μου λείπει πραγματικά τίποτα. Είμαι τυχερός που ζω σε ένα περιβάλλον που μου προσφέρει ότι χρειαστώ. Περνάω καλά με την οικογένεια μου, τους φίλους μου και την ομάδα στην οποία ανήκω. Οπότε είμαι καλυμμένος.»

Φέτος μάλιστα παίρνεις αρκετές ευκαιρίες και ανταποκρίνεσαι πλήρως στους ρόλους που σου δίνει ο προπονητής σου. Ποιο είναι το μυστικό;

«Προσαρμόστηκα σχετικά εύκολα στην ομάδα και αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει ο προπονητής μου και δε θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ. Είμαι ένα παιδί που τώρα φτιάχνει το μέλλον του και ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή μου θεωρώ ότι μόνο κερδισμένος μπορώ να βγω. Οπότε νομίζω αυτό είναι το μυστικό.»

Πως νιώθεις που βρίσκεσαι στον Ατρόμητο στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του; Είσαι μέλος μιας ιστορικής φουρνιάς που θα γράψει τα ονόματα σας με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

«Είναι τιμή για μένα που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Έκανα την καλύτερη επιλογή και δε διστάζω να το πω. Σε όλους τους τομείς αποτελεί ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα λοιπόν με αυτή την άκρως επιτυχημένη πορεία της ομάδας φέτος, νιώθουμε όλοι απόλυτα ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι για όλους τους κόπους στην αρχή της χρονιάς.»

Μετά από κάθε παιχνίδι που περνάει εσείς εκπληρώνετε και ταυτόχρονα θέτετε νέους στόχους. Που το πάτε φέτος;

Φέτος απολαμβάνουμε αυτό που πετυχαίνουμε κάθε αγωνιστική σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αγωνιζόμαστε για να διακριθούμε και αυτό μόνο επιτυχίες μπορεί να φέρει. Είμαστε μια παρέα όλη στην ομάδα και αυτό βγαίνει και στα παιχνίδια. Είναι το κλειδί μας. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν υπάρχουν όρια για αυτή την ομάδα. Θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.

Τι περιμένεις από τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος;

«Κατ’ αρχήν να κερδίσει η ομάδα μου. Γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν είμαστε το φαβορί, αλλά θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε. Όταν είσαι στο τέλος μιας διαδρομής σκέφτεσαι αποκλειστικά πως θα βγεις πρώτος ανεξαρτήτως αντιπάλου. Τους σέβεσαι όλους αλλά δεν τους φοβάσαι. Επίσης περιμένω να αποτελέσει μια γιορτή για το φίλαθλο κοινό και να προσφέρουν και οι δύο ομάδες πλούσιο θέαμα και να αποφύγουμε τα περσινά συμβάντα.»

Πόσο σημαντικό είναι για τον Ατρόμητο η κατάκτηση ενός τίτλου;

«Είναι όνειρο για ολόκληρη την πόλη. Είναι όνειρο για όλους μας στην ομάδα. Ο τίτλος είναι κάτι ξεχωριστό, σου προσφέρει μια αίγλη και μια διάκριση που δεν μπορείς να την αλλάξεις με τίποτα άλλο και ειδικά για μια ομάδα σαν τον Ατρόμητο η κατάκτηση του κυπέλλου θα ήταν κάτι ιδανικό. Θα ανεβάσει το όνομα της ομάδας και την υπόσταση της στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα την δυναμώσει ώστε όλοι να την αντιμετωπίζουν σαν μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις.»

Ενδόμυχα, σκέφτεστε πρωτιά Champions League στα πλέι οφ;

«Όπως είπα και πριν δεν υπάρχουν όρια σε αυτή την ομάδα. Θα μπούμε σε μια σειρά αγώνων που τα πάντα μπορεί να συμβούν. Κανένας δε μπορεί να σου απαγορεύσει να ονειρεύεσαι για το που μπορείς να φτάσεις. Όλοι το έχουμε στο μυαλό μας αλλά για να συμβεί πρέπει να ανταποκριθούμε αγωνιστικά και πνευματικά για τα παιχνίδια αυτά.»

Το Πάσχα που σε βρίσκει; Τι θα κάνεις;

«Το Πάσχα με βρίσκει στην πόλη μου, τον Ασπρόπυργο. Λόγω και της ονομαστικής μου εορτής θα περάσω οικογενειακά και φιλικά αυτή την περίοδο απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και το ρεπό μας για να ξεκουραστούμε και να αποφορτιστούμε από τη δράση του πρωταθλήματος. Καλές γιορτές σε σένα και σε όλους.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.