Μείον 1 αντί μείον 3 βαθμοί για μη τέλεση ή διακοπή αγώνα

Τι προβλέπουν οι αλλαγές σε ΚΑΠ και Πειθαρχικό Κώδικα
14/08/2019 • 18:05
Γ.Σ. ΕΠΟ
  • shares
Εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ οι αλλαγές στους κανονισμούς που είχαν πάρει αναβολή στην τελευταία συνεδρίασή της εκτελεστικής επειδή κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ενημερωθεί σχετικά.

Στον ΚΑΠ προβλέπεται πλέον η αφαίρεση ενός βαθμού, αντί τριών σε περιπτώσεις που αγώνας δεν αρχίζει ή δεν ολοκληρώνεται λόγω επεισοδίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα έχουν αφαιρεθεί όλες οι περιπτώσεις στις οποίες προβλεπόταν αφαίρεση τριών βαθμών λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς των φιλάθλων των ομάδων.

Επίσης, η ποινή αφαίρεσης βαθμών απαλείφθηκε και στην υποτροπή των δυσφημιστικών δηλώσεων.

Ακόμα η ΕΠΟ, όπως είχε προαναγγείλει, κατήργησε όλο το άρθρο του ΚΑΠ που αφορούσε την πολυϊδιοκτησία. 

Αντίθετα, το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που αφορά στις απειλές αξιωματούχων παρέμεινε το ίδιο.

Δηλαδή οι ποινές είναι ίδιες με πέρυσι: Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 έως 5 χρόνια και αν υπαίτια είναι η ομάδα, διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός κατά περίπτωση.

Γράψτε το σχόλιο σας...
25/08/2019 • 08:15

Ακλόνητα φαβορί με προϋπόθεση τα γκολ, Ρόμα, Σίτι, Παρί και Σταντάρ Λιέγης

Καλές ομάδες στο επιθετικό κομμάτι καλούνται να αντιμετωπίσουν προκειμένου να νικήσουν η Ρόμα, η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Σταντάρ Λιέγης. Πολύ πιο ανταγωνιστικά τα ματς στο Μόλντε της Νορβηγίας, στην Τουν της Ελβετίας και στο Τσβόλε της Ολλανδίας