Συνοδινός: «Υπάρχουν τρόποι αξιοποίησης του ΟΑΚΑ»

Ο Ιούλιος Συνοδινός τόνισε πως η Πολιτεία είναι θετική στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, μέσω του πρότζεκτ «Athens Alive».

Ο Ιούλιος Συνοδινός τόνισε πως η Πολιτεία είναι θετική στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, μέσω του πρότζεκτ «Athens Alive». Ο ΓΓΑ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού. Ο Συνοδινός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: 

Δυστυχώς, ακόμη ένα ιστορικό σωματείο της χώρας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ιδιοκτήτες έρχονται παρέρχονται, βουλιάζουν τα σωματεία και μετά ο κόσμος ζητά από την πολιτεία να τα σώσει…Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μια γενικότερη μεταρρύθμιση. Χρειάζονται βαθιές αλλαγές αλλά φαίνεται πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι πολύ έτοιμο να προχωρήσει σε τέτοιου είδους αλλαγές… 

Για την συμφωνία των ΠΑΕ με το πλαίσιο της πολιτείας και την επανέναρξη του πρωταθλήματος: 

Υπάρχει μία σχετική ικανοποίηση γιατί οι ΠΑΕ αποδέχτηκαν τα αιτήματα που τέθηκαν από την πλευρά της πολιτείας, έχει ενημερωθεί η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και ξαναρχίζει το πρωτάθλημα, να δούμε πως θα τελειώσει έτσι ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για την επόμενη χρονιά. Το ποιοτικό στοιχείο είναι πως αυτή τη στιγμή η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μιλούν με την ελληνική πολιτεία πρωτίστως, κάτι που στο παρελθόν ήταν αδιανόητο, έχουν καταλάβει ότι εδώ υπάρχει ένας σοβαρός συνομιλητής, με ότι αυτό σημαίνει. Η αποδοχή των όρων είναι ένα στοιχείο σε θετική κατεύθυνση. Όταν οι παράγοντες, οι ιδιοκτήτες των ομάδων μπαίνουν στην αρχή του πρωταθλήματος αποδέχονται κάποιους κανόνες, αυτοί οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους, σε όλες τις περιπτώσεις και όχι όταν αφορούν τον δίπλα μας και όχι τον εαυτό μας. 

Για το πρότζεκτ Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Δεν έχω τα δεδομένα μπροστά μου. Αν η ΕΟΕ θεωρεί ότι το ΟΑΚΑ της ανήκει, και το Στάδιο Καραϊσκάκη της ανήκει αλλά πριν από μερικά χρόνια ψηφίσανε να παραδοθεί πάλι σε ιδιωτική εταιρεία, για να χουμε και μια ιστορική μνήμη, το ΟΑΚΑ υπάγεται στο υπερταμείο, το ελληνικό κράτος πληρώνει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έχει άλλα πέντε εκατομμύρια έσοδα το ΟΑΚΑ. Οπωσδήποτε εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε, αν κάνετε μια βόλτα θα δείτε σε πολλά σημεία την εγκατάλειψη που υπάρχει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα γραφειοκρατικά και δεν είναι μόνο το οικονομικό, μέχρι το 2015 λειτουργούσε παράνομα. Όλα αδειοδοτήθηκαν από εμάς. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσεις μια εγκατάσταση, μπορεί να γίνει με συγχρηματοδότηση, μπορεί να δοθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να καλύπτει όλα τα έξοδα λειτουργίας κάποιος ιδιώτης, ομάδα αθλητική, ταυτόχρονα να τον δεσμεύσεις να κάνει συγκεκριμένες εργασίες, να δίνει δωρεάν τις εγκαταστάσεις στις εθνικές ομάδες, να τον υποχρεώσεις ανταποδοτικά να αφήνει μέσα τα σχολεία, υπάρχουν πολλοί τρόποι. 

Για την απόφαση του ΣτΕ για την μοριοδότηση των αθλητών: 

«Εχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα και χθες μάλιστα εδώ στο αναπτυξιακό συνέδριο έγινε συζήτηση γι αυτό, έχει ήδη τοποθετηθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχει βγάλει ανακοίνωση και το υπουργείο Παιδείας ότι καταρχήν τα παιδιά φέτος δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, νομίζω ότι είναι ομόφωνη η άποψη ότι πρόκειται για μία απόφαση που πλήττει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι μία άδικη απόφαση, νομίζω πως θα δούμε το σκεπτικό και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποκαταστήσουμε την αδικία. Σημασία έχει να γνωρίζει ο κόσμος ότι οι διακριθέντες αθλητές που έπαιρναν μια μικρή μοριοδότηση επιπλέον των μορίων για να εισάγονται στα πανεπιστήμια, δίνουν κανονικά πανελλήνιες εξετάσεις όπως όλα τα παιδιά, δεν καταλαμβάνουν μία θέση η οποία αντιστοιχεί σε άλλον… 

Για την παρουσία του αθλητισμού στο συνέδριο: 

«Είχαμε την συμμετοχή περισσότερων από 40 φορέων που συμμετείχαν, έγινε μια πάρα πολύ δημιουργική κουβέντα, την Πέμπτη έχουμε τα εγκαίνια της Sport-Expo, όλες οι αθλητικές ομοσπονδίες θα έχουν το δικό τους περίπτερο για πρώτη φορά στην έκθεση, την Παρασκευή έχουμε μία ημερίδα με μεγάλο ενδιαφέρον, Σάββατο εγκαινιάζουμε την καινούργια πίστα στο Καυτατζόγλειο στάδιο και βέβαια την Κυριακή η Θεσσαλονίκη θα έχει τον μεγάλο Μαραθώνιο»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.