Φρόντισε και πήρε τα μέτρα του

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και την εικόνα των «ερυθρολεύκων» στο ματς της πρεμιέρας του δευτέρου γύρου.

Στη θεωρία, ο καλά οργανωμένος Πανιώνιος θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό στο ραντεβού τους στην πλατεία. Διότι είναι ένα σύνολο με εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός πως πάντα κρύβουν παγίδες οι αγώνες που διεξάγονται μετά από χειμερινές διακοπές, τότε θα συμφωνήσουμε ότι η αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης είχε υψηλότατο βαθμό δυσκολίας για τους Πειραιώτες.

Αλλά ο Σίλβα είχε κατά νου όλα τα δεδομένα. Και έτσι φρόντισε να πάρει τα μέτρα του κατά την προετοιμασία της ομάδας του για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Με τις προπονήσεις και τις ομιλίες του μετά τα Χριστούγεννα, κατάφερε να εμφανίσει στο γήπεδο ένα σύνολο, το οποίο ήταν έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς με τον Πανιώνιο.

Μάλιστα, η εικόνα των «Πειραιωτών» στο δεύτερο μέρος ήταν εξαιρετική. Χωρίς υπερβολή, στο διάστημα αυτό έκαναν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη σεζόν, έχοντας απέναντί τους ένα σύνολο το οποίο έδειξε στο πρώτο μισό της περιόδου σπουδαία δείγματα γραφής στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού.
 
Παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, οι παίκτες του Σίλβα είχαν όρεξη για μπάλα και πολλές εμπνεύσεις στο χορτάρι. Το τελικό 3-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων» απονέμει δικαιοσύνη για όλα όσα είδαμε στη Νέα Σμύρνη.
Παρεμπιπτόντως, όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση, ο Πορτογάλος ενήργησε ταχύτητα. Άλλαξε το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-1-4-1 με την είσοδο του Πάρντο στη θέση του Κασάμι. Ήταν μία πανέξυπνη επιλογή, καθώς έτσι βοήθησε την ομάδα του Πειραιά να πετύχει άλλα δύο γκολ, ώστε να συνεχίσει χωρίς απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.