Καλοί οι ξένοι, αλλά οι Έλληνες καλύτεροι…

Τα πλέι-οφ βρίσκονται εν όψει και ξεκινάνε εντός της εβδομάδος μετά το Πάσχα, καθώς η κανονική περίοδος έριξε αυλαία.

Τα πλέι-οφ βρίσκονται εν όψει και ξεκινάνε εντός της εβδομάδος μετά το Πάσχα, καθώς η κανονική περίοδος έριξε αυλαία. Ένα από τα όσα μας απέδειξε η τελευταία όμως -πέραν των ομάδων που θα παλέψουν για τον τίτλο- είναι πως η αξία των Ελλήνων παικτών της Α1 είναι μεγαλύτερη απ’ όση πιστεύουν πολλοί.

Οι ξένοι παίκτες μπορεί να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πρωταθλήματος και να δίνουν άλλη… δυναμική στις ομάδες, αλλά εν τέλει μέσω και τη στατιστικής βλέπουμε ότι οι Έλληνες ήταν αυτοί που έδωσαν πολλές φορές τον καλύτερο εαυτό τους για να βοηθήσουν τις ομάδες τους να φτάσουν στον στόχο της, την εκάστοτε νίκη.
Αν και κάποιοι λένε ότι οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια, διότι κάποιος μπορεί να γίνει… υπερπολύτιμος μέσα από μια φάση, η στατιστική μπορεί να δώσει τη συνολική εικόνα. Και εκεί… ψέμματα δεν υπάρχουν. Κοιτάζοντας λοιπόν τις δέκα σημαντικότερες στατιστικές κατηγορίες, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, οι εγχώριοι παίκτες κατέκτησαν ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία. 

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά τα πράγματα λοιπόν:
Στην κατηγορία των σκόρερ λοιπόν μπορεί στην πρώτη θέση να φιγουράρει ο Ντιόντε Κρίστμας του Ρεθύμνου με 437 πόντους, αλλά ακολουθούν ο Δήμος Ντικούδης (ΠΑΟΚ) με 351, ο Κώστας Χαραλαμπίδης (ΚΑΟΔ) με 344, ο Χρήστος Ταπούτος (Άρης) με 329 και ακολουθεί ο Νέστορας Κόμματος (Μαρούσι) με 326.

Ο Ντικούδης κατακτά την κορυφή στα δίποντα, έχοντας πετύχει 119/198, παίρνοντας την πρώτη θέση σε μια από τις δύο κατηγορίες, όπου οι ξένοι διαπρέπουν.  Για του λόγου το αληθές τον ακολουθούν οι Μπέινς (Ίκαρος) και Ράιτ (Ρέθυμνο) με 113/222 και 111/195, ενώ στην 4η θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Πρίντεζη (Ολυμπιακός) με 96/134. Στην έτερη κατηγορία -που αναφέραμε και πριν- επιβεβαιώνεται ότι οι ξένοι είναι οι καλύτεροι… μπόμπερ, με τον Τζόν Ντίμπλερ να φτάνει στην κορυφή με 61/120 τρίποντα και τον Κρίστμας να ακολουθεί με 59/161, αλλά στην 3η θέση είναι ο Σωτήρης Καραποστόλου της Καβάλας με 54/150 και στην 5η ο Χρήστος Ταπούτος με 41/101, με τον Χάρη Γιαννόπουλου του Περιστερίου να ακολουθεί με 37/126. 

Στις βολές ο Κώστας Χαραλαμπίδης κατακτά το… απόλυτο. Το ποσοστό του δεν τον έφερε απλώς στην κορυφή, αλλά είναι και κάτι παραπάνω από πολύ καλό. Κοινώς; Έχει ευστοχήσει σε 111 στις 123 βολές, την ώρα που ο δεύτερος Κρίστμας έχει πετύχει 104 στις 150 και μετά τον Μπέινς ξαναβρίσκουμε τον Ντικούδη με 81/109 και ακολουθεί ο Καλαμπόκης με 74/89, ο Τσέρανιτς με 74/98 και στη συνέχεια οι Γκαγκαλούδης και Βουγιούκας με 73/91 και 69/90 αντίστοιχα. 

Όσο για τις ασίστ; Τι να πρωτοπούμε; Οι Έλληνες διαπρέπουν. Εκείνοι είναι που οργανώνουν το παιχνίδι και μοιράζουν ασίστ που αποφέρουν ουκ ολίγους πόντους. πρώτος όλων είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει δώσει 103 και στην 2η θέση είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο έτερος «κάπτεν», εκείνος του Παναθηναϊκού έχει μοιράσει μόλις μία λιγότερη (102) και έχομε και συνέχεια… Βασίλης Ξανθόπουλος (Πανιώνιος) με 98, Γιάννης Γκαγκαλούδη (Μαρούσι) με 96, Κώστας Χαραλαμπίδης (ΚΑΟΔ) με 95… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.