Έτο: «Στόχος η πρωτιά στα play off»

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στα play off του πρωταθλήματος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής, όπως υπογράμμισε ο Έτο.

Η κατάληψη της πρώτης θέσης στα play off του πρωταθλήματος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής, όπως υπογράμμισε ο Έτο. Ο Βραζιλιάνος μπακ του «Δικέφαλου» του Βορρά αναφέρθηκε στην εφετινή πορεία της ομάδας του, καθώς επίσης και στις αλλαγές που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Ο Έτο μίλησε στο «Αθλητικό Μετρόπολις». Αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει κούραση: «Δεν είμαστε κουρασμένοι. Οταν είχαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα ήμασταν καλύτεροι. Τώρα που παίζουμε Κυριακή με Κυριακή δε μπορούμε να μιλάμε για κούραση».

Για τη διαφορά σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δεν έχω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Το κουβεντιάζουμε στα αποδυτήρια, αλλά ούτε εγώ ούτε οι συμπαίκτες μπορούμε να δώσουμε απάντηση, γιατί παίζουμε διαφορετικά στην Ελλάδα και διαφορετικά στην Ευρώπη. Πρέπει να το λύσουμε και να είμαστε καλύτεροι στα πλέι οφ».

Για τα προβλήματα που έχουν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και την ευκαιρία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Θα σκότωνα, θα έδινα και τη ζωή μου για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ και να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται. Θα πρέπει να εστιαστούμε σε αυτό για να καταφέρουμε να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια αλλά και για την επόμενη σεζόν: «Μόνο εμείς μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς και ο προπονητής να φύγει και η διοίκηση να αλλάξει, ότι και να γίνει εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να δώσουμε επιπλέον 30% από εδώ και πέρα για να πετύχουμε το στόχο μας. Δε χρειάζεται να φύγει ο προπονητής ή η διοίκηση, εμείς πρέπει να αλλάξουμε».

Για την ιστορία με το μπουκάλι νερό στο σορτσάκι: «Είχε χτυπήσει ο Γκαρσία στο πρόσωπο, έτρεχε αίμα από τα χείλη του, μου έδωσαν ένα μπουκαλάκι νερό για να του το δώσω, αλλά ο διαιτητής είπε να ξεκινήσει το παιχνίδι, δεν είχα τι να κάνω με το νερό και το έκρυψα στο σορτσάκι μου».

Για το τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ με τις αποχωρήσεις Βιεϊρίνια, Κοντρέρας: «Πρέπει να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό ότι δεν υπάρχουν στην ομάδα. Μας λείπουν πολύ. Εχουμε χάσει την εμπειρία του Κοντρέρας στην άμυνα, μπροστά έχουμε χάσει όλο μας το επιθετικό παιχνίδι με την αποχώρηση του Βιεϊρίνια. Ολη μας η ενέργεια ξεκινούσε από αυτόν και ανέβαινε και ο Λίνο από αριστερά».

Για το αν επηρεάζουν οι δηλώσεις Μπόλονι περί αποχώρησης: «Δε μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του και αν έχει προβλήματα στον ΠΑΟΚ, σίγουρα όμως μας επηρεάζει αυτό. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι η ομάδα δεν κερδίζει εντός έδρας και πως θα βελτιωθεί αυτό: «Κάποια στιγμή πρέπει να το γυρίσουμε. Εχουμε χάσει πολλά παιχνίδια στην Τούμπα, ξέρω ότι ο κόσμος είναι στενοχωρημένος, αλλά εμείς οι παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Δόξα να επιστρέψουμε στις νίκες και να είμαστε καλύτεροι στα πλέι οφ».

Για το ποια διοίκηση ήταν πιο κοντά στους παίκτες: «Και οι δύο ερχόταν κοντά μας μόνο όταν η ομάδα έπαιζε. Μπορώ να πω ότι ο Βρύζας είναι πιο κοντά στους παίκτες σε σχέση με τον Ζαγοράκη. Κάνει μία δύσκολη και σκληρή δουλειά και νομίζω πως την κάνει καλά».

Για το κίνητρο των μεγαλύτερων παικτών: «Παρά την ηλικία που έχουμε και απόδειξη είναι ο Γκαρσία που είναι από τους 3-4 καλύτερους του πρωταθλήματος. Μπαίνουν νέοι παίκτες και πρέπει να δίνουν το 200% των δυνάμεων τους. Πίσω από αυτούς, ερχόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι για να κλειδώσουμε μία καλύτερη ομάδα».

Για τον Γκαρσία και τον Λίνο και την παραμονή τους στην ομάδα: «Δεν έχουμε άλλον παίκτη σαν τον Γκαρσία. Με αυτόν στη μεσαία γραμμή, έχουμε ποιότητα. Πρέπει να μείνει οπωσδήποτε. Και ο Λίνο πρέπει να μείνει. Το 80% των γκολ που πετυχαίνουμε ξεκινάνε από αυτόν. Και οι δύο πρέπει να παραμείνουν κατά την άποψή μου».

Για το αν υπερτερεί ο ΠΑΟΚ από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: «Νομίζω υπερτερούμε στην επίθεση. Απλά πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά, να πετυχαίνουμε γκολ για να παίρνουμε τα παιχνίδια».

Για το ποιους ξεχωρίζει από τους νεαρούς: «Ο Σταφυλίδης, ο Αποστολόπουλος, ο Γιάννου, έχουν ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δουλέψουν και άλλο. Πιστεύω ότι μετά από 2-3 χρόνια, ο ΠΑΟΚ θα έχει μία πολύ καλή ομάδα, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Για το μήνυμα του στον κόσμο: «Θα δώσουμε το 200% για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Θα συγκεντρωθούμε σε αυτό και αυτό μπορώ να υποσχεθώ. Είμαι τρελαμένος. Θέλω να γυρίσω το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να είμαι εδώ, θέλω να επιστρέψω στους αγώνες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.