"Ξεκινάει ο Βέρνμπλουμ, πιο μπροστά ο Βιεϊρίνια από αυτό που περιμέναμε"

Οι δηλώσεις του γιατρού του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα για τους τραυματίες του Δικεφάλου και την πορεία του προγράμματος αποθεραπείας τους-"Ξεκινάει κανονικά στην προετοιμασία μαζί μας", είπε για τον Σουηδό.
12/06/2019 • 16:16
Ο Μανώλης Παπακώστας
  • shares
Ο γιατρός του ΠΑΟΚ, Μανώλης Παπακώστας έκανε δηλώσεις. Και για το πρώτο διεθνές συνέδριο "Groin Pain In Football: From A-Z" που διοργανώνει ο Δικέφαλος (13-15/6) αλλά και για την πορεία της αποθεραπείας των τραυματιών του ΠΑΟΚ, του Βέρνμπλουμ, του Μαουρίσιο και του Βιεϊρίνια.
Για το συνέδριο είπε: «Για τη Θεσσαλονίκη και για μια ομάδα επαγγελματικού επιπέδου, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο συνέδριο. Ως ΠΑΟΚ κάναμε κάτι πέρυσι για τα προεόρτια , φτάσαμε πλέον στον καιρό που μπορούμε να μεταφέρουμε τις δικές μας εμπειρίες και να συλλέξουμε γνώση από άλλους ειδικούς. Το συνέδριο έχει να κάνει με το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, που είναι ένα από τα γνωστότερα προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, πάρα πολλοί αθλητές το αντιμετωπίζουν και δύσκολα βρίσκουν τη λύση. Οπότε επιλέξαμε να ασχοληθούμε με αυτό, να καλέσουμε ανθρώπους, να μάθουμε, αλλά και να δείξουμε τα δικά μας πρωτόκολλα και να κάνουμε πιο γνωστό στο χώρο μας το πώς μπορεί να προσεγγίσει κανείς το θέμα και διαγνωστικά, αλλά κυρίως θεραπευτικά».
Για το πώς προέκυψε η πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου είπε: «Είναι κάτι που το συζητάμε από καιρό. Είναι η ώρα να δείξει η ομάδα και σε αυτό τον τομέα, όπως έχει κάνει και σε άλλους, μια εξωστρέφεια και να δείξουμε πράγματα που γίνονται. Υπάρχουν οι ιδέες και αφού το υποστηρίζει η ομάδα και έχουμε όφελος από αυτό, αξίζει. Το τάιμινγκ ήταν λίγο ιδιαίτερο αλλά ήταν η μόνη περίοδος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Πολλοί ειδικοί θα ήθελαν να έρθουν αλλά δεν ήταν πολύ εύκολο, θα είναι ο γιατρός της Αντερλεχτ, που είναι και παλιός Βέλγος ποδοσφαιριστής, ο διευθυντής των αντίστοιχων προβλημάτων στο καλύτερο αθλητικό νοσοκομείο που είναι στην Ντόχα στο Κατάρ. Θα έρθει και ένας από τους φυσιοθεραπευτές που είναι στο Aspetar. Επίσης συνάδελφοι από το εξωτερικό, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αίγυπτο. Επίσης συμμετέχουν και παρουσιάζουν πολλά στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και πολλοί Έλληνες επιστήμονες της Βόρειας Ελλάδας κυρίως. Επίσης πρέπει να αναφέρω τον πολύ σημαντικό Ελληνα καθηγητή Νίκο Στεργίου, που είναι στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα χρόνια τώρα».
Για τους τραυματισμούς των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ και την αποθεραπεία είπε: «Βάσει πρωτοκόλλου ο Αντρέ πηγαίνει πολύ καλά, είναι στη Θεσσαλονίκη, ακολουθεί το πρόγραμμα με την απόλυτη επίβλεψη και συμπαράσταση του επιτελείου. Πηγαίνει πάρα πολύ καλά και είναι λίγο πιο μπροστά από αυτό που θα μπορούσε να είναι. Θα πάρει μερικές μέρες διακοπών μέχρι να ξαναμπεί στο πρόγραμμα. Ο Μαουρίσιο έχει ξεκινήσει να κάνει πιο πολλά πράγματα, είναι βάσει χρονοδιαγράμματος πιο καλά, δε θα ξεφύγουμε από την φυσιολογική πορεία και θα σεβαστούμε τη βιολογία. Στην τελική φάση της επανόδου είναι και ο Βέρνμπλουμ που ξεκινάει κανονικά στην προετοιμασία μαζί μας, ελπίζοντας πως δεν θα έχουμε προβλήματα».
Για τον χρόνο επιστροφής του Βιεϊρίνια είπε: «Θα προτιμούσα να μην εκφραστώ βάσει χρόνου, γιατί όταν λες τότε όλοι περιμένουν τότε, μπορεί να είναι λίγο νωρίτερα. Όταν είναι έτοιμος, είναι η σωστή απάντηση. Ισχύει η βασική βιολογική πορεία, όλοι σκέφτονται γύρω στο εξάμηνο. Αν πηγαίνει καλά, δε θα τον κρατήσουμε κιόλας! Καλύτερα να μιλάμε με παραμέτρους κριτηρίων και όχι με παραμέτρους χρόνου. Το ίδιο θέλει διακαώς και ο ίδιος, να επιστρέψει».
Για το πώς βίωσε ο Βιεϊρίνια την περιπέτεια του τραυματισμού είπε: «Η αίσθηση που αποκόμισα κι εγώ αλλά και όσοι είναι δίπλα στην ομάδα και από τους τρεις παίκτες που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς είναι ότι έχουν την ψυχική ικανότητα και το πνευματικό επίπεδο να διαχειριστούν τέτοιου είδους τραυματισμούς και να βγουν καλύτεροι. Αυτό σε κάνει πρωταθλητή. Αν δεν έχεις αυτό το χαρακτηριστικό δεν μπορείς να είσαι πρωταθλητής. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει και ο Βιεϊρίνια».
ΠΗΓΗ: Metropolis 95.5 FM
Γράψτε το σχόλιο σας...
18/09/2019 • 09:34

Μεγάλα ματς σημεία "κλειδιά" σε Μαδρίτη, Παρίσι, Φάληρο και Ουκρανία

Ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας και η Τόττεναμ την δυναμική μιας ομάδας που έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Η Γιουβέντους και η Ρεάλ έχουν τις συνθήκες να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από Παρίσι και Μαδρίτη, αντίστοιχα