Εμμένει στην αποχώρηση η οικογένεια

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό εξέδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Νέα επίθεση σε Βγενόπουλο.

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό εξέδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Νέα επίθεση σε Βγενόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Συναντήθηκα σήμερα με την αντιπροσωπεία του σωματείου παλαιμάχων, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημά τους να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού:
 
Τα βασικά σημεία για τα οποία τοποθετήθηκα ήταν τα εξής:
 
Τον Σεπτέμβριο του 2010 η οικογένεια μου και εγώ, μετά από ένα θερμό καλοκαίρι, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τότε, μέσα από την ιστορική συμφωνία που συνάψαμε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αποχωρήσαμε καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΜΚ.  Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας, που τελικά δεν υπογράφτηκε, χωρίς δική μας ευθύνη. Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ότι  θα  συμμετείχαμε στις επόμενες ΑΜΚ με το ποσοστό του 30%. Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας και τότε, δεν υπήρξε καμία προϋπόθεση για τη ΓΗΠΕΛ.    Η συμφωνία αυτή έληξε αιφνιδιαστικά και μονομερώς με την προσχηματική αποχώρηση του εν λόγω μετόχου και χωρίς να έχει αθετηθεί κάτι από την πλευρά μας.  Τονίζω το «προσχηματική» γιατί ο συγκεκριμένος μέτοχος έδειξε περίσσια ευθιξία στα επεισόδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα επικαλέστηκε για την αποχώρησή του.  Αντίθετα στα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι έμεινε ασυγκίνητος.  Ισως γιατί τα είχε προβλέψει…
 
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακάλυψε την «τοξική» ΓΗΠΕΛ, ως εμπόδιο για την
νιοστή επανείσοδο του στον Παναθηναϊκό. Η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα, καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα, ετίθετο και ένας καινούργιος.  Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γινόνταν ο επόμενος.  Η τακτική αυτή προφανώς έχει στόχο τη δημιουργία αδιεξόδου και την στοχοποίησή μου ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τις εξελίξεις στον Παναθηναικό
 
Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο.  Εμείς έχουμε δηλώσει ότι έχουμε φύγει, παραχωρώντας τις μετοχές μας.  Εφόσον, υπάρχουν και άλλοι που  τελικά δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν την διοίκηση ή να βάλουν χρήματα, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ανάλογα.  Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί χώρος για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες, μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης.  Δεν είμαι εγώ αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον συνεχή «πόλεμο», δεν συντηρώ το κλίμα αυτό και ούτε οργανώνω συλλαλητήρια για να φύγω. Έχω την πεποίθηση ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα.  Η πολυμετοχικότητα απέτυχε γιατί δεν καταφέραμε ο Παναθηναϊκός να αποχαρακτηριστεί από ονοματεπώνυμα.   Η προσπάθεια των παλαιμάχων είναι όντως ενωτική και θα πρέπει να διαφυλαχτεί και να υποστηριχτεί έμπρακτα από όλους τους Παναθηναϊκούς”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.