«Αντισυνταγματικό το πρόστιμο στον ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο για το πρόστιμο που επέβαλε ο Σταύρος Κοντονής στον ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των φίλων του απέναντι στην Ντόρτμουντ, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό.

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος μίλησε σε αθλητικό ραδιόφωνο για το πρόστιμο που επέβαλε ο Σταύρος Κοντονής στον ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των φίλων του απέναντι στην Ντόρτμουντ, χαρακτηρίζοντάς το αντισυνταγματικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Metropolis της Θεσσαλονίκης:

«Εμείς είχαμε επισημάνει ως ΙΔΕΑΔ, όταν είχαμε παρασταθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή, ότι το άρθρο 1 παράγραφος 2 του νόμου 43/26, ήταν πολύ γενικά διατυπωμένο και αόριστο και δίνει μια ανεπίτρεπτη διακριτική ευχέρεια στον υπουργό να κάνει επιμετρήσεις ποινής και αξιολογήσεις περιστατικών που δεν επιτρέπονται από το διοικητικό δίκαιο αλλά ούτε από το Σύνταγμα.

Είχα προτείνει τότε το άρθρο 41ζ του νόμου 27/25, το οποίο προβλέπει τις πειθαρχικές ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε πράξεις βίας και είναι πολύ εμπεριστατωμένο, εξειδικευμένο και το είχαμε φτιάξει επί Γιώργου Ορφανού και διαχωρίζει ειδικά για το ποιες ποινές προβλέπονται σε αντίστοιχες πράξεις βίας».

Για το αν το νομοσχέδιο αναφέρεται για ελληνικός η διεθνείς αγώνες: «Όχι. μιλάει για πράξεις βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Νομικά είναι επιτρεπτό να επιβάλλονται και πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις. Η αντισυνταγματικότητα έγκειται στην αοριστία του άρθρου που δεν προβλέπει τι ποινές προβλέπονται σε κάθε περίπτωση. Απλώς λέει ότι ο υπουργός μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι 1 εκατ. ευρώ πρόστιμο. Από ένα σημείο και μετά το νομοσχέδιο στερείται σοβαρότητας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.