Ξέσπασμα ΠΑΟΚ για ΕΣΑΠ και Ταρνατώρο (vid)

Κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο ότι λειτουργεί «συμφεροντολογικά» υπέρ του Ολυμπιακού, απέσυρε τον εκπρόσωπό της Κώστα Παϊσιάδη από την εκπροσώπησή στην Λίγκα και έδειξε με κάθε τρόπο ότι στο εξής θα προσφεύγει στην δικαιοσύνη αν βλέπει ότι βάλλονται τα συμφέροντα της ομάδας.

Κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο ότι λειτουργεί «συμφεροντολογικά» υπέρ του Ολυμπιακού, απέσυρε τον εκπρόσωπό της Κώστα Παϊσιάδη από την εκπροσώπησή στην Λίγκα και έδειξε με κάθε τρόπο ότι στο εξής θα προσφεύγει στην δικαιοσύνη αν βλέπει ότι βάλλονται τα συμφέροντα της ομάδας. 

Ο λόγος για τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ Αντώνη Τσαλόπουλο (πρόεδρος ΤΑΑ), Κατερίνα Γιαννακοπούλου (μέλλος = ΤΑΑ) και Κώστα Παϊσιάδη (μέλος ΤΑΑ) που το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκαν στην απόρριψη από την Λίγκα του αιτήματος τους για αναβολή του αγώνα της Πέμπτης με τον Παμβοχαϊκό. «Φαίνεται ότι η περσινή επιτυχία, η κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ ενόχλησε πολλούς» είπε αρχικά και ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας. 

«Βάσει προγραμματισμού του πρωταθλήματος την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έπρεπε να παίξουμε με τον Παμβοχαικό στην έδρα του, αλλά ζητήσαμε αναβολή διότι οι αθλητές μας Χιμένες και Τσεπέδα , που βρίσκονται στον Καναδά για επίσημους αγώνες με την Εθνική Κούβας τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους στις 10 του μηνός στις 9 το βράδυ (ώρα Καναδά). Λόγω και της ιδιαιτερότητας τους ταξιδεύουν από τον Καναδά για την Κούβα με ομαδικό διαβατήριο τη Δευτέρα το πρωί 11/1 για την Κούβα και από εκεί στις 12/1 για την Ελλάδα μέσω Μόσχας με το συντομότερο δρομολόγιο και φθάνουν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, την ημέρα δηλαδή του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο, έγκαιρα, ζητήσαμε πριν τα Χριστούγεννα την αναβολή του αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Η ΕΣΑΠ όρισε τον αγώνα αντί για Τετάρτη, την Πέμπτη 18:00. Μετά από προσωπική διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ κ. Ταρνατόρο και προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής επιτροπή του πρωταθλήματος κ. Γρόλλιο , μας ήρθε νέα επιστολή με την οποία όριζε τα άλλα παιχνίδια και άφηνε σε εκκρεμότητα το ματς Παμβοχαϊκός –ΠΑΟΚ. 

Αυτή η αναβολή μας στέρησε και χρονικά το δικαίωμα να προσφύγουμε κατά της απόφασης όπου θα μπορούσαμε. Μας πρότειναν διάφορα σενάρια, όπως την αναβολή του επόμενου αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τον Φλεβάρη, ενώ νωρίτερα μας είχαν πει ότι δεν γινόταν, να αναβληθούν αγώνες για να μην υπάρξει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Δεχτήκαμε να αναβληθεί ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό και προτείναμε να γίνει ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκό την Παρασκευή , πρόταση που επίσης απορρίφθηκε. Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την αρχή είχε αποφασιστεί να γίνει το ματς με τον Παμβοχαϊκό να γίνει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου. Πως είναι δυνατόν η ομάδα να αναχωρεί για τον αγώνα και να μην έχουν έρθει καν οι Κουβανοί στην έδρα της ομάδας; Πως είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες να είναι έτοιμοι μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι;

Αυτή είναι η αντιμετώπιση του πρωταθλητή; Διερωτώμαι αν ήταν ο Ολυμπιακός στη θέση του ΠΑΟΚ θα είχε την ίδια αντιμετώπιση;
Εν τω μεταξύ εκτός των άλλων η ομάδα παίζει την Τρίτη στην Ιταλία με την Τρεντίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν το γνώριζαν οι πρόεδροι ;

Είμαι πεπεισμένος ότι ήθελαν να παίξει ο ΠΑΟΚ με ελλείψεις και αδύναμος κόντρα στον Παμβοχαϊκό. Μας οδηγούν στο να παίξουμε τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες (Πέμπτη με Παμβοχαϊκό, Σάββατο Παναθηναϊκό και Τρίτη με Τρεντίνο), εκ των οποίων τα δύο είναι εκτός έδρας και το ένα εκτός Ελλάδος! 
Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Το να δώσει ο ΠΑΟΚ τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Μετά από όλα αυτά δεν χρησιμεύει σε τίποτα η εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ στην ΕΣΑΠ και για λόγους διαμαρτυρίας αποσύρουμε τον εκπρόσωπο μας κ. Παϊσιάδη από την ολομέλεια. Εμείς θα κατεβούμε να παίξουμε, γιατί αυτό επιτάσσει η ιστορία του ΠΑΟΚ έχουμε εμπιστοσύνη στο τεχνικό επιτελείο και στους αθλητές μας.
Ένα πράγμα ζητάμε να μας σεβαστούν και να υπάρχει ισονομία.
Τελικά οι εκπρόσωποι των ομάδων πως ψήφισαν; Βάσει κανονισμών ή βάσει συμφερόντων; Ο κ. Ταρνατόρος ως Πρόεδρος θα έπρεπε να ψηφίζει για το καλό του πρωταθλήματος, αλλά ψήφισε συμφεροντολογικά ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.

Παράλληλα αναρωτιέμαι στην πρόταση τους να γίνει το ματς με τον Παναθηναϊκό στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος. Για αυτό λοιπόν τονίζω ότι ο μοναδικός τους στόχος ήταν να πετύχουν τον ΠΑΟΚ λαβωμένο».
Κ. Παϊσιάδης: «Διαλύεται η όμορφη σχέση… »

Από την πλευρά του ο Κώστας Παϊσιάδης, μέλος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ είπε: «Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επίπεδο νομικό η προκήρυξης. Είμαι από τους παλαιότερους εκπροσώπους ομάδων στη Λίγκα και πραγματικά εκφράζω την απογοήτευση μου ειδικά σε ένα άθλημα που δεν διακυβεύονται εκατομμύρια. Σκοπός της ΕΣΑΠ θα έπρεπε να είναι το γενικό σύνολο και η ανάδειξη του αθλήματος. Πλέον με αυτή την απόφαση διαλύεται αυτή η όμορφη σχέση και ανοίγουν… οι ασκοί του Αιόλου. Είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ βάλλεται. Νιώθω απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη. Για να παρθεί μια απόφαση σε ένα τέτοιο θέμα όπως ήταν η αναβολή δεν χρειαζόταν ούτε προκήρυξη. Είναι προφανές ότι μια ομάδα δεν μπορεί να δώσει μέσα σε πέντε ημέρες τρία ματς (με δύο μετακινήσεις, η μία μάλιστα στο εξωτερικό), έχοντας μπροστά της ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Όπου και να το λέγαμε αυτό θα μας έλεγαν ότι είστε τρελοί. Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος που είναι από τα παλιότερα μέλη της ΕΣΑΠ και που πάντα κινούνταν στο πνεύμα της εξυπηρέτησης των σωματείων».

Κ. Γιαννακοπούλου: «Επιφυλασσόμαστε για τα δικαιώματα μας»
Από την πλευρά της η νομική σύμβουλος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης του ΤΑΠ Κατερίνα Γιαννακοπούλου αφού καλωσόρισε το νέο πρόεδρο του τμήματος και του ευχήθηκε να έχει γερό στομάχι επισήμανε: «Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Η ομάδα μπορεί να ζητήσει κατά επιλογή της την αναβολή ενός αγώνας από την στιγμή που οι αθλητές βρίσκονται για επίσημες υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες. Η ΕΣΑΠ μεταθέτει τον αγώνα για 24 ώρες και αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να παίξει σε ένα 48ωρο δύο παιχνίδια κάτι που απαγορεύεται. Επίσης η μετάθεση του αγώνα 24 ώρες μετά αποτελεί στρεβλή ερμηνεία των κανονισμών που επηρεάζει το μέλλον του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Από την πλευρά της η Λίγκα για να δικαιολογήσει την απόφαση της μας είπε ότι τα δύο ματς θα γίνουν σε διάστημα 49 ωρών, κάτι που τουλάχιστον είναι κοροϊδία. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση κανονισμών από την ΕΣΑΠ. Προκαλεί εύλογες εξάλλου απορίες η απόφαση της ΕΣΑΠ να αλλάξει την πρώτη της απόφαση και να στείλει το θέμα σε ψηφοφορία των μελών την , από την οποία προέκυψε τηλεφωνικώς το αποτέλεσμα (8 κατά 3 υπέρ του ΠΑΟΚ και μία αποχή).

Μπορούμε, αλλά δεν έχει νόημα να προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ γιατί δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Ωστόσο επιφυλασσόμαστε στο μέλλον για τα δικαιώματα μας, για όποια τυχόν βλάβη υποστεί η ομάδα από αυτή την απόφαση της ΕΣΑΠ. Λυπάμαι που στην Οργανωτική επιτροπή υπάρχουν δύο συνάδελφοι μου. Επίσης, θα έπρεπε στην ΕΣΑΠ οι αποφάσεις να βγαίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορεί το σωματείο να προσφύγει. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να δώσει τις απαντήσεις στο παρκέ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.