Ο “Μάγος” γίνεται 38 ετών

Ήταν ένας ποδοσφαιρικός καλλιτέχνης, ένας μάγος με την μπάλα στα πόδια, ήταν ο καλύτερος που έχουν δει τα μάτια μου με τη στρογγυλή Θεά να τον υπακούει σαν σκλάβα έτοιμη να κάνει πράξη κάθε του εντολή. Γεννήθηκε στη Βραζιλία και μεγάλωσε στο σπίτι κάθε ερωτευμένου με το ποδόσφαιρο από το Νότο ως τον Βορρά και από την Ανατολή ως τη Δύση. Σήμερα έχει γενέθλια, ο Ροναλντίνιο γίνεται 38 ετών και για πολλούς αν έβλεπε τον εαυτό του λιγότερο ποδοσφαιρικό διασκεδαστή θα μάγευε ακόμη στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ήταν ένας ποδοσφαιρικός καλλιτέχνης, ένας μάγος με την μπάλα στα πόδια, ήταν ο καλύτερος που έχουν δει τα μάτια των περισσοτέρων από εμάς, με τη στρογγυλή Θεά να τον υπακούει σαν σκλάβα έτοιμη να κάνει πράξη κάθε του εντολή.
Γεννήθηκε στη Βραζιλία αλλά μεγάλωσε στο σπίτι κάθε ερωτευμένου με το ποδόσφαιρο από το Νότο ως τον Βορρά και από την Ανατολή ως τη Δύση. Σήμερα έχει γενέθλια, ο Ροναλντίνιο γίνεται 38 ετών και για πολλούς, αν έβλεπε τον εαυτό του περισσότερο επαγγελματία και λιγότερο ποδοσφαιρικό διασκεδαστή θα μάγευε ακόμη στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ο Ροναλντίνιο έκανε πολλούς να δουν το ποδόσφαιρο όπως εκείνος. Πιο ρομαντικά, πιο διασκεδαστικά, πιο καλλιτεχνικά. Να καταλάβουν πως το δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο δεν γίνεται να στηρίζεται σε υπολογισμούς, αλλά στο πάθος, στην έμπνευση, στην απόφαση της στιγμής.
Ήταν εξάλλου αυτό που είχε χαραχτεί σαν τατουάζ στο μυαλό του, “παίξε ελεύθερα, παίξε το δικό σου ποδόσφαιρο”, του είχε πει ο πατέρας του. Συμβουλή που ο ίδιος τήρησε ευλαβικά και χάρη στην απόφασή του αυτή άλλαξε και το ποδόσφαιρο.

Ο Ροναλντίνιο γίνεται 38 ετών και σκέφτεσαι πόσα πολλά έδωσε σε όλους εμάς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Ρόνι σταμάτησε να παίζει σε υψηλό επίπεδο όταν σταμάτησε να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Όταν η μαγεία άρχισε να ξεθωριάζει, όταν όλοι έβλεπαν γύρω από τον Βραζιλιάνο μόνο χρήματα. Όταν στη ζυγαριά το πραγματικό ποδόσφαιρο έχανε από το “εμπόριο” γύρω από την αγαπημένη του μπάλα.

Δεν ήθελε να απογοητεύσει τον πατέρα του ή τον αδερφό του Ρομπέρτο, τον παιδικό του ήρωα, από την ημέρα που “έφυγε” ο πατέρας του. Ημέρα που θα τον σημάδευε για πάντα, ήταν άλλωστε μόλις 8 ετών όταν ο πατέρας του πέθανε. 

Αγωνιστικά τι να πρωτοθυμηθείς; Σίγουρα κάτι θα ξεχάσεις. Όμως είναι κάποια πράγματα που σου έχουν καρφωθεί στη μνήμη. Τα 2 κολλητά γκολ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, το ένα πιο όμορφο από το άλλο, στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης, που ανάγκασε τους Μαδριλένους να σηκωθούν όρθιοι και να του χαρίσουν ένα ιστορικό πια standing ovation.

Μπορείς να θυμηθείς το γκολ στον Σίμαν με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας με αντίπαλο στην Αγγλία. Ένα φάουλ “τραβηγμένο με διαβήτη”. Να θυμηθείς την πάσα με την πλάτη ή εκείνες που αλλού κοιτούσε και αλλού έστελνε τη μπάλα, τη ντρίμπλα αλλαγής κατεύθυνσης με το ίδιο πόδι, ο Σαλγκάδο ακόμη βλέπει εφιάλτες εξαιτίας της, ή με το “τακουνάκι” που μπορούσε να στρίψει σαν τρένο στις ράγες. Ένας ποδοσφαιριστής που απλόχερα σκόρπισε την αστερόσκονή του στο χορτάρι κάθε γηπέδου που πάτησε. 

Ο Ροναλτνινιο γίνεται 38 ετών και συνειδητοποιείς πως μόνο τα δικά του βίντεο και εκείνο του Τζόρντανστο μπάσκετ έχει πατήσει στο ίντερνετ για να δεις περισσότερες φορές, από οποιοδήποτε άλλο. 

Κάθε κίνησή του στο χορτάρι και μία νότα μουσικής, κάθε του ολοκληρωμένη κίνηση και μία συγχορδία. Κάθε του γκολ πυροτέχνημα ποδοσφαιρικό. Εξάλλου το είχε γράψει κι ο ίδιος σ’ εκείνο το “σοκαριστικό’ γράμμα που είχε “στείλει” στον 8χρονο εαυτό του. «Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι η εξής: παίξε με τον δικό σου τρόπο. Παίξε ελεύθερα. Άκου τη μουσική. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ζήσεις τη ζωή σου»

Ο Ροναλντίνιο γίνεται 38 ετών και το μόνο που μπορεί να συνοδεύσει το “Χρόνια Πολλά”, είναι το “ευχαριστώ” γιατί μας απέδειξε πως μαγεία υπάρχει, αρκεί να θέλουμε να τη δούμε.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.