Σε ρυθμούς... στεγάστρου η "Αγιά Σοφιά"

Κάθε μέρα που περνάει η «Αγιά Σοφιά» παίρνει και πιο ολοκληρωμένη μορφή με τις εργασίες πλέον να περνούν στην τοποθέτηση του επιβλητικού στεγάστρου.
0
Γιώργος Βασιλείου
22/05/2019 • 14:00
Σε ρυθμούς... στεγάστρου η "Αγιά Σοφιά"
  • shares
Κάθε μέρα που περνάει η «Αγιά Σοφιά» παίρνει και πιο ολοκληρωμένη μορφή με τις εργασίες πλέον να περνούν στην τοποθέτηση του επιβλητικού στεγάστρου. 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γήπεδο με τη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας Cimolai, που έχει αναλάβει το στέγαστρο του γηπέδου, της Dimand και της Δικέφαλος με την συζήτηση να κυμαίνεται στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών που συνεχίζονται βάσει του αρχικού προγραμματισμού.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες,  στο βόρειο πέταλο, έχει καθαριστεί ο χώρος, ώστε να εγκατασταθούν οι Ιταλοί για το στέγαστρο. 

Στην «Αγιά Σοφιά», γίνεται η συναρμολόγηση των πύργων που θα τοποθετηθούν στα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στις εξέδρες που έχουν τοποθετηθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα κομμάτια του στεγάστρου και θα αρχίσει η συναρμολόγησή τους στο χώρο που έχει διαμορφωθεί μπροστά από το βόρειο πέταλο.

Το στέγαστρο αναμένεται να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την «Αγιά Σοφιά» και υπολογίζεται πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει τοποθετηθεί το μισό. Δηλαδή αυτό που θα σκεπάζει το βόρειο πέταλο και τη δυτική πλευρά της παλιάς Θύρας 18 επί της Καπαδοκίας. 

Μέχρι τέλη Αυγούστου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και τα μπετά του σκελετού του γηπέδου και θα έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός του γηπέδου. 

Από Δευτέρα θα αρχίζουν να έρχονται στο γήπεδο και οι ειδικοί γερανοί της ιταλικής εταιρείας Cimolai που θα σηκώνουν τα κομμάτια του στεγάστρου τα οποία θα έχουν στο μεταξύ συναρμολογηθεί έτσι ώστε πρώτα να τοποθετούνται στους προσωρινούς πύργους, μέχρι να γίνει η τελική τους αιώρηση από τους τέσσερις πυλώνες.

Τέλος, κάθε Τετάρτη θα υπάρχει σύσκεψη στην Αγιά Σοφιά για την ακριβή ενημέρωση της πορείας των εργασιών από τους ανθρώπους της Cimolai.
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/10/2019 • 09:11

Δρόμος στρωμένος με "αγκάθια" για Μπάγερν, Σίτι και Τότεναμ!

Εμπόδια με διάφορες όψεις έχουν να αντιμετωπίσουν απόψε τα φαβορί σε Φάληρο, Μάντσεστερ και Λονδίνο. Με την αξιοπιστία τους είναι σε θέση να πάρουν αυτό που θέλουν η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γουέστ Μπρομ και η Κουϊνς Παρκ Ρέϊντζερς