Ο επόμενος που “προβάρει” τα γαλανόλευκα

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τον Γιώργο Γιακουμάκη που συνεχίζει να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο χώρο του ποδοσφαίρου τα φώτα συνήθως πέφτουν στα “βαριά” ονόματα. Στους ξένους παίκτες που έρχονται για να κάνουν τη διαφορά, ή στους πιο έμπειρους με προσωπικότητα και χαρακτήρα, οι οποίοι στα δύσκολα δίνουν λύσεις. Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ανήκουν και στις δύο κατηγορίες. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι η Ένωση μετρά αυτή τη στιγμή εφτά διεθνείς σε επίπεδο ανδρών και όλα δείχνουν ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο θα αυξάνεται ο παραπάνω αριθμός, αφού οι υποψήφιοι συνεχώς πληθαίνουν. 

Μέσα σ’ αυτούς πάντως υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ούτε από το εξωτερικό έχει έρθει, ούτε και έχει “φάει” τα γήπεδα με το …κουτάλι. Φροντίζει όμως σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται να αποδεικνύει πως είναι ικανός για το καλύτερο, αφήνοντας έτσι πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο λόγος για τον Γιώργο Γιακουμάκη. Αποτελεί προσωπική εκτίμηση το γεγονός ότι ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ διαθέτει όλα τα στοιχεία προκειμένου να αποτελέσει το …”next big thing” της Εθνικής ομάδας. Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία. 

Πέρυσι το καλοκαίρι όταν άφησε τον Πλατανιά (ως 1ος Έλληνας σκόρερ του πρωταθλήματος) για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, πολλοί έλεγαν ότι είναι διαφορετικό να ξεχωρίζεις σε μια επαρχιακή ομάδα, απ’ το να κάνεις πρωταθλητισμό. Ο Γιακουμάκης έδειξε στην προετοιμασία ότι ήρθε στην ΑΕΚ αποφασισμένος να δώσει σκληρή μάχη για τη βασική ενδεκάδα. Ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο έμεινε πίσω στη διεκδίκηση του στόχου, αλλά η επιστροφή του στη δράση αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους σκέφτηκαν να τον υποτιμήσουν. 

Παρά το γεγονός ότι δεν πήρε απ’ τον Μανόλο Χιμένεθ τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε, έκανε υπομονή περιμένοντας την ευκαιρία του. Αυτή η ευκαιρία ήρθε και ο Κρητικός στράικερ δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη. Γνώριζε άλλωστε ότι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ οι ευκαιρίες παρουσιάζονται με το …σταγονόμετρο. Το γκολ της ανατροπής μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν ένα από τα πιο καθοριστικά της ΑΕΚ σε όλη τη σεζόν και ενδεχομένως το σημαντικότερο σε περίπτωση που η Ένωση κατακτήσει τον τίτλο. Τα μυαλά του όμως δεν πήραν …αέρα και τα πόδια του παρέμειναν στο έδαφος, γνωρίζοντας καλύτερα απ’ τον καθένα ότι δεν αρκεί ένα γκολ, έστω και τόσο σημαντικό, για να τον καθιερώσει στην ενδεκάδα.

Το πείσμα έγινε ακόμα πιο έντονο και σε συνδυασμό με τις ικανότητές του κατάφερε να πείσει τον Χιμένεθ ότι μπορεί να υπολογίζει σ’ αυτόν. Είναι δεδομένο ότι διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ, ενώ ο σωματότυπός του θεωρείται ιδανικός για σέντερ φορ περιοχής. Χρειάζεται όμως περισσότερο χρόνο και εμπιστοσύνη. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στα δύο πρόσφατα φιλικά με Λαμία και Παναιτωλικό, στα οποία ο Γιακουμάκης έπαιξε γι’ αρκετή ώρα, κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές. Πλέον στέλνει σαφέστατο μήνυμα ετοιμότητας στον προπονητή του ενόψει της συνέχειας και συγχρόνως δείχνει στον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι θα πρέπει σιγά – σιγά ν’ αρχίσει να τον προσθέτει στις σημειώσεις του.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.