Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη των επιχειρήσεων στην Σιντζάρ κατά του ΡΚΚ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα, ότι έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Σιντζάρ του Ιράκ, σε μια περιοχή που η Άγκυρα είχε απειλήσει πρόσφατα, ότι θα αναλάβει δράση, δύο ημέρες αφότου πηγές ανέφεραν ότι τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αποχωρούν από εκεί.

«Είπαμε ότι θα πάμε στο Σιντζάρ. Τώρα ξεκίνησαν εκεί οι επιχειρήσεις. Η μάχη είναι εσωτερική και εξωτερική» είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του στην Τραπεζούντα, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρθηκε. Ωστόσο η Βαγδάτη διέψευσε ότι έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ οποιεσδήποτε ξένες δυνάμεις.

«Η διοίκηση των επιχειρήσεων επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στη Νινευή, το Σιντζάρ και τις μεθοριακές περιοχές είναι υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και δεν υπάρχει κανένας λόγο να περάσουν στρατεύματα από τα σύνορα σε αυτές τις περιοχές» ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενιαία Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ιράκ. Πηγές από το Σιντζάρ είπαν επίσης, ότι δεν παρατηρήθηκε ασυνήθιστη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή σήμερα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει, ότι το PKK δημιουργεί μια νέα βάση στο Σιντζάρ και ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν εναντίον του, εάν χρειαστεί. Πηγές από το βόρειο Ιράκ ωστόσο είπαν την Παρασκευή, ότι το PKK θα αποσυρθεί από το Σιντζάρ, όπου εδραιώθηκε το 2014, αφού πήγε για να βοηθήσει τη μειονότητα των Γιαζίντι, που δέχονταν επίθεση από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Το PKK, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, έχει εδώ και δεκαετίες τη βάση του στην οροσειρά Καντίλ του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Πηγή: www.news.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.